Машина за хляб-27 част

  • 47 632
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 125
Ето ми "Короната на готовачката" Благодаря Лабрекс    bouquet


и един къдрев хляб от вчера  newsm78  Thinking

# 241
  • Мнения: 1 741
И аз го правих днес с айрян-сложих още доста брашно. Peace На око слагах,даже се зачудих дали съм сложила 4 чаши ( с които си измервам 500гр.) или 3!Стана добре,но май първия път беше по-хубав.Забравих да го снимам.За сега ми е любим той,този с маслините също,и още един с пипер и сиренце!Главно тях правя. Peace
Alyona , Crazy какво е това страхотно нещо?!!Малееей!
Амбицирате ме и аз да се пробвам с питка.Мислех за 14-ти,но свеки беше направила преди мен,та отпадна.

# 242
  • София
  • Мнения: 8 502
...
Новак съм и малко неща са ми ясни  Embarassed , но понеже правя хлебчето с айрян и реших да си кажа Simple Smile

Щом вече си готова да споделяш опит и впечатления значи вече си готова да станеш майстор хлебопекар.

Алиона къде каза че черпиш с короната, че забравих. Та да намина по некое време утре.  Laughing

# 243
  • Мнения: X
ееееее, Дядо Хаджия, не като да не даваш кураж де Simple Smile  newsm03

Денем само чакам да дойде почивката или да забегне шефа и веднага се втуркам тука да не изпусна някой чалъм, споделен от вас. Със сигурност всяка неопитна домакиня като мен, ако се осланя само на книжката, има да се вайка какво си е купила.... тъй, за хвалене много мога да Ви хваля, защото от Вас се уча, но на мен ми дойде време за сън и ви пожелавам лека нощ! Hug

# 244
  • Варна
  • Мнения: 945
Ами да кажа и аз за трохите, само че при мен станаха на последната ми питка и козунаците  ooooh!
И понеже имам позната, която е баш майсторка хлебарка-сладкарка-готвачка та поисках информация от извора, дет се вика  Wink
Жената каза, че най-вероятно наистина тестото е останало по-меко, а от там и превтасването е дошло - само тогава ставало това ронене.
И наистина - вместо да ми е на конци питката, все едно стои на трохи - не е глетава, тестяна или сбита, ами наистина на трохи си се рони.
Така ми станаха и последните козунаци - първият път не можаха да втасат достатъчно, сега пък излезе че превтасали  ooooh!

# 245
  • София
  • Мнения: 8 502
Ами да кажа и аз за трохите, само че при мен станаха на последната ми питка и козунаците  ooooh!
И понеже имам позната, която е баш майсторка хлебарка-сладкарка-готвачка та поисках информация от извора, дет се вика  Wink
Жената каза, че най-вероятно наистина тестото е останало по-меко, а от там и превтасването е дошло - само тогава ставало това ронене.
И наистина - вместо да ми е на конци питката, все едно стои на трохи - не е глетава, тестяна или сбита, ами наистина на трохи си се рони.
Така ми станаха и последните козунаци - първият път не можаха да втасат достатъчно, сега пък излезе че превтасали  ooooh!

В съветите на майсторите съм написал нещо с червено (2 точка) за втасването. Аз съм твърдо убеден, че втасване при което тестото увеличава обема повече от два пъти вече е превтасване.

Хайде от мен лека нощ.

И... ВНИМАНИЕ !!!

Утре ще набирам кандидат - експериментатори. За какво ли ? Тайнаааааа... утре ще ви кажа.

# 246
  • Варна
  • Мнения: 945
дядо хаджия там е работата, че при мен нямаше фрапиращо увеличаване обема на тестото. Но и двете рецепти правих за първи път, а нещо последно време фурната ми прави сякаш малко номера. А аз втасвах в нея и нещо като че ли се препари тестото ли, нещо такова стана. Нямаше никаква лоша видима причина за превтасало тесто де - ох, дано си ме разбрал  ooooh!

# 247
  • Мнения: 2 214
Цитат
Със сигурност всяка неопитна домакиня като мен, ако се осланя само на книжката, има да се вайка какво си е купила....

Имам доста такива познати, понеже аз машината си я купих отдавна и някой от моите познати като идваха у нас и си хапваха от пресния хлебец и те решиха да си купят, да ама не, били си купили лоши машинки Joy "Плохому танцору яйца мешают"
При едната отидох и цял ден пекохме хляб, доказах и че машината и е добре, но тя все пак не пече, била не можела, а аз мисля че желание трябва да имаш и да не те мързи, да и добри съседи да ти изяждат не доискусурините хлябове.
У нас в офиса само момчета, нищо не остава, втасало превтасало Joy изгоряло, ронливо всичко върви Joy да са живи и здрави че това също е мотивация.

# 248
  • Мнения: 407
Пробвай да печеш без фолио и кърпа.А мекичка и тънка ли беше кората,че така ми изглежда?Питката ти е супер,браво  bouquet .Всъщност,и хлебчетата ти изглеждат много добре. Peace
Да мекичка и хрупкава беше коричката. Вкусен е, но тези "вълнички" на капачето на хляба ме  изумяват и чесно ме дразнят.

Още не съм пекла нов хляб, така че ще следвам съветите ви и ще покажа резултата.

# 249
  • Мнения: 293
Доника , питката ти си е загубила рисунъка , заради по-мекото тесто. За да се очертават фигурите и след изпичането , то тестото трябва да бъде замесено малко по-твърдо.Естествено , в този случай не бива да очакваш същата въздушност и рехавост като при по-мекото тесто , но зависи какво целиш.Това за питката с крачетата. За другата тип "цвете" , тестото трябва да е още по-твърдо и отделните слоеве да се мажат обилно с олио , масло или маргарин когато се редят един върху друг .


И... ВНИМАНИЕ !!!

Утре ще набирам кандидат - експериментатори. За какво ли ? Тайнаааааа... утре ще ви кажа.

Мене въобще на ме брой! Crossing Arms Цял ден те чакам да ми кажеш с колко да намаля маята да ми се получат шуплите , пък ти грам внимание не ми обърна  smile3516 Вместо да я намаля , взех че се размислих и я увеличих , но това да се пише на гърба на Полинка , тя ме подкукуроса така  Mr. Green

Ето ми и импровизираната рецепта

Бял хляб

100 мл. кисело мляко
200 мл. прясно мляко
100 мл. вода
680 гр, брашно
2 ч.л.  сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио
7 гр суха мая
2 с.л. овесени трици

Обикновенно меся питки с прясно и кисело мляко 50 на 50 .Вкусът ми харесва най-много така.Но киселото ми мляко почти свършило  днес и  замених половината с вода.





Топъл беше и не снимах средата , но като изстине и го резна ще видим как е. Поли , ако няма шупли мисли му! smile3503 Отчупихме едно крайче все пак.Вкусът ни допадна особенно .Много е близък до този на купения хляб.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 00:24 от kapri_z

# 250
  • Мнения: 238
Здравейте мами, искам да се запиша и аз в тази тема, като притежателка на новичка фурна от почти 1 ден Simple Smile В момента прави първия хляб и е голямо вълнение...   chef  Искам и да благодаря на пишештите за полезните съвети, рецепти и т.н. Абе направо съм изумена: каквото и да ме интересува, каквото и да търся, каквито и въпроси да имам - в този форум намирам отговор на всичко.  Hug

# 251
  • Мнения: 293
Хей  , princess_lea , честита пекарна и добре дошла !  bouquet  По това време на денонощието обикновено само аз шетам из форума  , но през деня е голяма навалица и компания определено няма да ти липсва . Знам какво вълнение е първия хляб , стискам ти палци да се справиш добре  newsm10

# 252
  • Мнения: 151
Цитат
По това време на денонощието обикновено само аз шетам из форума 

Не,  не си сама и аз съм тук по малките часове – не мога да дойда на ред пред компа.

princess_lea   – добре дошла, честита придобивка  и да си я ползваш със здраве. 

# 253
  • Мнения: 293
Оооо , аз се вреждам , но не смогвам да ги изчета   ooooh! А нали и още се уча , та ровя из старите теми  Blush А те с това темпо.... Crazy

# 254
http://www.youtube.com/watch?v=-BhVPgllLW8

относно маята купувах малки но реших да купя голяма от 500гр. вносителите казаха че си губи качествата след седмица и нямало да ми свърши работа но в горното видео е показано как се съхранява

цената на едро и oт вносител на дребно е 9,50 за килограм !!!
 
засега я ползвам от десетина дни и няма грижи но ще докладвам за след месец дали си работи
И аз купих мая 500 гр от магазина , за 2 лв  newsm78 ...май. Със сигурност помня , че  за мая и краве масло не дадох повече от 5 лв.  Rolling Eyes

Еее, pebs браво на тебе! много хубаво хлебче! И козунака е страхотен  Hug
dunia53 страхотен тутманик, браво. Аз все не смея да се престраша да го направя.

г-жа Стихийно не мога да ти помогна , не разбирам тия работи. И при мен така се получи един път. Но ето Дядо Хаджия даде идея да опипваме. Амам като пипна, какво ще разбера  hahaha  newsm78 За сега само с окото ще работя  #Crazy  Whistling

Днес правих  питка - "Короната на готвачката" на Лабрекс, която месих в машината . По време на месене машина  поскърцваше  Rolling Eyes  А сега? Възможно ли да е от по голямо тесто? Съвсем не се замислих , за това  ooooh! . Машината ми е до 1 кг. А в рецептата 2 ч.ч. течност. Утре , като правя нормална доза , ще видя дали пак ще скърца  Sad

аз купих тази заради филмчето и ако не се скапе ще пробвам с по евтини каква марка е тази дето си купила аз в магазин в софия не съм виждал само на борси

Общи условия

Активация на акаунт