За издръжката, която се плаща от държавата вместо от родителя

• 65 493
  • 133
  •   1
Отговори
# 90
 Адвокатът ми попълва документите до съдия-изпълнителя. Той направи проверката и установи, че няма нищо на негово име и сметки в банките.
 БНД едва ли някога ще започне легална работа, така че няма вероятност да му запорират заплата.
 Поне да се държеше като баща, за да махна с лека ръка на парите, а сега грижите за децата /материални и морални/ са изцяло поети от мен.
 При така стеклите се обстоятелства не ми остава нищо друго освен да го дам на прокурор, колкото и да не ми се иска.

# 91
  • Бургас
мама мими , в затвора едва ли ще влезе. Просто държавата ще си търси парите от него - в момента, в който започне работа, ще му запорира заплатата. Доколкото си спомням, запорирането на международния паспорт го отмениха като мярка, нарушаваща човешките права, така че това едва ли ще му се случи.
Flo_Rida , като го дадеш на прокурор, какво ще постигнеш? В смисъл - идеята ти каква е?

# 92
  • София
мама мими , в затвора едва ли ще влезе. Просто държавата ще си търси парите от него - в момента, в който започне работа, ще му запорира заплатата. Доколкото си спомням, запорирането на международния паспорт го отмениха като мярка, нарушаваща човешките права, така че това едва ли ще му се случи.
Flo_Rida , като го дадеш на прокурор, какво ще постигнеш? В смисъл - идеята ти каква е?

Аз затова написах да не ме разбере погрешно някой. Просто наистина сме в добри отношения. Гледа детето, взима я винаги, помага ми, когато трябва, но с всичко друго само не и пари...затова реших да си взимам от работата издръжката, но пък чак затвор ?!?! Не бих стигнала дотам за 60 лв на месец. Исках мнения, че тук сте доста запознати. Детето много си го обича, нормално е. Не би ми простила, че заради 60 лв. баща и може да влезе в затвора. Той е безработен, майка му му праща пари да живее, сестра му също му помага....

# 93
мама мими , много си щедра ! Mr. Green
Издръжки по 60 лв. няма отдавна .
Но щом сте решили да си го гледате с майка му , хубаво , щадете го . ooooh!

# 94
happy mama 60 няма ама 80 има, но щерката вече е голяма, и сигурно и тях няма вече да плаща, но пък и тя така се е отчуждила, че днес ми е едно такова супер тъжно, баба й почина, а тя отказа да ходи на погребението, поне ми се нави на акъла, да иде след това до тях поне. Явно така си е постлал БНД, ако нещо не дай боже с него стане, се чудя тя дали ще иде  newsm78

# 95
  • Пловдив
мама мими , много си щедра ! Mr. Green
Издръжки по 60 лв. няма отдавна .
Но щом сте решили да си го гледате с майка му , хубаво , щадете го . ooooh!

За съжаление 60 лв е сумата, която общината плаща - без значение, че присъдената издръжка най-вероятно е повече.
А колкото до затвора - така казват, но историята показва, че държавата просто си търси вариантите, но не вкарва тези длъжници в затвора (най-вероятно, защото и затворите ни не достигат за всички престъпници в страната).

# 96
  • Sofia, Bulgaria
за съжаление има много кръшкачи от задължението си за издръжка а това че са безработни е масово жалкото е че борбата е много дълга аз лично водих две дела които продължаваха около 3 год всяко и дължимата издръжка вече е доста солидна сума не работи но как тогава се издържа живее на квартира кара кола  яде а няма доходи осигуровки няма от години бачка си частно без фирма и не му дреме за нищо даже за децата  относно СИ също съм подала иск но е неоткриваем защото се води на моя адрес а аз не мога да го отпиша въртиш се в един омагьосан кръг  ако някой може да съдейства по някакъв начин моля да ми пише очаквам вашите мнения и съвети

# 97
За отписването и аз не знам как става , нашия БНД също все още се води на моя адрес .
Но за издръжката - не може ли да искаш такава от общината ? Thinking

# 98
  • Sofia, Bulgaria
за отписването писах до общината и прокуратурата но кмета ми отговори че не е в техния ресор решението на този проблем а прокуратурата отказа да зеведе дело  от общината незнам дали ще мога защото има един декар земя на негово име но ще говоря с СИ за това иначе не е плащал от 2008г

# 99
Нали знаеш , че за издръжките няма давност , можеш да си ги търсиш със задна дата . Peace

# 100
  • Sofia, Bulgaria
да но доколкото знам държавата не изплаща с задна дата ако имаш някаква информация за това ще бъда благодарна да да споделиш и да имам някяква информация за процедурата но съм решила да заведа 3то дело дано да мине по бързо от предишните

# 101
по смисъла на съд.решение държавата не ти дължи издръжка. в този смисъл не може да ти я дължи със задна дата. държавата те "подпомага" временно с мин.издръжка за момента. поне така знам.
иначе може да си търсиш дължимото със задна дата , но от длъжника.  Laughing

# 102
  • Sofia, Bulgaria
да второто дело обхвана периода от който дължи но до момента на жалбата и като се проточи повече от две години те пак остават висящи до следващото дело но незнам ако влезе в затвора за тези задължения дали има начин да се изплатят

# 103
ти искаш да знаеш какво ще се случи след време. и баба Ванга може би нямаше да го знае  Laughing
изчакай да излезне решението. там ще ти напишат какво ти се дължи и за какъв период. длъжникът дори и на Марс да е пак ще е длъжник.

# 104
  • Sofia, Bulgaria
но това че той е длъжник до момента с почти 8000 лв без лихви не ме грее ако не мога да ги взема децата растат и нуждите им също

Общи условия

Активация на акаунт