Алтернативна козметика - 3

• 60 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
http://www.framar.bg/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0- … -pid30001114.html
Ето това е шампоана. Може да се види от някъде съдържанието му, защото в момента съм на работа и няма как да погледна?

# 421
Kakva huma polzvate i ot kyde q kupuvate?

# 422
За Мустела не съм чувала добри отзиви Rolling Eyes. Дори сега се порових и намерих това MUSTELA BEBE BABY SHAMPOO. Ако е същия шампоан рейтинга му е 7.
От друга страна не знам доколко са обективни тези оценки в сайта. Но пък има описание на съставките и всеки сам може да прецени.

За хумата - ползвам на Талодерма, купувам от аптеката, доволна съм.

# 423
И аз се порових за Мустелата. Наистина открих неща които са притеснителни.
Искам да попитам всички парабени в козметиката ли са опасни? Има ли такива , които не трябва да ни притесняват? Или ако е по-лесно кои са парабените които трябва задължително да избягваме?

# 424
Ани, доколкото съм се ровила за парабените - няма безопосни такива. Но всеки организъм е различно чувствителен, и някой може да ги толерират дълго време без да порявят реакция към тях...

# 425

Mersi,4e moqta ne6to e kofti.
A dali ima organi4na huma newsm78

Az da pitam momi4etata ot Plovdiv da znaqt kyde moga da namerq rozova voda na Alteya,ne mi se pla6ta na kurier za dostavka za edna woda?

# 426

Az da pitam momi4etata ot Plovdiv da znaqt kyde moga da namerq rozova voda na Alteya,ne mi se pla6ta na kurier za dostavka za edna woda?
Провери ли в Био магазина и здравословния до Главната?

# 427

Провери ли в Био магазина и здравословния до Главната?
Bqh zabravila za bio butika.Takmo si pisah s Geri,ima i 6te mi zapzqt.
Sega ostava da si vzema hubava huma.
A nqkoi polzval li e 6ampoana na Avia s huma, Clairette  kaza,4e e mnogo dovolna ot nego....Az o6te ne sam go namerila da mu vidq sastavkite

# 428
Къде съм спала до сега да не ви открия ooooh!
Връщам се да чета и после ще досаждам с въпроси Wink

# 429
Нанотехнологията се развива с изключително бързи темпове. От микроматериали вече се шият дрехи. Козметични фирми също влизат в релсите и се очаква съвсем скоро да започват да използват масово новите технологии в своите продукти.

В момента продукти за грижа за кожата са подложени на тестове. Но в близко бъдеще резултатите от иновативните технологии ще се появят върху рафтовете на магазините.

Най-напред използването на наночастици ще започне с прилагането им в продуктите срещу стареене и в тези за защита от слънцето. В последните наночастиците вече са приложими.

На 68-та годишна среща на Академията по дерматология на САЩ д-р Адам Назир обяви в своя доклад за напредъка на наноразработките в превенцията на заболявания на кожата. Той отбеляза, че учените са направили големи крачки. Но все още не са готови със системата по внедряването на нанометодите в производството на козметика.

В същото време бяха разкрити уникалните свойства на наносредствата за предотвратяване на меланоми. Серум за кожа с такъв ефект ще бъде реално лекарство.

Неотдавна европейските депутати приеха нова нормативна уредба за козметиката, според текста на която от 2012 г. наличието на наночастици в козметичните продукти ще трябва да бъде упоменато.

“Нанопигментите, които се използват в слънцезащитните кремове са най-често титанов двуокис или цинков окис. Те имат за свойство да отразяват ултравиолетовите лъчи, да ги разпръскват или да ги поглъщат. Освен това, правят продуктите по-лесни за използване”, казва Франк-Шрьодер Хюнхаузен, директор на предприятие, специализиано в нанотехнологиите, което работи с козметичната фирма Nivea.

Разбира се, използването на наночастиците в козметиката, има и своите противници. Критици подозират, че те може да имат вредно влияние върху здравето на човека. Наночастиците биха могли да преминат през епидермиса, да навлязат в кръвта и да стигнат до мозъка.

Източник: ezine.bg

# 430
Nikoi ne kaza dali ima organi4na huma

# 431
би трябвало всяка хума да е органична , тя не се разваля така че доколкото знам поне сухата хума на прах която се продава би трябвало да е  без никакви добавки

# 432

Какво е мнението ви за този слънцезащитен крем на Виши? Няма парабени и алкохол. Може ли да се вярва на надписите на опаковките? Дори новата серия на Мустела вече пише че продуктите са без парабени!

# 433
# 434
  • Пловдив
 Peace
 в САЩ могат и да постигнат това което е в основата на клипчето,но тук...едва ли???!!!Ние сме толкова далече!А това е голата истина.

Общи условия

Активация на акаунт