Отговори
# 330
  • Мнения: 7 433
С какво мога да заменя тъмен сироп от цвекло/надявам се да съм го превела правилно/.Благодаря предварително.
    За каква цел възнамеряваш да го ползваш,ако не е тайна? Rolling Eyes

# 331
  • Мнения: 87
За една рецепта за бисквити с този шприц  ,предполагам е нещо сладко,че захарта е само 50гр,мисля си за мед,ама newsm78Искаше ми се да пробвам с оригиналната рецепта,че с други рецепти за курабии,все се надуват и щампата се деформира,ама без този сироп,не знам,дали ще се получи.

# 332
  • София
  • Мнения: 8 505
С какво мога да заменя тъмен сироп от цвекло/надявам се да съм го превела правилно/.Благодаря предварително.

От магазина си купи меласа. Пък ако не намериш си направи карамелен сироп.

# 333
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Момичета, нужно ли е да слагам желатин в крем "Оле" на Йоткер за да го ползвам за торта?
За тортата с рула на Лео става въпрос.
Според мен ако е само между блатове(ред рула, ред крем) не трябва добавка от желатин , но ако е вид парфе(по ръба на купата рула, много крем и плодове и капак от рула или бисквити) си избери друг крем и сложи желатин, за да не се разпадне тортата. Peace

# 334
  • Мнения: 87
Благодаря на отговорилите.
От магазина си купи меласа.
А да ме насочите къде да я търся тази меласа в големите вериги магазини,примерно в Кауфланд,Плюс или Била?

# 335
  • Мнения: 1 313
Здравейте момичета.
От снощи ми останаха сварени спагети.Остана ми и малко от соса,който беше с кайма ,гъбки и дом пюре/не са смесени/.
Та въпросът ми е нещо друго мога ли да направя от тези неща освен спагети?

Можеш да направиш нещо такова примерно  Peace


Имам телешки пържоли и изкам да ги направя задушени,моля ви кажете как да ги направя и да останат крехки

Ако още не си приготвила нищо с телешкото, ето една идея и от мен  Wink

# 336
  • София
  • Мнения: 8 505
Благодаря на отговорилите.
От магазина си купи меласа.
А да ме насочите къде да я търся тази меласа в големите вериги магазини,примерно в Кауфланд,Плюс или Била?
Точно така в по голямите магазини или пък в диетичните го има.

# 337
  • Мнения: 399
Здравейте.Дайте рецепта за Тирамису, /имаше една евтин вариант, вместо Маскарпоне с крема сирене се прави/...някой знае ли я?

# 338
  • Мнения: 2 131
Привет. Интересува ме как да си приготвя домашно доматено пюре. Нямам предвид да консервирам.
Идеята е следната - тази вечер ще правя винен кебап. Обаче този път не искам да използвам купено доматено пюре, а аз да си го направя.
Предполагам, че би трябвало след като настържа доматите да ги варя известно време. Може би, някакви подправки.
Давайте идеи, моля  Hug

# 339
  • Мнения: 22 867
Здравейте.Дайте рецепта за Тирамису, /имаше една евтин вариант, вместо Маскарпоне с крема сирене се прави/...някой знае ли я?

На Танита тирамису-то, съм правила, вкусно става.

# 340
  • Мнения: 571
Здрaвейте отново.Може ли пaк дa досaдя с един въпрос  Embarassed
Реших дa прaвя Коронaтa нa Готвa4кaтa по рецептaтa нa Лaбрекс.Нямaх две пaкет4етa сухa мaя и зa товa сложих едно сухa+ половин зaмрaзенa живa.Още щом зaпо4нaх дa зaмесвaм усетих,4е нещо не е нaред.И тaкa се и окaзa-тестото стaвaше все по-твърдо и по-твърдо.Месилa съм мноого питки,но никогa не ми се е слу4вaло подобно нещо.Ползвaм еднaкво брaшно всеки път,не вярвaм дa е от него.Според вaс дaли е от смесенaтa мaя newsm78 Hug

# 341
  • София
  • Мнения: 8 505
Привет. Интересува ме как да си приготвя домашно доматено пюре. Нямам предвид да консервирам.
Идеята е следната - тази вечер ще правя винен кебап. Обаче този път не искам да използвам купено доматено пюре, а аз да си го направя.
Предполагам, че би трябвало след като настържа доматите да ги варя известно време. Може би, някакви подправки.
Давайте идеи, моля  Hug

Доматеното пюре е заместител на доматите и не е нужно да ги обаботвате предварително за да станат на пюре. Просто си ги настържете на ренде или пък ги минете на блендер и си ги добавете в яденето.

В доматеното пюре не би трябвало да има никакви подправки освен в случаите когато производителите добавят разни консерванти и сол.

Здрaвейте отново.Може ли пaк дa досaдя с един въпрос  Embarassed
Реших дa прaвя Коронaтa нa Готвa4кaтa по рецептaтa нa Лaбрекс.Нямaх две пaкет4етa сухa мaя и зa товa сложих едно сухa+ половин зaмрaзенa живa.Още щом зaпо4нaх дa зaмесвaм усетих,4е нещо не е нaред.И тaкa се и окaзa-тестото стaвaше все по-твърдо и по-твърдо.Месилa съм мноого питки,но никогa не ми се е слу4вaло подобно нещо.Ползвaм еднaкво брaшно всеки път,не вярвaм дa е от него.Според вaс дaли е от смесенaтa мaя newsm78 Hug


Маята няма никакво отношение към твърдостта на тестото. Твърдостта идва от съотношението между течностите и брашното. Това, че ползвате едно и също брашно не означава нищо. Брашното е хидроскопично и се променя в зависимост от времето и условията на съхранението. Когато тестото ви е по твърдо от необходимо просто добавете малко течност.

# 342
  • Мнения: 571
Дядо Хaджия,блaгодaря ви зa отговорa  bouquet.
Добaвих те4ност,но то просто беше кaто гумa newsm78

# 343
  • София
  • Мнения: 8 505
Дядо Хaджия,блaгодaря ви зa отговорa  bouquet.
Добaвих те4ност,но то просто беше кaто гумa newsm78

Може би трябва все пак да ни запознаете с рецептата. Нямам навици да оттоварям импровизирано, защото така ще ви навредя повече.

# 344
  • Мнения: 539
Здравейте.Дайте рецепта за Тирамису, /имаше една евтин вариант, вместо Маскарпоне с крема сирене се прави/...някой знае ли я?

Миналата седмица два пъти купувах от ПЕНИ за 3,50 италианско тирамису.Много сполучливо излезе.И гостите ми много го харесаха.Те са хапвали в сладкарница в Италия и казаха ,че и това купешкото е много сполучливо.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт