Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 197
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Мъфините на Танита - супер вкусни, лесни, меки, пухкави, ябълките въобще не се усещат(идеално за мен), като борйка се получила 18 - въобще ще се правят задължително вече - Цък и рецепта от тук - http://tanitaang.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html

сутринта отворих за пръв път тази тема, че търсех ефектни и вкусни мъфини за училището на сина ми. Пробвах тези на танита - страхотни са! Като забърках продуктите, установих, че нямам никакви ябълки, затова настъргах тиква - ефектът е абсолютно неповторим!

# 706
  • София
И моят вариант на мъфините на Танита - с повече канела обаче Simple Smile

# 707
Тези ще са следващите който ще направя, облиз  Grinning

# 708
Здравейте момичета. Извинявам се че нахълтвам в темата ( аз по принцип ви хвърлям по едно око  Blush че правите страшно красиви и вкусни неща  Heart Eyes), но имам няколко въпроса
Купих си едни мини формички (хартийки) за мъфини .... но нямам форма за тях.
Има ли начин да направя нещо в тях така или трябва да си търся тавичка?
нещо подобно са ....

Гледах в първия пост рецептите .... но те са толкова много че не мога да си избера  Crazy
в неделя ще ходя на питка на бебок и нали се носи нещо сладко на майката .... ми се ще да направя мини мъфини . Идеи ? Blush

# 709
toniak, само така поставени хартиените формички, няма да ти се получи добре. Ако не искаш все пак да инвестираш във форма за мъфини - вече ги има почти навсякъде за около десетина лева, ползвай чашки, например дуралексови. Сложи вътре хартиената капсула и така, по-добре, отколкото само хартиените капсули.

# 710
Аз винаги ги пека така направо в една голяма тава.Но моите капсули са по дебели и по високи.Опитай една доза и ще разбереш дали не се променя формата им при поставяне на сместа.

# 711
martin4е, не че не ми се инвестира ... а незнам дали ще успея да намеря. Днес съм си ги взела с мен и след работа ще потърся. Но те са много малки и няма как да ги сложа в дуралексови чашки newsm78

Като размер пише 25/15 мм

# 712
  • Разград
toniak ,така като ги гледам,ми приличат на тъничките кошнички за мъфини и няма да станат направо да се пече сместа в тях,трябва да са поставени в нещо.Ако имаш чашки за крем карамел или подходящи чашки за кафе,в които да се събира формичката,опитай с тях.направо,мисля,че няма да стане.

# 713
  • Сливен
А на мен ми приличат на хартийки за бонбонки Mr. Green

# 714
  • София
А на мен ми приличат на хартийки за бонбонки Mr. Green
и по зададдените размери си е точно това Simple Smile

# 715
max-mama, много са малки ... няма как да ги сложа в нещо

Алана, Доника
- може и да сте прави .... купих ги от ибей, а на тях не пише за какво са. ако са за бонбони както казвате .... може ли се ползват така или трябва пак форма?

# 716
  • Сливен
За бонбони се ползват така http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421769.0 или може да ги намажеш тънко два три пъти с шоколад и да ги напълниш с разни пълнежи - фалшив ганаш, крем, орехчета и пр.

# 717
  • Berlin
Тъкмо щях да пиша, че това са хартийки за мини мъфинки,които дори и да се сложат в нормална чашка или форма за мъфин, все едно нищо. Simple Smile За съжаление, още не съм видяла тука форми за мини мъфинки, а много искам да си взема.

# 718
  • Стара Загора
миналата година си купих от Кауфланд форма за мини мъфини - 24 са мисля. Струваше 7-8 лв, може пак да пуснат тази година.

# 719
  • Berlin
Ооо, много хубава новина. Simple Smile Дано!

Общи условия

Активация на акаунт