Преместване при друг АГ в 6 месец

• 4 936
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
АлиенТа, има И не малко лекари, които не взимат пари за допълнителни прегледи, в това число и прегледите на ултразвук  Peace

# 16
tonkabonka, тези лекари не са в частните си кабинети предполагам, а по поликлиниките? Не виждам какво би накарало някой лекар да ме преглежда без пари само защото съм бременна.
За това обаче не са виновни лекарите, и незнам защо ги обвиняват тях, а не НЗОК  Peace

# 17
Мила и в нашия град има такъв гинеколог, който работи по здравната каса, но нея я ползва само за пускане на някакви изследвания. Миналата седмица ходих при него за цитонна маска с направление. Той ми взе 25лв. само за преглед, 5лв за вземане на ЦМ и 5лв. защото ме гледа с някякъм микроскоп /сори че забравих как се казва уреда/. Към това направление прикрепи някакъв лист и заедно с ЦМ в лабораторията. Що се отнася до бременните които го посещават - за тях също с направление минават само изследванията, накрая на бременността си му плащат 300лв на ръка за всички прегледи независимо какви /можеби защото има 3Д и други модерни уреди/. Но той поне има ценоразпис за всички за да няма недоразбрали. Мисля си че този му договор с ЗК е ограничен само за рутинни изследвания незнам. Питай тая твоя доки защо ти ги взима. Нали разбираш че ако имаш модерна техника и си сключила цялостен договор с ЗК след колко години ще я изплатиш тази техника според теб. Аз мисля / с риск някой да ме нападне/, че докито си е в правото, но това че ти не питаш и се интересуваш къде ти отиват парите и защо ти ги взима си е твой проблем. Peace
П.П. След като не е по джоба ти тази доки взимай направление и я смени какво те спира?!

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 10:11 от sesi81

# 18
  • София
АлиенТа, да - имах предвид лекарите в поликлиниките  Peace
А моята лекарка, дето работеше с НЗОК, преглеждаше в частен кабинет до Плиска (принципно си работи в болница, а частната й практика беше 2 пъти седмично за по 4 часа). Въпреки че това не я оправдаваше да се опитва по всякакъв начин да ме муфти за пари всеки път. Някакси грозно е  Rolling Eyes

# 19
Муфтенето е друго тема  Wink
Но да ходиш в частния кабинет на лекар и да се сърдиш, че ти взима пари  Stop Жалко е, но е така, ако нямаш пари ходиш в поликлиниката  Sad ако попаднеш на добър лекар късмет, ако не Бог да те пази  Confused
Здравеопазването ни е безумно, но пак казвам, невиждам защо да го отнасят лекарите.

# 20
Мила и в нашия град има такъв гинеколог, който работи по здравната каса, но нея я ползва само за пускане на някакви изследвания. Миналата седмица ходих при него за цитонна маска с направление. Той ми взе 25лв. само за преглед, 5лв за вземане на ЦМ и 5лв. защото ме гледа с някякъм микроскоп /сори че забравих как се казва уреда/. Към това направление прикрепи някакъв лист и заедно с ЦМ в лабораторията. Що се отнася до бременните които го посещават - за тях също с направление минават само изследванията, накрая на бременността си му плащат 300лв на ръка за всички прегледи независимо какви /можеби защото има 3Д и други модерни уреди/. Но той поне има ценоразпис за всички за да няма недоразбрали. Мисля си че този му договор с ЗК е ограничен само за рутинни изследвания незнам. Питай тая твоя доки защо ти ги взима. Нали разбираш че ако имаш модерна техника и си сключила цялостен договор с ЗК след колко години ще я изплатиш тази техника според теб. Аз мисля / с риск някой да ме нападне/, че докито си е в правото, но това че ти не питаш и се интересуваш къде ти отиват парите и защо ти ги взима си е твой проблем. Peace
П.П. След като не е по джоба ти тази доки взимай направление и я смени какво те спира?!
Казва се цитонамазка! Peace Извинявайте за off-a.

# 21
Момичета, ЗК поема 2 ехографа, всеки следващ се поема от пациента. Ето един линк, за който се интересува, какво се полага http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=760  “АЗ ЩЕ СТАВАМ МАЙКА" ПО ПРОГРАМА НА НЗОК "МАЙЧИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ” 

# 22
Аз не разбрах как така щом НЗОК отпуска по 2-3 безплатни ехографа как ви гледат всеки месец без пари ??? И от други хора съм го чувала???
А моята лекарка взима 20 лева за преглед и 30 за видеозон и всеки път ме муфти за някакви вагинални изследвания,които си струват допълнително, а съпругът ми провери, че вагиналното изследване се поема от НЗОК, а аз си го плащам....Лекарката ми работи в клиника, която работи със ЗК,работи вторник и четвъртък там.През останалото време е в личния си кабинет. Тя ми каза: "дали ще идваш в клиниката или в моя кабинет няма никакво значение, навсякъде ще си плащаш по 50 лева" #Cussing out Моята приятелка ходи при нея в клиниката и плаща всеки път същите пари, а мен тя ме взима в частния си кабинет и забележете и двете ни води по здравната каса !!!
Как може едни с направление да ги гледат безплатно, а на други да вземат пари...нещо съвсем се обърках !!!  newsm78

# 23
Аз не разбрах как така щом НЗОК отпуска по 2-3 безплатни ехографа как ви гледат всеки месец без пари ??? И от други хора съм го чувала???
А моята лекарка взима 20 лева за преглед и 30 за видеозон и всеки път ме муфти за някакви вагинални изследвания,които си струват допълнително, а съпругът ми провери, че вагиналното изследване се поема от НЗОК, а аз си го плащам....Лекарката ми работи в клиника, която работи със ЗК,работи вторник и четвъртък там.През останалото време е в личния си кабинет. Тя ми каза: "дали ще идваш в клиниката или в моя кабинет няма никакво значение, навсякъде ще си плащаш по 50 лева" #Cussing out Моята приятелка ходи при нея в клиниката и плаща всеки път същите пари, а мен тя ме взима в частния си кабинет и забележете и двете ни води по здравната каса !!!
Как може едни с направление да ги гледат безплатно, а на други да вземат пари...нещо съвсем се обърках !!!  newsm78
Мацка, какво и се чудиш още на тази, а не я сменяш? Да не ви е близка, или ти е спечелила доверието? По въпроса ти как така ни гледат всеки път на видеозон, а не плащаме, мога да ти кажа, че повечето гинеколози просто са нормални хора, които ти се радват, че си бременна и гледат да ти помогнат, а не да ти одерат кожата...какво му пречи да те погледне, нито ще му се изхаби видеозона, нито има километраж за навъртяни прегледи  Laughing Мога да ти кажа, че тя освен че ти взима парите като за частни прегледи, изкарва от теб и водейки те по здравна каса, така че не се притеснявай да я смениш, че даже и в черния списък я сложи. Аз си смених лекарката в средата на седмия месец (по други причини), така че не се притеснявай дали е късно за смяна. Успех!

# 24
  • София

И от мен ще го чуеш  Peace. Само 1 или 2 месеца пропусна и не ме е гледала, но за сметка на това имаше месеци, в които се налагаше да ходя по-често и си ме гледаше като не ми е искала пари. До съзнание на лекаря си е...
А резултатите от изследванията и прегледите дава ли ти или всичко пази при нея?
Според мен изобщо не й се чуди, ами си вземи ново направление от личния и с него при друг лекар  Peace

# 25
  • София
Плащала съм единствено за ФМ и ехокардиография частен прием при нужните специалисти. Редовната ЖК в поликлиниката не ми е струвала нищо - включая винаги и преглед на ехограф. Мерене на тоновете и прегледите при лекарката, която ме изроди също. Според мен просто трябва да си вземеш картона и всичките изследвания от сегашната наблюдаваща и да се запишеш при друг.

# 26
Да момичета и аз така реших сега водя "преговори" с един доктор, за който се носи хубава приказка по нашия край и ако нещата се уредят се местя веднага ....защото да ви се оплача за пореден път на 28 януари бях при нея и тя ми каза че в 20 седмица ми се полага безплатно изследване на кръв и урина, и ми каза да дойда следващата седмица тя щяла да ми пусне направлението а аз да мина само за да дам кръв и урина. и какво става отивам аз тя забравила да ми го пусне а вече съм в 21 седмица и следователно вече не ми се полага безплатното изследване и чакаше явно да си го платя...обаче аз не го направих не дадох нито кръв,нито урина...побеснях #Cussing out #Cussing out #Cussing out а ако знаете колко проблеми имам при нея с болничните Shocked...но вярвам че има и добри гиинеколози по тази земя, в крайна сметка е важен бебо   bouquet

# 27
  • София
Деси, вземи си направление от ЛЛ и отиди да се запознаеш с другия доктор.

# 28
Да момичета и аз така реших сега водя "преговори" с един доктор, за който се носи хубава приказка по нашия край и ако нещата се уредят се местя веднага ....защото да ви се оплача за пореден път на 28 януари бях при нея и тя ми каза че в 20 седмица ми се полага безплатно изследване на кръв и урина, и ми каза да дойда следващата седмица тя щяла да ми пусне направлението а аз да мина само за да дам кръв и урина. и какво става отивам аз тя забравила да ми го пусне а вече съм в 21 седмица и следователно вече не ми се полага безплатното изследване и чакаше явно да си го платя...обаче аз не го направих не дадох нито кръв,нито урина...побеснях #Cussing out #Cussing out #Cussing out а ако знаете колко проблеми имам при нея с болничните Shocked...но вярвам че има и добри гиинеколози по тази земя, в крайна сметка е важен бебо   bouquet

Shocked Аз не съм спазвала точно седмиците  newsm78 Нямала съм проблеми с направленията. В която седмица се улучех в нея ги пусках.  Rolling Eyes Единствено изследванията за които е важен срока на бременността ги спазвах (БХС и още нещо, но не го помня)
Забравяше да ми пуска антитела (отр. Rh съм), но аз съм си нахална и си ги търсех.  Peace

btw ПКК е ок. 5лв.
урината + седимент + белтък май беше 5-6 лв.
2лв. за вземането на кръв = ок 12-13лв грубо. (толкова давах аз на частно, защото гинеколога ми не по ЗК искаше да ми следи хемоглобина и урината, та давах всеки месец, а това не се покрива от ЗК) - по-добре си ги направи да ти е спокойно докато се уговориш с новият гинеколог.  Peace

# 29
  • София
Ако си провеждаш ЖК по ЗК и се местиш при друг лекар, пак по ЗК, просто си взимаш изследванията и отиваш при друг лекар.
Ако искаш да се преглеждаш и да плащаш, не виждам защо трябва да си усложняваш живота и да се прехвърляш. Плащаш си за по-добро отношение и повече внимание и ходиш на 2 (3,4...) места за лично успокоение и презастраховка. България, 21 век... Tired

Общи условия

Активация на акаунт