За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 648
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Знам, че направлението важи месец. После след посещението мисля, че важи още 2-3 седмици, но ти не разчитай на това. Както виждаш, не сме особено сигурни. Звънни на личният ви лекар. А ако изпуснете срока, ще вземете друго направление, какво толкова.

# 736
  • Видин
На 99% съм сигурна, че след издаването от ЛЛ важи 30 дни, в които трябва да се възползваш и да идеш на преглед. След прегледа при специалист важи още 45 дни, в които можеш да идеш на вторичен. Просто не бях сигурна, че не е обратното с цифрите. Но сега се сетих как точно правех номера с гинеколога и съм убедена в думите си (дано не ми се смее някой сега Mr. Green)

# 737
След прегледите при ортопед в 1-ви и 4-ти м., кога са следващите прегледи и за какво точно са?

# 738
  • София
аз моите ги водех 1-вия месец и после след като проходиха.

# 739
Водила съм на 1 месец , и по предписание на самият ортопед , през 6-7 месец
, защото тогава се образували костните ядърца ( май така се казваха ) и да се видят на ехографа .......... А след това до 3-тата годинка ако има проблем при ходене , стъпване на криво или др . можете пак да отидете ..........

# 740
  • София
След прегледите при ортопед в 1-ви и 4-ти м., кога са следващите прегледи и за какво точно са?

1 след като проходи стабилно(да се види правилно ли ходи, как върви свода, как са крачетата - прави криви и т.н.) и един на 3-4 години за дюстабан.

# 741
на някой да ми се намира бебешка таблица с килограми и сантиметри, но освен средна норма да има минимум и максимум  Rolling Eyes

# 742
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

заповядай - цъкаш върху това, което те интересува и ти се отваря таблицата.

# 743
  • София

1 след като проходи стабилно(да се види правилно ли ходи, как върви свода, как са крачетата - прави криви и т.н.) и един на 3-4 години за дюстабан.
Драганов препоръчва преглед и когато бебето седне стабилно.

# 744
  • София
да но детето е на 8 месеца...предполагам са го прескочили вече... за това пък той този на 3-4 месеца не го споменава.

# 745
  • София
Ами моя син реално погледнато за този преглед беше готов едва към 9тия месец.

# 746
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

заповядай - цъкаш върху това, което те интересува и ти се отваря таблицата.
  bouquet благодарско

# 747
Ами моят син е на 8 м., но още не може да стои седнал сам, на което педи много се учудва  Confused Май е от по - "мързеливите" бебета, защото от 1 седмица се обръща. Иначе сме го водили на ортопед на 1 и 5 м. и всичко бе ок. За тези 2 прегледа бях чела в нета - педи изобщо не ме информира. Затова и сега питам тук. Значи следващият преглед при ортопед ще е при стабилно прохождоне. Благодаря ви за отговорите!

# 748
  • София
Angel_Dust, ще пуснеш ли нова тема?   bouquet

campanula, аз писах за моя син. И той от мързеливите беше. Късно започна да се обръща, късно седна, късно се изправи, късно проходи...
Следващият ви преглед ще е при стабилно ходене.

# 749
  • София
Аз лесно ще я пусна, ти ще я заковеш ли Simple Smile  Mr. Green

Заповядайте Simple Smile

НОВАТА ТЕМА!!!

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 20:48 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт