Машина за хляб-27 част

  • 47 702
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 293
Ехаааа , всичко работи ! Всички линкове се отварят без проблем ! Браво за труда и благодаря за улеснението! smile3501 newsm51

Аз изпратих гостите и бързам да ви надникна Blush Ядоха бял хляб на бързата програма (въобще не намирам разлика между мего и този дето го пека на програмата за 3 часа и половина  newsm78 При вас така ли е?) и уж да опитат черниия....иииии....едва успях да скатая едно коматче да ви го щракна утре  smile3516 Не ми стигат двата хляба днес , ами и сладко забърках от портокали за проба. Да видя как става , че увратнях от 2 дена (между всяко пускане на машината изчаках да мине 1 час) . Добре , че сладкото се вари само 1,05 ч.Но не ми хареса ,определено.По рецепта пектинът трябваше да е 50 гр., толкова и сложих.Всъщност ето я рецептата:

750 гр. портокали
600 гр. захар
50 гр. пектин

Резултат – много гъста желеподобна маса с неопределен вкус , наподобяващ портокал.Двете бурканчета заминават утре при свекървата  Wink , третото половинката изяви желание да си го яде , а аз отивам да си купя 1 кг. портокали и почвам отново , но ...Ще обеля портокалите , ще ги надупча с губерката и ще ги попаря във вряла вода за 5 минути няколко пъти както аз си знам(след всяко попарване се слагат в студена вода), като целта е да се премахне горчивия вкус.Същата процедура мисля да направяи с корите , които предварително ще почистя от бялата ципа.След охлаждане тях опрделено ще накълцам на дребно преди да ги използвам.Още съм в чуденка дали да изцедя портокалите или да ги нарежа на дребно , но вероятно ще избера второто.Захарта ми е твърде много и със сигурност ще намаля количеството  и понес около 50 (че дори и със 100) грама.Чудя се да слагам ли пектин изобщо или да сложа 1 ч.л. лимонтозу в краяна варенето  newsm78 Пектинът набъбна и придаде на сладкото един такъв специфичен вкус на не добре разтворен желатин...в същото време го сгъсти Thinking Компромисен вариант е да сложа пектин , но в съвсем малко количество. Тук вече ми се изчерпват идеите.Дайте съвет - пектин или лимонтозу ?Ако е прктин , колко да намаля количеството? А двете може ли?

# 46
  • София
  • Мнения: 8 503
...

750 гр. портокали
600 гр. захар
50 гр. пектин
...

Душата, и туй ся у машината без никакви течности така ли ? Оти ако е така оно направо карамел ще излезе бе.

# 47
  • Мнения: 293
Долу горе позна Simple Smile И аз се чудих много , но няма вода  newsm78

Тцъ, ето на сега пак ходих да видя , да не съм пропуснала нещо , ама така си е ...





Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 01:41 от kapri_z

# 48
  • Мнения: 383
комшу черпя, просто нямам думи  Hug

# 49
  • Мнения: 372
Долу горе позна Simple Smile И аз се чудих много , но няма вода  newsm78

Тцъ, ето на сега пак ходих да видя , да не съм пропуснала нещо , ама така си е ...







И аз правих портокаловото сладко скоро. Получи се много вкусно сладко  Grinning  ,ама бях махнала ципите предварително и се получи екстра   newsm10kapri_z ,не разбрах - на теб не ти е харесало ли?

дядо хаджия ,с новото оформление ми се вижда много подредена темата  Simple Smile  При мен всички линкове работят!  Peace

# 50
  • Мнения: 293
just_femme, въобще не ми хареса ! Не се получи сладко, а по-скоро петмез. Току-що го надникнах , изстинало е и съвсем се е гумирало  smile3516

Май дядо хаджи е прав , че с или без най-често задаваните въпроси пак ще си питаме за едни и същи неща  Embarassed , но вероятността да изчета 27 теми е почти нулева (аз едва смогнах с 8 в питкената тема  ooooh! , въпреки , че има смисъл ).Открих, че сте разисквали темата за сладката в 17-та тема , но вместа да се зарадвам на инфо направо ми изправихте косата!Как така ще се развалят машинките от сладкото ? Shocked Ужас!  ooooh! Но не виждам логика , защо да е така?  newsm78 Единствената разлика при печенето на хляб и варенето на сладко е в температурата на продукта.Хляба няма как да се загрее колкото 600 грама стопена захар ,но все пак контейнерът е предвиден и за това ?

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 02:16 от kapri_z

# 51
  • Мнения: 372
Ужас!   Sick  Жалко,че така ти се е получило. Моето си стана точно като мармалад. Следващия път даже май няма да сложа и пектина,да видим тогава как ще изглежда.
Аз бях правила от книжката и сладкото от ябълки и то се получи,ама сложих и малко канела(то беше за Бъдни вечер и аз "да ми мирише на Коледно"),ама късно разбрах,че съм развила непоносимост към канелата  Sick

Та за портокаловото - следващия път можеш да изчистиш ципите...и може би да не слагаш пектина...може по-добре да се получи. А пък то няма какво да остане течно,ако не го сложиш - нали са само портокали и захар  Grinning ...поне така мисля де...

Спокойна нощ!   Hug

# 52
  • София
  • Мнения: 102
Поздравления и от мен, дядо Хаджия!    bouquet Абе друго си е "старата генерация" - пЕкана работа Simple Smile Чудесно оформление и голямо улеснение за хора като мен, които се борят с компа като прасе с тиква  Joy

# 53
  • Мнения: 9 785
Изчетох ви #Crazy, ново оформление имало, сега се връщам пак на първата страница да видя и да прочета Peace.

Мег, Гелева, Весито, отлично начало на новата тема Hug!
Еликсирче, тутманика е разкошен Heart Eyes!

Весито, някой отговори ли ти за млякото?

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 07:45 от polin_a

# 54
  • Мнения: 767
Ще бъде много невъзпитано да не поздравя виновника за прекрасното оформление.
Дядо хаджи, възхищавам ти се и се радвам, че си отново тук! newsm51

# 55
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 749

такава машина за хляб TCM да ползва някой? Интересуват ме техническите й подробности  Grinning

# 56
  • София
  • Мнения: 465
Привет! Grinning
Ето го моя козунак мнооогоо изгорял,но въпреки това вкусен и ароматен Blush




Сега ще изчета темата,че кога успяхте толкова да изпишетеееее...... Laughing

# 57
  • София
  • Мнения: 3 875
Кафе със сметана, страхотен козунак, точно такъв го обичам, по-препечен. Crazy
kapri_z , аз съм правила мармалад от портокали по тази рецепта - Мармалад от портокали, но не в машинката за хляб. Откакто си развалих първата със сладко, повече никога не експериментирах. Naughty От самото сладко се беше стекло между осичките /въпреки че има уплътнения/ и ми блокира машинката.  Confused Не се е случвало само на мен, а и на други "колежки". Tired

# 58
  • София
  • Мнения: 465
дядо хаджия,поздравления за темата!!!  bouquet  bouquet  bouquetЩе е много удобно за всички! Grinning

Гелева,и аз така го обичам повече Blush

# 59
  • Мнения: 125
Кафе със сметана, страхотен козунак, точно такъв го обичам, по-препечен. Crazy
Гелева,и аз така го обичам повече Blush
Да ви пратя моя изгорял - сух козунак, още не сме го изяли  Mr. Green
И затова да ви питам . Някъде из форума преди мярнах една рецепта от сух козунак, който се чупи н парченца и се потапя в някаква смес и после се пече  newsm78 май нещо таково беше. та ако някой знае такава рецепта , дайте ми , че не ми се хвърля козунака, но никой не иска да го яде.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт