Преместване при друг АГ в 6 месец

• 4 934
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Да момичета и аз така реших сега водя "преговори" с един доктор, за който се носи хубава приказка по нашия край и ако нещата се уредят се местя веднага ....защото да ви се оплача за пореден път на 28 януари бях при нея и тя ми каза че в 20 седмица ми се полага безплатно изследване на кръв и урина, и ми каза да дойда следващата седмица тя щяла да ми пусне направлението а аз да мина само за да дам кръв и урина. и какво става отивам аз тя забравила да ми го пусне а вече съм в 21 седмица и следователно вече не ми се полага безплатното изследване и чакаше явно да си го платя...обаче аз не го направих не дадох нито кръв,нито урина...побеснях #Cussing out #Cussing out #Cussing out а ако знаете колко проблеми имам при нея с болничните Shocked...но вярвам че има и добри гиинеколози по тази земя, в крайна сметка е важен бебо   bouquet

Shocked Аз не съм спазвала точно седмиците  newsm78 Нямала съм проблеми с направленията. В която седмица се улучех в нея ги пусках.  Rolling Eyes Единствено изследванията за които е важен срока на бременността ги спазвах (БХС и още нещо, но не го помня)
Забравяше да ми пуска антитела (отр. Rh съм), но аз съм си нахална и си ги търсех.  Peace

btw ПКК е ок. 5лв.
урината + седимент + белтък май беше 5-6 лв.
2лв. за вземането на кръв = ок 12-13лв грубо. (толкова давах аз на частно, защото гинеколога ми не по ЗК искаше да ми следи хемоглобина и урината, та давах всеки месец, а това не се покрива от ЗК) - по-добре си ги направи да ти е спокойно докато се уговориш с новият гинеколог.  Peace

И аз съм отрицателна RH би ли ми разяснила какво точно трябва да се направи относно този въпрос ?  newsm78

# 31
Естествено,че ще я смениш.След като си здравноосигурена НЕ трябва да си плащаш.
А относно раждането,ако искаш да те изражда определен доктор тогава наистина си плащаш.

# 32
Смени я.
Тя не ти ли обясни какво означава отрицателния Rh?  Rolling Eyes
Ходя в частния кабинет на лекар, имащ договор с НЗОК и плащам само за 3Д-ехография 40лв. Всеки месец давам кръв и урина. Всякакви изследвания - безплатни. Естествено БХС и ФМ си плащам. При първото раждане обеща, че ще ме изражда тя, освен таксата в частната болница за раждането, тя не ми поиска нито лев.
Вземи си направление за втори избор на акушер-гинеколог от ЛЛ, вземи всички направени досега изследвания от тази лекарка и отивай при друг.

# 33
И аз съм отрицателна RH би ли ми разяснила какво точно трябва да се направи относно този въпрос ?  newsm78

Ако бременноста е първа (това включва и бременности завършени с аборт) не се прави кой знае какво.  Peace
При нас с мъжът ми имаше конфликт - той е положителен резус фактор, но и да беше отрицателен пак се правят изследванията.  Peace
Без обременена акушерска анамнеза се правят две изследвания за антитела. Ако не се лъжа бяха в 17-20 г.с. и 26-28 г.с. Обикновенно при първа бременност няма проблем - организма изключително рядко произвежда антитела. Но изследванията са задължителни и се покриват от ЗК. Даже имаш право на един допълнителен ехографски преглед по ЗК заради резус фактора.
Като влезеш да раждаш (ако не си се уговорила с лекар) задължително предупреди изрично, че с Rh -, (мен ме питаха още при постъпването каква ми е кръвната група) за да вземат набор да проверят веднага след раждането кръвната група на бебето. Ако е отрицателна - няма проблем. Ако е положителна, трябва до 72часа от раждането да ти сложат инжекция анти-Д-гама глобулин - уговори се предварително кой ще я осигури! По принцип се полага безплатно по ЗК, но на много места или я нямат или се правят на ударени. Моята уговорка беше, че ако бебето се окаже + (както и стана) лекарят ми поема ангажимента да ми осигури ваксината (раждах частно, защото държах точно този лекар да ме изражда, така че си я платих). М/у 150 - 180 лв. май беше. Общо взето за това се сещам, ако те интересува още нещо питай.  Peace

Забравих - мисля, че изследват и новороденото за антитела, но то така или иначе го боцкат за кръвната група, та наведнъж минава всичко.  Peace

# 34
Днес и  казах, че се местя при друг лекар...не и стана приятно,но няма как, утре ще си взема цялата докуметация. Лекарят, при който се записах вчера даже ми каза, че ще ме изроди секцио (тъй като е по медицински предписания) без да ми вземе една стотинка и аз АХНАХ  Shocked....ако знех, че нещата могат да бъдат толкова лесни, но при първа бременност въобще не бях наясно с нищо, добре, че е този форум тук и добре, че сте вие, за да кажете на какво имаш право, какво ти се полага и т.н.... Grinning....Пък ще видим какво ще се получи....За мен и таткото, както и за всяка от вас в крайна сметка най-важен е Малкият човек ylinfant

# 35
  • София
Десислава Simple Smile, дано новият лекар да си заслужава и да изкараш спокойно остатъка от бременността си!
Успех ти желая и прекрасно бебе на финала   bouquet

# 36
Десислава Simple Smile, дано новият лекар да си заслужава и да изкараш спокойно остатъка от бременността си!
Успех ти желая и прекрасно бебе на финала   bouquet

Дай Боже всичко да е наред и бебчо да се роди жив и здрав...Нищо друго не искам   bouquet

# 37
В началото и аз бях като теб, но в третия месец се изместих при друг. Не е добре да се сменя, но понякога се налага.  Финансите са от значение!

Общи условия

Активация на акаунт