Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 101 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Didnik, ако бях на  почивка нямаше да е така, но тук е скука, горе в планината, мога да си карам колата ако искам, но по време на престоя не съм здравно осигурена ако се случи катастрофа, та не смея да мръдна с нея никъде. Така се постига ред и дисциплина тук, нищо не е забранено, но много неща не са осигурени и къде ще идем стоим си мирно и кротко вкъщи Simple Smile. Добре е че имам Интернет, иначе щеше да е скука и то каква.
Аааа, Дядо Хаджия аз точно затова си купувам по 50 кг, че да не тичам през ден-два до супера  Grinning. А Lubopitko като направи още 2-3 пъти гевреци и ето ти къде ще иде нейното брашно . Като гледам какви хубави ги е завила   bouquet.
Нордина, много красива питка, а сигурно е и вкусна.
 

# 331
  • Мнения: 539
Момичета да ми помогнете да намеря рецептата за пита с много интересно оформление.В средата на тавата се слагаше едно гювече ,отгоре се разтилаше разточено тесто .Часта с гювечето се срязваше на кръст на няколко места и т.н.

Короната на готвачката, за нея ли става въпрос?
Лабрех,със закъснение огромно благодаря!   bouquet

# 332
  • Мнения: 17
Здравейте, да се похваля и с моите гевречета, мерси за рецептата на Labrex, станаха чудесни-НА КОНЦИ-това за први път ми се случва, отчитам си грешката досега че като съм си нетърпелива все не чаках да втаса добре, но  днес още докато правих фитилчетата забелязах че тестото стои на пластчета Simple Smile
и има ли нещо такова-с кубче мая май по добре втасва отколкото със суха, досега правех със суха, но днес реших и използвах половин кубче "жива"
и една питанка от съвсем начинаещ-хартията за печене маже ли се с мазнина Embarassed
аз я намазах
http://mamaninche.snimka.bg/cooking/ninche-gotvi.468581.17692107
нещо на форма май не ги докарах...

# 333
  • Мнения: 22 867

nin4e , толкова вкусно изглеждат и са с толкова много сусааам, чудесни са! Heart Eyes  bouquet

Аз ги пека в леко намазана с олио тава, мисля, че не пречи да се намаже и хартията.

# 334
  • Мнения: 9 785
Само ме изкушавате с тези гевречета и незнам как още удържам Crazy.
За хартията - не пречи да се маже, но няма смисъл. Нищо не залепва там Peace.

# 335
  • Мнения: 5 164
Да се разпиша и аз за днес отново с едни Ароматни питки по рецепта на кафе със сметана. С мед наистина е по-вкусно.
Много ни харесват. Бързи, меки и пухкави.

# 336
  • София
  • Мнения: 3 249

Днешната, за едни другарче с тестото на Макс мама. Оригиналното не ми допадна на вкус - е с него не се разлива формата...

# 337
  • Мнения: 148
момичета,вчера правих болярската пита.Отдавна и се канех но все си карах по стаому та стана страхотна,ометохме я наминутата.Днес пак ще я правя да се опражнявам че дъщеря ми иска да и я направя за рождения ден на 09.03 та имам един въпос:
Ако я оформя по друг начин а не на охлюв не и пречи нали newsm78

# 338
  • София
  • Мнения: 3 249
Не и пречи, но "чарът" и е точно във формата и конците. С други плетки не е същото или поне на мен не ми хареса  Wink

# 339
  • Мнения: 9 785
момичета,вчера правих болярската пита.Отдавна и се канех но все си карах по стаому та стана страхотна,ометохме я наминутата.Днес пак ще я правя да се опражнявам че дъщеря ми иска да и я направя за рождения ден на 09.03 та имам един въпос:
Ако я оформя по друг начин а не на охлюв не и пречи нали newsm78

Оформи я както ти харесва. Можеш да я направиш така, че да се чупи по-лесно на парчета от гостите.

# 340
  • София
  • Мнения: 2 389
Здравейте,
моля ви за малко помощ.Ще правя питка за кръщенето на малкият.Та спомням си ,че преди време имаше тема за украси на питки с цветя и пр.,но не мога да я намеря.Това е едната ми молба,ако някой си спомня тази тема.
А втората е,въпросните украси(смятам да направя формички на детска стъпка),според вас дали ще си паснат на ето такава питка?
http://media.snimka.bg/5221/016696406.jpg

# 341
  • София
  • Мнения: 863
Айде от козуначената тема и тук да се намърдам! Laughing Ще правя питката на Макс Мама, но имам малко въпроси - тя е писала, че не знае колко брашно отива, но може ли някой да ми даде все пак ориентир - 500-600 гр или... Също това олио, което е посочено в рецептата в тестото ли се сипва или е предназначено за намазване на корите след това? Ако е за тестото, то с какво мажете корите - с олио или масло е по-добре? Мерси предварително!

# 342
  • Мнения: 622
Дани, поне 500гр. брашно ще ти отиде за питката.  Peace Аз предпочитамда мажа корите с разтопено масло, харесва ми повече и е по- ароматно. Мазнината, която е в рецептата си я слагаш в тестото.

# 343
  • Мнения: 774
А втората е,въпросните украси(смятам да направя формички на детска стъпка),според вас дали ще си паснат на ето такава питка?
http://media.snimka.bg/5221/016696406.jpg

Мисля, че на всякаква питка ще отиват стъпчиците, но ти би могла да сложиш в центъра вместо кифличка - топка. Виж в "Галерия питки". Ето и моята за прощъпулника на дъщеричката ми как изглежда: http://media.snimka.bg/5474/017202904.jpg Стъпчиците и цветята ги направих от брашно и вода и след като втаса последно питката, ги поставих отгоре без да ги мажа с яйце, за да не си личат, след като се изпече питката.



# 344
  • София
  • Мнения: 863
Любопитко, мерси Hug

Общи условия

Активация на акаунт