Преместване при друг АГ в 6 месец

• 4 933
  • 37
  •   1
Отговори
Здавейте, искам да Ви попитам дали мога да се преместя при друг гинеколог, въпреки че съм в началото на 6 месец? Дали е късно, защото моят гинеколог ми иска всеки път луди пари и със съпругът ми не може да и смогваме на темпото...дайте ми съвет !!!

Интересувам се какви пари давате на месец за консултация, ако сте с направление. Защото аз отидох с направление и всеки месец плащаме със съпруга ми по 50-70 лева,а имам приятелки, които ходята всеки месец на доктор и не плащат нищо....Отиваме при доктора и не се знае какви пари ни вземе, всеки път ни изненадва и не знам какво да правя... Sad Знам че детето е най-важно в случая, но когато финансите са ограничени е лошо ....Моля ви дайте съвети и мнения !!!

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 18:21 от AnMary

# 1
  • Стара Загора
Когато бях бременна не съм платила нито една стотинка за нито една консултация и за самото раждане със секцио по медицински причини. Ако лекарят при който ходиш работи със здравната каса, не трябва да ти взема пари. Аз ходих през цялата бременност три пъти на преглед при лекар, който не работеше с касата и тогава естествено платих. Мисля, че трябва да обсъдиш този въпрос с акушер- гинеколога, при който ходиш.

# 2
  • София
Приятелките ви, които не плащат нищо явно ходят на преглед при гинеколог работещ с касата. Повечето частни гинеколози би трябвало да имат тарифа за всички извършвани от тях манипулации.
Аз ходех и по ЗК и на частно. При частната гинеколожка съм давала м/у 50-70 лв.

# 3
  • Видин
Нищо не плащам  Rolling Eyes
Водиш ли се на ЖК при него? Не би трябвало дори потребителска такса да ти взима! Бременните са освободени  Naughty

# 4
  • София
Не съм плащала нищо. По ЗК не съм плащала и потребителска такса, занесох си само в началото направление от личния лекар, регистраха ме и всеки месец си ходех на консултации.
Отделно съм ходила на частно и там съм си плащала естествено.

# 5
  • София
Не съм плащала нищо.
Ходех на ЖК по НЗОК. И отделно всеки месец при лекарката, която ме изроди, но и тя не ми е искала нито лев.

за да си смениш гинеколога ти трябва направление от личния лекар.

# 6
Не съм дала нито стотинка за прегледите и изследванията по ЖК  Peace
Паралелно ходех и на частен при когото бях решила да раждам (това все пак си беше мое желание и решение) - но и той с изключение на 9-тия месец ме искаше само веднъж месечно (не че аз не напъвах за по четно, но не ме отразяваше).  Peace

# 7
Момичета, аз отидох с направление при нея и тя ме води по здравната каса, но всеки път ми взима между 50-70 лева...само кръв и урина ми пуска безплатно...Тя казва че ме води по здравната каса и аз затова се плаша и отделно ми иска 1 000 лева за раждане секцио по медицински предписания .... Shocked съпругът ми е много ядосан и заради нея докторката всеки път се караме с него, а не искам да е така....

# 8
Мила, явно нещо не е съвсем наред с тази система на твоята лекарка  Thinking
Аз ходих на ЖК по здравна каса в града ми, и отделно си ходех на частни прегледи при гинеколог в Пловдив. На частните прегледи, и съответно допълнителни изследвания, на които ме пращаше си плащах естествено. Но когато дойде време за рждането си отидох в болницата, в която работи гинеколога от Пловдив и съвсем случайно се случи така, че тя беше на смяна. Наложи се спешно секцио, но в болницата не съм платила една стотинка за каквото и да било.
Плащах единствено по собствено желание за частни прегледи и то по предварително известен ценоразпис.
Да не ти искат пари за избор на екип ? Поне така ми звучи на мен историята за секциото...

Ох, аз май по темата нищо не ти писах... от личния лекар си взимаш направление и отиваш при друг гинеколог, който си избрала. Добре е да си вземеш цялата документация по проследяването на бременността до този момент. Добре е също да ти препоръчат някой, твои близки които са доволни, винаги може да си смениш гинеколога, но не е добре това да става в най-последния момент. Имаш време да потърсиш Simple Smile

# 9
Aз ходя в частния кабинет на доктор който работи със здравната каса,една стотинка не ми е взел...пуска си ми редовно изследвания и тн.... тази твоя докторка яко те метка нещо newsm78 какви са тия 50-60лв? За какво са,на 3д ли те гледа всеки пък или..
А 1000 лв сигурно са за избор на екип newsm78

# 10
Аз ходех на консултации в частна клиника, при лекарка с договор към НЗОК, плащах си, безплатни ми бях 2 или 3 ехографа и още някакви изследвания, друго всичко си го плащах.
А и обърни внимание, лекарите в частните клиники или кабинети работят определени дни с НЗОК, при моята лекарка бяха вторник и петък, другите само платен прием.

# 11
Щом си по ЗК не би трябвало нищо да плащаш.
А тези 1000лв. за избор на екип ли са,това по принцип си се заплаща,но трябва да има уточнена тарифа в болницата,кьдещо ще раждаш.Плащат се там,а не на рька.

# 12
  • София
Нищо не съм плащала на АГ по ЗК. През цялата бременност. Не бих го направила. Звучи ми абсурдно. Бих ти препоръчала не просто да го смениш, но и да подадеш жалба.

# 13
  • София
Винаги един лекар, работещ със ЗК, може да си намери начин да изкрънка пари от пациентите си стига да иска! Моята гинеколожка, която ми следеше бременността, е живо доказателство за това. Въпреки че имах лека бременност, тя настояваше да ходя при нея два пъти месечно, като второто ходене си го заплащах. Понякога ме гледаше на допотопния си видеозон "допълнително", без да ме пита искам или не и след това - изненада, ще ти струва 30 лв.
Към авторката - сменяй я тази мръсна обирджийка и изобщо да не ти пука!

# 14
Добре де, след като НЗОК поема 2 или 3 ехографа как така ви гледат всеки месец без да плащате? Или не ви гледат? Изследвания на кръв и урина също не се покриват за всеки месец. Аз нещо не разбирам как става  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт