Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

  • 187 203
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 22 867

labrex

 да те питам.. на нежните мъфини, ако им се сложи сладко, ще падне ли на дъното? Как мислиш?

звездичка, пробвай, ако искаш на едно-две, но си мисля, че ще падне, защото тестото не е много гъсто. newsm78

Aredhel, благодаря ти, копвам си я, ще я пробвам!  bouquet А тези моите се правят с варена сгущьонка, т.е. слага им се в средата по лъжичка, но понеже рядко имам такава, слагам орехи, стафиди, портокалови корички......ей такива работи, пак стават. Ето рецептичката:

1 яйце
½ ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. пресно мляко
½ ч.л. сол (аз слагам една щипка)
1 Backpulver
2 ч.ч. брашно
аромати по желание

Всичко се слага в миксера и се разбива. Във формички за мъфини се сипва по 1 с.л препълнена тесто, отгоре 1 ч.л. варена сгущенка и пак 1 с.л. тесто. Пекат се в загрята на 180 град фурна 20-25 мин. В моята фурна на 170 град. някъде за 20 мин са опечени. Отгоре може да поръсиш пудра захар, шоколад разтопен или глазура някаква, може и без нищо. Вкусни, много бързи кексчета. От дозата ми излизат 12 бройки, но то зависи от големината на форичките. Чашата ми е 240 мл.


# 691
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 143
labrex-че, много ти благодаря, записвам си я!   bouquet Приятна вечер!

# 692
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753

labrex

 да те питам.. на нежните мъфини, ако им се сложи сладко, ще падне ли на дъното? Как мислиш?
Не съм Лабрекс.
Но от опит- пада- сладко, шоколад.

# 693
  • Мнения: 1 446
Пада, защото са "нежни". Сместта не е толкова тежка и плътна и затова. И аз от опит.

# 694
  • Мнения: 7 914
Значи няма опитвам. А това да пробвам само на едно-две хич не бях се сетила... Blush

# 695
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Аз правих пудинговите със замразени вишни и не паднаха на дъното, на някои слагах по 3.

# 696
  • Мнения: 22 867
Аз правих пудинговите със замразени вишни и не паднаха на дъното, на някои слагах по 3.

tanya_p, ти си направо факир, как го постигна!  bouquet На мен не ми се получава, а замразените вишни според мен са тежки. newsm78 Орехите не ми падат по дъното, стафиди също, един път слагах по вишничка от сладко ама едвам я сложих най-отгоре, буквално я закрепих леееко-леко, Grinning вече бях насипала сместа във формичките, е, тогава потънаха някъде до средата. Ама само това са ми постиженията. Grinning

# 697
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Да се похваля - купих си форма за мъфини най-накрая  bowuu! Първите мъфини правих вчера - миксера се развали миналата седмица , та бих всичко на ръка - правих прословутите пудингови мъфини. Мерих всичко с мерителна каничка, но искам да попитам - видя ми се тестото по-редичко и сложих още брашно, да могат да се рисуват фигурки с него , като се изсипва...май не трябваше да го правя, ама бързах и ме хвана страх, да не би да не се изпекат добре като са толкова редки...пък и нет-а беше зает за да питам тук  Mr. Green...кажете сега , да знам за следващия път - редичко ли да го оставя или на кексово да прилича  newsm78
Иначе добре се получиха , като за първи път - надигнаха се екстра, без да се пукат или да спадат после...самото съвършенство Heart Eyes...само май не бяха толкова пухкави, каквито ги описвате...на кекс мязаха, заради пустото брашно може би Mr. Green...не знам и аз, за първи път ми е Grinning

# 698
  • Мнения: 22 867
.......сложих още брашно, да могат да се рисуват фигурки с него , като се изсипва...май не трябваше да го правя, ама бързах и ме хвана страх, да не би да не се изпекат добре като са толкова редки...пък и нет-а беше зает за да питам тук  Mr. Green...кажете сега , да знам за следващия път - редичко ли да го оставя или на кексово да прилича....  newsm78

НеПоКоРнА, не знам колко рядко ти е било тестото, но по принцип е по-редичко от кексово. Е, не е на вода, де! Peace Пробвай следващ път с по-рядкото и сама ще решиш има ли нужда от още брашно или не.  bouquet

# 699
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
Първоначално ми стана една идея по-гъсто от палачинковото...хич никакви фигурки не ставаха от лъжичката...по-гъсто ли трябва да е?

# 700
  • Мнения: 22 867
Първоначално ми стана една идея по-гъсто от палачинковото...хич никакви фигурки не ставаха от лъжичката...по-гъсто ли трябва да е?

Ох, малко ми е трудно така да преценя......... newsm78 Пробвай веднъж с дадените в рецептата количества продукти, яйца използвай средни, да не са от големите. Трябва да се получат каквито са си - меки, леки, нежни и пухкави. Peace Само (но това си е от моята фурна) когато ги пека в силиконовите формички, слагам на предпоследно ниво на фурната, а като са в металната форма - на най-долното.

# 701
  • 1st floor
  • Мнения: 9 767
ще пробвам пак ,по рецепта този път...не , че не станаха хубави, но ми ги описвате някак по-меки ...

# 702
  • Мнения: 12 725
И аз правих скоро  пудинговите на Лабрекс и боцнах шоколадови пърченца , обаче "паднаха" за дъното на мъфинената тава.  Mr. Green

# 703
  • Мнения: 921
Пудинговите на Лабрекс са уникални  Crazy

Ето от мен едни Фъдж мъфини, но не ми се надигнаха въобще и станаха много тестени отвътре. Незнам защо, но въпреки това бяха вкусни  Blush
 

# 704
  • София
  • Мнения: 3 249
Мъфини по рецептата за "Чуден кекс" на кафе със сметана(ако не се лъжа)

Много са пухкави.

Общи условия

Активация на акаунт