За издръжката, която се плаща от държавата вместо от родителя

• 65 494
  • 133
  •   1
Отговори
# 105
какво предлагаш тогава  newsm78 да съберем тези пари и да ти ги дадем ли ?

# 106
  • Sofia, Bulgaria
беше грубо разбира се че не просто ако някои е минал по този път и е успял да сподели къде се губи нишката в бюрократичната процедура на съдебната система никой не желая да издържа мен или децата ми просто се старая да защитя правата им тези пари са техни и те имат право на тях и всеки трябва да си поеме отговорността аз съм поела своята

# 107
аз не знам с какво е виновна системата  newsm78 тя си е свършила работата , осъдила го е. въпросът опира до парите. но системата откъде да ги вземе за да ти ги даде ? и да съдереш кожата на длъжника не може да се превърне в пари.

# 108
  • Sofia, Bulgaria
явно си един от тези длъжници  #2gunfire

# 109
със сигурност не съм един от тези , които чакат държавата да им възстановява сумата от длъжника. не че и моите деца нямат нужда от тези пари ..................

# 110
Държавата със сигурност няма да ти изплати със задна дата издръжката. Тя се търси по съдебен път, като след едно изпълнително дело, ако той няма имущество, което може да се запорира, то единствената ти надежда е той все някой ден да започне работа на трудов договор, тогава автоматично ще му удържат от заплатата, като сумите, които ти дължи със задна дата ще се удържат постепенно. Пример: Ако го осигуряват на 600 лв, от тази заплата ще отива една част за месечната издръжка  (примерно ако е 80 лв), друга част за дължимото назад ( примерно по 300 лв месечно), а останалата част от това, което получава ще си го получава така да го обясня - за лични негови нужди, защото има минимум, който държавата няма право да му удържа (примерно 200 лв). И така, ако той работи 2 години на този договор, той постепенно ще се издължава, като ако прекъсне договора, т.е. ако напусне, ти наново ще минеш по процедурите - подаване на съответната молба при съдия изпълнител и т.н.

Това е единственият ред да си получиш издръжката със задна дата, ако той няма никакво имущество. А ако има, то ти трябва отделно да подадеш при съдия-изпълнител искане за "разследване" - какво има и дали има имущество или наследство, а нататък ще ти кажат какво трябва да правиш.

# 111
  • Sofia, Bulgaria
отдавна съм минала по тези процедури има изпълнително дело и приключили 2 наказателни с присъди а относно ТД няма да има такъв и за 45год възраст има 3 год разпокъсан стаж благодарение на мое настояване ако можех да определям законите нямаше да има право и на соц.пенсия ако доживее

# 112
Аз също отдавна съм минала през процедурата, БНД няма един ден трудов стаж, да се чуди човек как е оживял с 0лв доход за своите 42 години и 100 кила не е зле. И аз като галка малка, съм си мислела, че един ден от моите данъци и от тези на дъщеря му, ще му дават и соц. пенсия, и това ако е държава, здраве му кажи. Той до последно каза, че няма доход и няма да внесе парите за издръжка, но пък имах предимството, че има жилище /там където си живее и до сега/ към документите за делото извадих копие от нот. акт. След 9 месеца разправии накрая съдия изпълнител беше отишъл с полиция у тях, да описват имущество за еди колко си лева, та се беше стреснал и внесе парите, но пък имаше и друга уловка, че можело да внесе 10% от сумата и делото спира, а останалите разсрочено до пълното възстановяване на сумата, но първата вноска трябваше да е в някакъв срок. Ядосвах се, че издръжка на изплащане такава тъпня няма, но пък нали и той си е тъп, пропуснал датата за първа вноска, и делото автоматично се  поднови, и нямаше вече право да се възползва от тази дупка в закона. След това съм нямала такива проблеми. Сега спря издръжката защото дъщерята направи 18, а наесен ще е студентка и ако иска издръжка трябва да го съди
лично. Относно адреса, е то и аз се водех на неговият адрес поне 2 години след като се бяхме развели  Laughing, не мисля че това е проблем, ако знаеш къде живее реално, подаваш реалният му адрес.

# 113
Преди 25 години имаше такава възможност. Мисля, че трябваше да се обяви нежелаещият да плаща издръжка с адрес неизвестен. Сега не знам как е.

# 114
ако можех да определям законите нямаше да има право и на соц.пенсия ако доживее
то за това не ги и определяш  Laughing  иначе половин БГ щеше да остане без пенсии (включително и жени). ако знаеш само те (жените) как ловко маневрират и се изкарват безработни .... вода ще им носим ние (мъжете).

# 115
Разделени сме с бившия ми мъж от септември 2012, с решение за развод от февруари 2013, в което пише че ми дължи издръжка от октомври 2012 - минималната, около 75 лв. Аз толкова и исках, не съм претендирала за повече Rolling Eyes До момента не ми е дал една стотинка и отглеждам сама детето си. Решението беше обжалвано в частта за режим на контакти от мен и предстои дело на втора инстанция, но от съда ми отказаха изпълнителен лист за издръжката, с мотива че делото не е приключило. Но как е възможно, нали все пак аз обжалвам само режима на контакти с бащата - всичко друго си е влязло в сила? Освен това, разбрах че той е регистриран в бюрото по труда от май месец, въпреки че продължава да работи на черно. Няма никакво имущество на негово име. При положение, че издръжката е минимална, това би ли било пречка да я получавам и въобще каква е процедурата за да мога да започна да я получавам? Ако не работи никъде, тази минимална издръжка подлежи ли на събиране по някакъв начин? Предполагам, че след края на следващото дело, ще мога да получа изпълнителен лист и да започна дело, но си става повече от една година, в която не съм получила никаква издръжка за детето си ooooh!

От всичко прочетено в тази тема да разбирам, че за моите неплатени издръжки до сега мога да пия една студена вода, тъй като общината не изплаща със задна дата и ако той никога не започне работа на практика съм ги изгубила? Общината ще започне да изплаща от момента на подаването на информацията от съдия-изпълнителя, така ли? Като започне работа автоматично ли започват да се удържат и кой следи този процес? newsm78

# 116
bibi_12 , издръжката няма давност , ти можеш да съдиш БНД за неплатени издръжки , но наистина общината няма да ти изплати със задна дата .
Действай поне оттук нататък , пък за минало време може да го съдиш винаги . Peace

# 117
моля за съвет.??????
имам изп. лист-90 лв.  издръжка. Даден е бившия на съдя изп. #2gunfireняма нищо на негово име....
Когато стигнахме до  изллащане от общината се появи  д- т ;СОБСТВЕНИК на 3 фирми Embarassed
Ясно е "че това е фиктивно.
ф-те са с дългове.НАДЯВАХ се от парите от общината"  но и това НЕ стана .детето е на 10 г. и от 5 м. никакви пари от БАЩАТА .помогнете с информация

# 118
моля за съвет.??????
имам изп. лист-90 лв.  издръжка. Даден е бившия на съдя изп. #2gunfireняма нищо на негово име....
Когато стигнахме до  изллащане от общината се появи  д- т ;СОБСТВЕНИК на 3 фирми Embarassed
ф-те са с дългове.НАДЯВАХ се от парите от общината"  но и това НЕ стана .детето е на 10 г. и от 5 м. никакви пари от БАЩАТА .помогнете с информация
Пусни жалба в районното по адрес на детето и като го задържат 24-48 часа ще му оври тиквата надявам се и ще започне да плаща! Имаш право ако повече от 2 последователни месеца не е плащал издръжка...

# 119
  • София
моля за съвет.??????
За издръжката не мога да помогна, но имай предвид, че дълговете се наследяват.
Ако нещо се случи с БНД, трябва по-най-бързия начин да откажеш наследство му от името на детето.
В противен случай детето ти ще наследи дълговете и до пълнолетието ще търсят теб да ги плащаш, след това ще тормозят детето.

Общи условия

Активация на акаунт