Обичате ли да правите лазаня :)

• 12 720
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
аз ги сварих последно като правих,малко жилави станах,защо така newsm78вече няпма да ги варя Peace

и реших че трябва много сос,защото аз правих с кайма,босилен и доматен сос и бешамел,ама малко дойде,другия път ще знам Peace

и да попитам-като сте правили,кои кори са най-хубави,поне като ще правя,да е като хората Peaceаз последно взимах "Каприз".

# 16
И аз не варя корите, само правя бешамела по-рядък. Правя и доматен сос или ползвам готов сос за спагети. Отделно запържвам само гъби и шунка, като се запържат леко, стават много ароматни. Вместо шунка и гъби, съм правила с тиквички и патладжани, нарязани на тънко, също става страхотно.

# 17
Не си спомням името, но кутията е зелена ими и в червина-цената е горе-долу на еднаква цена, също и едни в синя кутия, пише че са с яйца-по скъпи,но по хубави според мен.По-сочна става лазанята .Един път пробвах замразени, но не ми се получи, сигурно някъде сгреших.

# 18
  • Враца
аз да похваля корите на Мелиса...страхотни са...чак при третия опит ги открих но сега само с такива правя...аз винаги я правя с доматен сос с кайма + сос бешамел и отделно добавям шунка и кашкавал обилно...отгоре винаги заършвам с червения сос като внимавам да е покрита отвякъде кората за да не остане суха...предпочитам корите без варене след злополучния ми първи опит с варените (явно самите кори не ставаха)...ето я моята … 72;ня

много ми допадна идеята със спанак и синьо сирене на Блонди   Peace и ще се пробва задължително...аз със броколи пробвах, но месния вариант най е на почит сред мъжкото ни съсловие

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 17:01 от wb

# 19
wb,от къде ги купуваш тези кори Мелиса,да си взема,че лазанята ти изглежда ммммммммм  chef

# 20
  • Враца
от Била предимно, но гледах че и в кварталното ни магазинче ги има 3 до 4 лв е максимум кутията и става за 2 лазани...червена е на цвят и макароните са им хубави...аз само на Стела и Мелиса предпочитам като макаронени изделия според случая...харесват ми като качество и са на доста прилична цена

# 21
  • В градината...
Мммм, оняден правих! Беше болонезе, сама си точих корите, лесно е и става за нула време, а са пък и супер крехки!!

# 22
Когато живеехме в Италия обожавах лазаня . За съжаление така и не се научих да я правя .
Тук не ям / в заведения имам предвид / просто няма нищо общо .

# 23
  • София

Извинявам се за спама, но съм впечатлена от центъра за готвене на Цептер Hug
От къде си го купила и какви парички е(горе-долу), знам че всичко на тази марка е  Sick като цифра, но съм чувала, че са качествени Thinking

# 24
  • Пазарджик/Лондон
Ммм, обичам лазаня Heart Eyes.Така я правя аз, че е по- лесно Wink :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13464336#msg13464336

perunika , би ли споделила как правиш корите?

# 25
  • Бургас
Много обичаме лазаня у дома. Почти винаги си правя сама корите, само ако мноооооооого ме домързи, купувам Барила. Обикновено я правя с кайма или наденица и доматен сос. Мъжете у нас не си падат по бели сосове и вегетариански варианти, макар че аз много я харесвам и със сирена.

# 26
Когато живеехме в Италия обожавах лазаня . За съжаление така и не се научих да я правя .
Тук не ям / в заведения имам предвид / просто няма нищо общо .

Да, така е.  Peace На една приятелка момиченцето (живеят в Италия) коментира след получена поръчка на нещо уж италианско в БГ-заведение - мамо, като нямат инкридиентите (съставките), защо се излагат с подобни глупости?  Laughing

# 27
wb,мерси много,ще потърся в Билла Peace

а бе то и шопска салата,ако си поръчаш в чужбина едва ли ще е като тукашната,ам айде.......

нали затова са национални кухни,за да са си вкусни в характерната за тях страна Peace Peace Peace

# 28
  • DE
Аз днес направих това
Рулца с кори за лазаня
Правя винаги така заЩото много не обичам макаронени изделия комбинирани с доматен сос.

# 29
а бе то и шопска салата,ако си поръчаш в чужбина едва ли ще е като тукашната,ам айде.......
нали затова са национални кухни,за да са си вкусни в характерната за тях страна Peace Peace Peace

Аз нещо не го разбрах това  newsm78 Кой предлага в чужбина шопска салата, освен българи?  Thinking И да, национална кухня си е национална кухня. И когато имаш претенции откъм цени и уж качество за дадено нещо, (факт е, че в България отдавна се предлагат нужните за всичко продукти) логично е да се следва съответното национално ястие, а не да си мажем очите с глупости, като че падаме от Марс, нали?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт