Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 320
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 315
Джиджи,
Това насаждение е от няколко години, вероятно е на печалба, след като още не го е зарязала. Наема работници от Бюрото по труда, по програма. На 4 часа, по 1,40 лв. на час ooooh! Берат малините в малка касетка, разделена на 4 сектора. Плодовете се слагат по един, без дръжки, без да се мачкат. Карат се в хладилни камери, където се замразяват и оттам - за чужбина. Продава и на място, но аз не съм проверявала колко иска за кг. 

# 316
  • София
Аз също съм от тези, на които не им е ясно как в условия на криза доста народ го удари на почивки и чужбини  Peace Те това искам да знам как става, че да се възползвам евентуално.
Много ми е странно (имам много случаи около себе си) как хората реват, че нямат пари, а като дойде лятото - хоп за 2 седмици на море. После отгоре на всичко обясняват, че не трябвало много пари, за да отидеш на почивка. С консерви и палки салам ли ходят след като не трябват пари, с палатки ли, но е факт, че си правят екскурзии, а в същото време постоянно се оплакват, че парите не стигат за нищо!
Ами....то това ще отклони темата, но в момента наистина има много изгодни оферти, Тонка, и за чужбина , и за тук.
За морето-ние, откакто сме заедно, ходим по 2 седмици. Просто не спим за по 100 лева и нагоре на нощувка. Wink
Ако някой се интересува-мога да му дам разбивка на лични колко, долу горе, ни стъпват 2 седмици-в криза или без нея.

Моля те пусни ми, защото или аз съм много смотана, или наистина взимаме много малко.

# 317
... Аз също съм от тези, на които не им е ясно как в условия на криза доста народ го удари на почивки и чужбини  Peace Те това искам да знам как става, че да се възползвам евентуално.
Много ми е странно (имам много случаи около себе си) как хората реват, че нямат пари, а като дойде лятото - хоп за 2 седмици на море. После отгоре на всичко обясняват, че не трябвало много пари, за да отидеш на почивка. С консерви и палки салам ли ходят след като не трябват пари, с палатки ли, но е факт, че си правят екскурзии, а в същото време постоянно се оплакват, че парите не стигат за нищо!

На екскурзия и летуване може да се отиде и с малко пари, стига претенциите да не са големи.

Нана77,
твоят съпруг няма ли опция за служебни бази?

# 318
  • София
Няма такова нещо като евтина почивка, наистина ми е интересно какво точно визирате под това.

# 319
Лошото на уточненията е, че рано или късно ще стигнем до "ама аз не искам да почивам така, искам иначе".
Иначе най-евтино е на бунгало с газово котлонче. Или на палатка, или къмпинг...
След това идват разните ведомствени бази...
После частните квартири и т.н.
Има варианти за всеки джоб. Въпросът е дали претенциите ще се наместят във финансовите възможности.

# 320
Джиджи,
Това насаждение е от няколко години, вероятно е на печалба, след като още не го е зарязала. Наема работници от Бюрото по труда, по програма. На 4 часа, по 1,40 лв. на час ooooh! Берат малините в малка касетка, разделена на 4 сектора. Плодовете се слагат по един, без дръжки, без да се мачкат. Карат се в хладилни камери, където се замразяват и оттам - за чужбина. Продава и на място, но аз не съм проверявала колко иска за кг. 
Люлинче,няма такъв смешен надник при нас.Ние плащаме 20-25лв. на ден и НЯМА желаещи да работят,пък после имало безработица дрън-дрън,бля-бля...

# 321
Ааааа, това с претенциите е абсолютно така. Аз разбрах, че при нас вариантите са 2-или по-кратко море на по-скъпо място, или обичайният период на едно по-нормално място. Избрах втория вариант, който също никак не е лош.

# 322
  • София
... Аз също съм от тези, на които не им е ясно как в условия на криза доста народ го удари на почивки и чужбини  Peace Те това искам да знам как става, че да се възползвам евентуално.

Нана77,
твоят съпруг няма ли опция за служебни бази?

Ако видиш цените - сама ще се откажеш  Mr. Green Хич не са служебни  Wink

# 323
  • София
Моя позната беше лятото на море в Ахтопол 10 дни за 500лв. С бензина!  Crazy С мъжа си и детето на 2-3 г. . Разбивката и беше нещо подобно: 9 нощувки по 15лв, 60-70 лв за газ, пътьом през Метро-напазаруват, салатки-на място и " много добре си изкарахме, от нищо не се лишаваме и дори останаха" .  Та разбирания разни, дано финансите позволяват да ги покриваме.  Peace

# 324
  • София
Малко се измести темата, ама ще кажа и аз за почивката.
Имам каравана, която си е на морето.
Плащам на сезон, но на ден струва 16 лв. с тока и водата.
Оттам нататък можеш да живееш както искаш - или да си купуваш продукти и да си готвиш,
или да ходиш в кръчмите.
Има и бар - само с вносни напитки.
Така че на едно и също място, денят на един човек може да струва между 10 и 100 и нагоре лв. Според възможностите и желанията.

# 325
Незнам дали отминава,но знам,че е страшно защото съм съсипана не само финансово,а и психически.Измъчва ме факта,че всички ние сме принудени да търпим рани новоизлюпили се началници,който използват това,че е криза и ни тъпчат,навират ти в лицето факта,че ако не им играеш по свирката си аут,и понеже е криза и няма накъде да се ходи сме принудени да търпим.
и всичко това  с оправданието "криза е" Close Tired

# 326
Ооооо, като зачекнахме темата за почивките...
От началото на февруари гледам и търся приличен хотел с горе-долу поносима цена за нас.
Ами....не знам, ние ли сме прекалено бедни, че не може да си позволим 2000лв за почивка, или някъде другаде е проблема.
Приличните хотели на 1ва база излизат минимум толкова, като сумата може и да се утрои.
А като чета във форума На път....и свят ми се завива. Но освен да казвам "евала" на хората, които могат да си го позволят, друго няма какво да направя.
С дете на море ми се иска да има повече удобства и комфорт, но те съответно струват немалко пари.
И като гледам....ще си ходим със служебна карта за море на мъжа ми. А е ясно, че освен нея ще дадем още толкова пари за чадъри, сладоледи и т.н. щуротии.

# 327
Мирама, темата наистина ще се отклони, но:
Д...е знае 2 и 200. Не ходим от години УМИШЛЕНО нито на "хотел първа линия", нито на олинклузив. Недей размята такива суми от 2000 лева,моля, че е смешно, за много по-малко може да се почива, и то пак добре.

Писах вчера на две девойки на ЛС какво имам предвид, и двете се съгласиха.

Просто не искам да отклоняваме темата в тази посока.

# 328
Ние, когато Нямаме, не ходим.Почивка на Всяка цена-ц.Тези дни се замислих, че Никога, освен като дете по Онези години-не съм живяла за себе си.След завършване на училище-живеех за наема, сметките.След Виденовата криза 5 години си стъпвахме на краката ние лично.А бяхме малки, издържливи, бачкащи до нощите всеотдайно.8 години  почивка не сме видели.Нямаше събота/неделя.После, като се пооправихме-детето.Ходихме на море Заради него.После бяхме още по-добре, но пестяхме за пълно обзавеждане и основен ремонр/не е нормално да взимам кредит, за да замажа гениалните мисли на недоучил архитект, чието творение започна да се руши на 4-5-та година Tired/Събрахме, ама кризата ни ги взе половината.Днес започваме отначало-16 години назад все едно ме връщат.Дали следват 8 години без почивка?Ми то-до пенсия така...за чий?

# 329
Жози, така е, права си че човек знае 2 и 200. Но да ти кажа на море не съм стъпвала от 6години, не толкова поради липса на средства, а просто не обичам да ходя на море.
Но тази година заради детето решихме, че трябва да отидем и да го заведем, иначе хич не размитам за море.
И ми се струва, че ще е по-удобно на хотел с ол инклузив, или поне закуска и вечеря. А не да се чудя като вляза в ресторанта дали след час ще ми донесат храната и това дете няма да се е изнервило максимално.

Хайде стига съм спамила по темата вече. )

Общи условия

Активация на акаунт