Машина за хляб-26 част

• 55 803
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Оле, какви апетитни неща развявате пак ooooh! Аз скромно да се отчета с днешния си опит за типово хлебче с орехи - чудничко стана цък

# 496
 petu6ka63, страхотен козунак. Дано до Великден успея да докаръм такъв и аз. Направо ми идва сега да заредя машината.  eat

# 497
bradata , недей да скромничиш, хлябът ти е прекрасен!  bouquet
N a s i , за втори път успявам да направя хубав козунак, като първия път още нямах машина. Колко материал съм  изхвърлила... Embarassed Embarassed Рецептата се оказа изключително сполучлива, пък запомних всичко, дето го писаха дядо Хаджия и max mama. Благодарско, за което. newsm51

# 498
Ако има къде да се преместя, в някакъв свят без тефлон, генно модефицирани продукти, пестициди, радио излъчения, обгазявания  и сумати други неща, с удоволствие ще го направя.

Има , но не знам какъв е транспорта до там...30 години назад във времето е.Още помня как мирише сеното в каруцата на дядо , вкуса на   прясно откъснатите домати в градината на баба , сиренето в саламурата в баджаната къща , ягодите , гроздето като мед от асмата , горещите летни нощи с ония огромни ококорени звезди , песента на щурците долитаща през отворения прозорец....Понякога ми липсва страшно.....

Цитат
И кво сега? Свекървата си тръгна и младата дама хукна да излиза и няма време една снимка пусне. Ей, разюздана работа е това младо поколение

Не разюздана , ами направо изтървана !Ей на по кое време се пребира младежта  Joy Joy Joy  

Я сега да си покажа първото успешно хлебче от сутринта (има и второ от следобед , че с първото изпроводих свекървата да си ходи , да не кажете после , че не я гледам  Wink)

И още веднъж да благодаря за помощта.Без вас не ми се мисли , колко неуспешни опита щеше да има докато докарам добър резултат    bouquet

# 499
kapri_z , ще трябва да се задоволиш с моето  smile3501, другите ги няма. Така хубаво си описала живота на село, че ме обзе самосъжаление за дето съм градско чедо... Weary Е, имаха бабини една примитивна виличка извън града с доста животинки и поне знам за какво говориш, но не е съвсем същото. Защо ли все повече ме влече към простия начин на живот..., остарявам явно.

# 500
Да се отчета аз с един вчерашен провал  newsm78 Защо ли стана такъв Thinking

Лабрекс  страшна си! И аз искам да направя такъв тутманик  Whistling  Но моля те напиши по точна рецепта  Praynig  Колко мая, захар, сол  Embarassed не мога да рискувам да правя на око  Shocked Доказателсва в ето на снимката  Mr. Green

Петушка Ето това е кузунак, браво на теб! Ох, голям мерак имам, но дали ще се справя  newsm78  Моля , дай рецепта
Пебс и твоето хлебче много хубавичко!

Аз да се похваля, днес купих електрона везна за 19 лв. най вече заради жива мая. някакси с нея повече ми харесва или просто свикнах с нея.

Не разюздана , ами направо изтървана !Ей на по кое време се пребира младежта  Joy Joy Joy 

Я сега да си покажа първото успешно хлебче от сутринта (има и второ от следобед , че с първото изпроводих свекървата да си ходи , да не кажете после , че не я гледам  Wink)
   hahaha hahaha hahaha
kapri_z  прекрасно хлебче  smile3501
Като бях малка, точно такъв хляб купувахме от магазина   smile3521  smile3521  г-жа Стихийно помниш ли?

# 501
Alyona , според мен или течността ти е била в повече, или прекалено бързо е втасало тестото - може би маята е била повечко.
Козунакът ми е по рецепта на Кети.
3 яйца - 1ж за намазване - разбиват се с вилица със щ. сол и в машината
120-150гр захар-в машината
120г леко затоплено мляко+1/2 к мая+малко захар и брашно - да шупне и в машината
580гр пресято брашно - не се изсипва всичкото на веднъж - на мен ми остана 50 гр
100гр мазнина-олио, масло, , масло+олио, мас+олио-затоплено - прибавя се на порции - на мен ми остана много малко от сместта олио+мас
забравих-ванилия, ромова есенция на д-р Йоткер, захаросани портокалови корички, лимонови корички и т.н
на програма месене и втасване
когато порасна достатъчно, го извадих на мазен плот и с мазни ръце късах шнурчето, изтънявах, усуквах и връзвах на възелчета - не мога да плета красиво
пак чаках да втасва, много чаках и накрая се ядосах и включих за малко фурната и набутах там тестото. стана огромно и ...другото е ясно.

# 502
Мерси, не изглежда сложно, трябва да се престраша. Само да дойда на себе си, че днес малко се контузих и сега имам сътресение  Rolling Eyes

А за хляба ми, наистина може и да е от мая. за пръв път реших да направя хляб 750 гр. На основна програма правих. дойде ми на ум да сложа 1 с.л. - смляно на брашно елда, 1 с.л.- овесени трици, и 1 с.л. - царевичен грис. Не вярвам да е от тези добавки, най вероятно нещо с маята не правилно съм изчислила.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 00:29 от Alyona

# 503
Лабрекс  страшна си! И аз искам да направя такъв тутманик  Whistling  Но моля те напиши по точна рецепта  Praynig  Колко мая, захар, сол  Embarassed не мога да рискувам да правя на око  Shocked Доказателсва в ето на снимката  Mr. Green

Ох, е това вече е въпрос с повишена трудност! Grinning Значи, на две чаши вода, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, половин кубче жива мая или 2/3, около 4-4 1/2 чаши брашно, за да се получи средно меко, еластично тесто. Тук в тая темичка сте се разглезили с машинките-помощнички, но аз меся на ръка и съм свикнала да усещам тестото, затова го карам на око с продуктите, зависи колко голям тутманик ще правя. Не знам дали съм ти помогнала, дано.........

И какво му е на това на снимката? Я колко златничко е станало. Това, че е пропаднало в средата ли е проблем? Ако вътре е изпечено и е вкусничко, не мисля, че е кой знае колко голям проблема.   bouquet

# 504
утре смятам да направя кекс по тази рецепта

Лимонов кекс
2 яйца
200 гр. Масло
200 гр. Захар
250 гр. Брашно
2 ч.л. суха мая
1 щипка сол
лимонени кори

програма : 6 (1 ч и 63 мин.)
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.

Но защо ми се струва,че нещо липсва newsm78
Няма никаква течност.
Ако някой знае да помага Praynig

# 505
еими каква ти е машината?
Моята е Мулинекс 2000. В книжката имам рецепта "лимонов сладкиш"
3 яйца
70 гр. Масло
195 гр. Захар
320 гр. Брашно
2.5 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
лимон (сок+кора)
програма 9, (1ч. и 50 мин.)
1кг
 Не ми се получи сладкиша. Кората станала все едно карамелизирана. НО, аз не забелязах, че долу със ситни букви пише че яйцата,захар и сол трябва да се разбият до побеляване предварително! Та може и да е от това не ми се получи.

Гледам при теб доста повече масло , а и с мая  newsm78

# 506
Здравейте момичета!
Имам голямото желание за 8ми март да получа една хлебопекарна и искам да ме посъветвате каква точно да си взема. Функции,марка,капацитет, мощност.
Благодаря ви предварително

# 507
Благодаря момичета!   bouquet

Аз пак съм с питанка тук  Blush Не разбрах коя програма да използвам , когато искам само да омеся тесто и да втаса ? Ако искам да си омеся тесто за питка по моя рецепта , която после да опека във фурната какво да правя?

# 508
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте момичета!
Имам голямото желание за 8ми март да получа една хлебопекарна и искам да ме посъветвате каква точно да си взема. Функции,марка,капацитет, мощност.
Благодаря ви предварително

Първо марките в България са най различни.Въпроса се свежда и до икономичната страна.Зависи какъв бюджет можеш да отделиш за хлебопекарна.Моят съвет специално е да бъде с 2 бъркалки,хоризонтален контейнер и капацитет на хляб до 1.500 грама.На първа страница на темата има много обяснения за различните видове марки.Върни се там и попрочети ако те интересува

# 509
Прочетох цялата информация. за момента съм се спряла на Мулинекс 3000 всичките ми уреди са инокс и бих искала и хлебопекарната да е такава.

Общи условия

Активация на акаунт