Машина за хляб-27 част

  • 47 620
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз ползвам жива мая *Виво*.Само такава има в близкият магазин и затова,но съм много доволна.Винаги прясна използвам,не замразявам.

# 226
  • Мнения: 2 214
Дядо Хаджия Heart Eyes от тук нататък и аз ще я пощипвам, че вече на окото си не вярвам. Sick

# 227
  • София
  • Мнения: 8 503
Дядо Хаджия Heart Eyes от тук нататък и аз ще я пощипвам, че вече на окото си не вярвам. Sick

Сипни, сипни дядовото там една две лъжици брашно, че то млякото (чрез казеина) и яйцата (чрез белтъка) понякогаш заглаждат тестото та създават визуална илюзия, че е добре. То оно затова баба ти Цонка Пенчовата винаги така го пощипва, че она нал си нема очила та не види, та освен око да види и ръка да пипне.

# 228
  • София
  • Мнения: 3 249

Не съм доволна от вида, на вкус ставаше. Мисля, че превтаса...Е малкия докато не си чопна,не тръгна към предметите де Mr. Green Грабна микрофона и след него черпака Simple Smile. Съдейки по малкия ми опит - вече ще мажа само с цяло яйце, а не жълтък и да прегаря  #Cussing out

# 229
  • София
  • Мнения: 8 503

Не съм доволна от вида, на вкус ставаше. Мисля, че превтаса...Е малкия докато не си чопна,не тръгна към предметите де Mr. Green Грабна микрофона и след него черпака Simple Smile. Съдейки по малкия ми опит - вече ще мажа само с цяло яйце, а не жълтък и да прегаря  #Cussing out

А такаааа бъдещия световноизвестен готваче вече е на линия.
Ти щото са ти са се развалили фигурите затова ли се ядосваш.

# 230
  • София
  • Мнения: 3 249
Да  Rolling Eyes Щеше ми се да е по-така Laughing Ползвах голяма и дълбока тава, а май трябваше да се доверя на долната част от електрическа тенджера - в петък ще правя 2 още за братовчедката , та дано се получат Simple Smile

# 231
  • София
  • Мнения: 8 503
Да  Rolling Eyes Щеше ми се да е по-така Laughing

Тогава правим така. Фигурите ще ги направим само от брашно, сол и вода. Да си остане тестото бяло. После намазваме си погачата с яйце и тогава ги лепваме отгоре и готовоо. Остават си белички (ако не ги изгориш разбира се) и красиви.

# 232
  • Мнения: 125
http://www.youtube.com/watch?v=-BhVPgllLW8

относно маята купувах малки но реших да купя голяма от 500гр. вносителите казаха че си губи качествата след седмица и нямало да ми свърши работа но в горното видео е показано как се съхранява

цената на едро и oт вносител на дребно е 9,50 за килограм !!!
 
засега я ползвам от десетина дни и няма грижи но ще докладвам за след месец дали си работи
И аз купих мая 500 гр от магазина , за 2 лв  newsm78 ...май. Със сигурност помня , че  за мая и краве масло не дадох повече от 5 лв.  Rolling Eyes

Еее, pebs браво на тебе! много хубаво хлебче! И козунака е страхотен  Hug
dunia53 страхотен тутманик, браво. Аз все не смея да се престраша да го направя.

г-жа Стихийно не мога да ти помогна , не разбирам тия работи. И при мен така се получи един път. Но ето Дядо Хаджия даде идея да опипваме. Амам като пипна, какво ще разбера  hahaha  newsm78 За сега само с окото ще работя  #Crazy  Whistling

Днес правих  питка - "Короната на готвачката" на Лабрекс, която месих в машината . По време на месене машина  поскърцваше  Rolling Eyes  А сега? Възможно ли да е от по голямо тесто? Съвсем не се замислих , за това  ooooh! . Машината ми е до 1 кг. А в рецептата 2 ч.ч. течност. Утре , като правя нормална доза , ще видя дали пак ще скърца  Sad

# 233
  • София
  • Мнения: 3 249
То реално само крачетата са допълнителни. Лъчите на слънцето са получени от разрез на самата питка и обърнати и се получава ефекта на бутер тестото
снимката е на Красимира , а взаимствах идеята от това
  Линк

# 234
  • София
  • Мнения: 8 503
... Но ето Дядо Хаджия даде идея да опипваме. Амам като пипна, какво ще разбера  hahaha  newsm78 За сега само с окото ще работя  #Crazy  Whistling

...

Моля моля аз говоря за хляба, вие да не хукнете сега подир мъжете да ги опипвате бе. Simple Smile

Суха ръка. Като я туриш върху тестото ако ти залепне по ръката значи нещо му не е у ред. Само че това при ръжените, царевичните не важи оти пък те са по-трудно влагопоглъщаеми.

Абе Пина пак трябва да намине тук, че почнахме вече да коментираме теоретични постановки. Ама я моля Мах Мамата и Полината веднага да се явят тука със съответните доклади ако обичат. Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 22:51 от дядо хаджия

# 235
  • Мнения: 9 785
Ми гледам, добре си коментирате Laughing. Аз като знам нещо, го казвам. Тук не разбрах къде точно да се намеся Rolling Eyes.

# 236
  • Мнения: X
Добър вечер smile3521 Видях по-напред, че една мацка е правила хляб смаслинки, и аз да ви покажа таз'вечершното ми пенетоне с маслини и малко сирене (че не стигнаха маслинките)

http://zaeka-conko.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html

и добре че ви има и че споделяте рецепти и давате акъл  Hug Hug Hug  Браво за хубавите произведения!!

# 237
  • София
  • Мнения: 8 503
Ми гледам, добре си коментирате Laughing. Аз като знам нещо, го казвам. Тук не разбрах къде точно да се намеся Rolling Eyes.

Говорим си за твоята рецепта с айряна. Та се питаме кога да разберем, че тестото например е прекалено меко или пък прекалено твърдо. Щото като е прекалено меко се съмняваме дали пък не е и мокро и от там да се рони хляба.

# 238
  • Мнения: 9 785
Ми гледам, добре си коментирате Laughing. Аз като знам нещо, го казвам. Тук не разбрах къде точно да се намеся Rolling Eyes.

Говорим си за твоята рецепта с айряна. Та се питаме кога да разберем, че тестото например е прекалено меко или пък прекалено твърдо. Щото като е прекалено меко се съмняваме дали пък не е и мокро и от там да се рони хляба.

Който го е правил скоро, да каже дали и при него се е ронил, защото аз не съм го правила много отдавна. Иначе не знам за мекото. Винаги си гледам топката да е читава Mr. Green.

# 239
  • Мнения: X
като новак правя най-често именно хляба с айрян. добавям още 100 г брашно, защото с 500 г по моята везна /да речем, че тя не е мн читава/ тестото лепне. при първото месене тестото ми е мн твърдо - направо се накъсва, перката го чепка. при второто месене си е топка, която се подхвърля.

Не се рони, даже и на 3 дни /само двама сме и не можем да омитаме по 1 кило хляб, колкото и да е вкусен Simple Smile

Новак съм и малко неща са ми ясни  Embarassed , но понеже правя хлебчето с айрян и реших да си кажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт