Майчинството счетоводно - 27

• 45 050
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Ivka ,нито едно от двете не е вярно Mr. Green.Ако се върнеш на работа преди да ти изтекат 410 те дни,ще получаваш единствено и само заплата.След като ти изтекат 410 те дни и работиш,ще получаваш 120 лв към заплатата до 2 г на детето

# 61
kony, по принцип трябва да отидеш при този, който ти е издал болничния и той да поправи грешката. Аз не съм си имала работа с болнични поне от 2-3 месеца, но не вярвам нещата да са се променили. И един съвет, когато ти дават болничния, винаги го проверявай на място - дати, имена, адреси, ЕГН и т.н., за да не те разтакават друг път така... Успех newsm10
мъжът ми ходи до болницата и там са отказали категорично да издадат нов болничен лист, нанесли са корекции в стария. Остава пробемът, че от НОИ най-вероятно ще ме върнат заради тези корекции. Дали има такова нещо като преиздаване на болничен? newsm78 Отчитам като моя грешка, че не погледнах когато ми го дадоха в болницата, но тогава не бях много адекватна.

# 62
  • В полите на Пирин планина
kony, по принцип трябва да отидеш при този, който ти е издал болничния и той да поправи грешката. Аз не съм си имала работа с болнични поне от 2-3 месеца, но не вярвам нещата да са се променили. И един съвет, когато ти дават болничния, винаги го проверявай на място - дати, имена, адреси, ЕГН и т.н., за да не те разтакават друг път така... Успех newsm10
мъжът ми ходи до болницата и там са отказали категорично да издадат нов болничен лист, нанесли са корекции в стария. Остава пробемът, че от НОИ най-вероятно ще ме върнат заради тези корекции. Дали има такова нещо като преиздаване на болничен? newsm78 Отчитам като моя грешка, че не погледнах когато ми го дадоха в болницата, но тогава не бях много адекватна.

Спокойно  Peace Не се преиздават, а се коригират от издателя. Слага се подпис и печат на поправката. НОИ ги приемат в този вид.

# 63
Много благодаря.

# 64
благодаря  bouquet

# 65
Здравейте!
Имам следния въпрос, ако може някой да ми помогне.
Днес си взех идент. код от Нои , за да си проверявам осигуровките.
До сега бях по майчинство и реших да разгледам подробно какво са ми ревеждали от нои.
Родих юли 2007 година и нямах проблем с приводите на майчинството, но сега забелязах, че в страницата на нои за 2007 година липсва изплатено обезщетение за месец септември, т.е нищо не пише за този месец.Пише за всички останали месеци от както съм излезнала в болничен 45-те дни преди раждането, и после за всеки друг месец с изключение на септември. На какво може да се дължи това, на кого да се обадя за справка в нои или на счетоводителката ни?

# 66
  • Пловдив
tanchetoo ,пиши мейл на НОИ

# 67
Елфита, много ти благодаря за скоростния отговор. а ако се обадя дали няма да е по-сигурно, че ще разясним проблема.

# 68
Аз пак тук:
Току що разбрах,че съм бременна за втори път.Дъщеря ми е на 1 годинка,а термина ми по калкулаторите е 18,10.
Въпроса ми е мога ли да прехвърля майчинството на някой от семейството,а аз да изляза в болнични?

# 69
  • Пловдив
Аз пак тук:
Току що разбрах,че съм бременна за втори път.Дъщеря ми е на 1 годинка,а термина ми по калкулаторите е 18,10.
Въпроса ми е мога ли да прехвърля майчинството на някой от семейството,а аз да изляза в болнични?

да,може

и честитоооооооо  bouquet

# 70
  • София
Здравейте майчета!!! Имам едно въпросче. Детето ми навършва годинка съвсем скоро и само това чакат от фирмата , за да я закрият. Планирам да започна да се самоосигурявам в нашата фирма , която е замразена в момента, но ще я пуснем като действаща. Интересува ме грубо какви ще са ми разходите на месец ??? До колкото знам трябва само здравната да се плаща - около 20 лева. Само това ли се плаща като самоосигуряващ се??

И на какво основание ще се самоосигуряваш, щом фирмата не работи?
Имам идея как може да стане, но първо кажи каква е фирмата - ЕТ, ООД, ЕООД ... - ти собственик ли си там , управител ...

фирмата е ООД. Аз съм съдружник, но предполагам, че не е толкова сложно да стана аз управител ?????

# 71
Здравейте,
имам един въпрос, който определено много ме вълнува, а за съжаление нещо не мога да намеря отговор.
Та, по какъв начин се изплаща майчинството? В смисъл на веднъж за 45 дни или 30 за единия месец и 15 за следващия и има ли някакъв срок, в който НОИ изплащат.
До сега взимах болничен и съм много доволна от точността както на работодателя ми така и от страна на НОИ, но сега с тия майчинства съм в чуденка, а е от значение кога какво ще получавам ...  newsm78 #Crazy

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 20:53 от hiki_miki

# 72
Аз пак тук:

Честито и от мен!  Simple Smile
А защо ще го правиш?
Чете ли за застъпване на майчинствата в първото мнение?

# 73
  • Пловдив
hiki_miki ,45 дневния болничен,болничния от болницата и болничиня от педиатъра са си все болнични  Winkи те ще се изплащат както другите болнични.Вече след това като минеш по декларацията от 135 я до 410 я ден,ще е до 5 то число на месеца

# 74
Аз пак тук:

Честито и от мен!  Simple Smile
А защо ще го правиш?
Чете ли за застъпване на майчинствата в първото мнение?

Благодаря,ще изчета всичко!

Общи условия

Активация на акаунт