Отговори
# 420
И аз съм за петиция.Подкрепям другите мнения,че наистина трябва да се направи нещо,защото ни докарват до просешка тояга.Евала на Гърците,като не харесват нещо и веднага се вдигат,а ние сме свикнали да се примиряваме с всичко и те ни мачкат.Мълчим си и се спотайваме, и мрънкаме само помежду си и по форумите.

# 421
Аз също съм за петиция, че даже ако се наложи и по- нататък да се действа, но е добре да се обмислят хубаво нещата, които да напишем в петицията. Може да се включат освен детските - навременото им получаване и увеличението, да се измисли и нещо и за майчинството след 1 година, защото хем има проблем с взимането на дечицата на тази възраст в ясли, особено ако не могат да ходят, хем трябва някак си да ги гледаме с 240 лв.

# 422
Да се включа с инфо от последната минута.

Проверявам онлайн, за Русе - булбанк, все още няма.
Как проверяваш онлайн?Можеш и на лични да ме светнеш  Peace

Проверявам така:
 Имам регистрация в epay.bg регистрирала съм си картите, всико е описано в сайта и е много лесно. За по голяма сигурност съм актоивирала временен СМС код, който за да се регистрира също изисква активация на банкомат.
  Онлайн банкирането ми е скъпичко за моята банка е 4лв таксата. Така в ипей ми излиза, колкото на банкомат, а понякога не ме таксуват.

# 423
...също си чакам парите, но от тях няма следа...а сметките мен не ме чакат-това някакво наказание ли е?

# 424
аз сам към банка ДСК и абсолутно безплатно проверявам всички транзакции по сметката ми, много е лесно и при това безплатно. за ловеч няма детски.

# 425
извинявам се за недоотучнението, става въпрос за интернет банкирането.

# 426

Хайде оставете пенсионерите намира и не им завиждайте за мизерните пенсии за които са работили цял живот ,а и са ни отгледали .
Срамота!
[/qu

За съжаление аз също имам мнение, че държавата мисли само за пенсионерите , защото са дежурния електорат по избори и после за циганите защото се вдигат на бунт за да си извоюват правата, а  децата " нямат нужда от пари " държавата иска раждаемост но с какво я стимулира????  А и пенсионерите са свикнали че само на тях трябва да се обръща внимание / нищо лично спрямо тях/ но все пак да слезем на земята!!!!
За социалните работници само суперлативи особено в Плевен са много любезни, да не забравяме  че са  само работници и от тях нищо не зависи, ако имат преводи от София каква им е далаверата да ги задържат ????Да не би да им влязат във заплатите я? И стига с тези нерви на всички ни трябват тези 35,00 лв , но и трябва наистина да си търсим правата и да защитаваме правата на децата ни, защото тези пари са техни а не наши, с тези пари покриваме някаква много минимална част от техните нужди...............!!!!

# 427
За съжаление аз също имам мнение, че държавата мисли само за пенсионерите...
Разбирам да получаваха поне по 500 лева пенсии...
Снощи гледах репортаж по ПРО.БГ - за това как държавата щяла да бори бедността с кръгли маси, в които "инвестира" един милион лева. Показаха една баба, доста възрастна, която каза, че живее със 150 лева на месец. Като каза, че понякога остава с 1 лев и се чуди какво да си купи с него - хляб или мляко, ми се насълзиха очите.
Така ли, според вас, държавата мисли само за пенсионерите?!?!

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 23:15 от villiana

# 428
Извинете ме за закъснението-тази вечер теглих от банкомата майчинство,детски няма. Това е за Русе!

# 429
  • Абсурдистан
Вече ставате безумно нагли с постоянното си сравняване и рев срещу пенсионерите.

Честно, когато човек чете от страни излиянията на над 80% от списващите в темата, единственото което предизвикват те е насмешка.
Вместо да се съсредоточите върху проблема вие оревахте целия форум.
И ще ме прощавате, ама като 2 дни не може да почакате за тези детски, защото не си отложихте плащането на интернета, който е минимум 20 лв?

# 430
Аз сам твърдо да за петицията,тая държава не мисли за децата си нали те не гласуват.Виж за пенсионерите е друго(не че имам нещо против тях) но те си получават парите редовно защото гласуват a за децата те могат да почакат.Не стига че дават толкова малко пари ами не и на време.Вече ми писна на чакалня се превърнахме.Не мога да намеря достатъчно обидни думи за да изразя какво чувствам към управляващите но бог високо а цар далеко така че надали ще ни чуят а и пък да ни чуят няма да ни обърнат внимание.Все пак дано утре вече ни зарадват.

Вече наистина прекалихте.Ако мислите,че с мизерната пенсия може да се живее,жестоко се лъжете.Всички се надяваме на тези пари,но погледнато реално срока  не е нарушен.Изплащането на детските добавки е от 15-то до 30-то число на месеца(в случая 28-мо).Как тогава очакваме някой да направи нещо по въпроса.Според мен тук вече се касае за организация в регионалните звена на социални грижи и на клоновете на банките.

# 431
А аз имам въпрос. Когато подадох заявление за детски надбавки ме "заставиха" да си получчавам парите в избрана от тях банка. При вас така ли беше?

# 432
Вече ставате безумно нагли с постоянното си сравняване и рев срещу пенсионерите.
Нямах намерение да отговарям,но се вбесих.Първо нямам(говоря за себе си) нищо против пенсионерите и също съм на мнение,че пенсиите им са мизерни.Аз не роптая за това,а за това ,че при тях има регламентирано време ,кога да си получават пенсиите и те си го знаят.Не висят и не гадаят като нас,днес ли ще е или след една седмица.Другото което е ,че пенсионерът не е бебе или дете,което се нуждае от непрекъсната грижа(изключвам болните и инвалидите),визирам последния закон за глобите,които се въвеждат на родителите,ако оставят детето само да се прибира от училище,и могат сами да се грижат за себеси.Могат да си изкарват и допълнителни доходи,но има такива които не го правят ,а само мрънкат ,че не им стигат пенсиите.Аз се сблъсках с такъв случай.Налага ми се да гледам двете си деца сама и ми трябваше човек ,който да стои сутрин при малкото ми дете  докато отида до училище да заведа голямата си дъщеря. Изпаднах в удивление,когато 2-те ми комшийки отказаха срещу заплащане да стоят при детето с думите ,че са вече на възраст и си поспиват до по-късно.Аз и да искам,не мога да започна работа и съм зависима от децата си.И докато един пенсионер може да бъде на хляб и сирене едно малко дете си има нуждите.На него трябва да му е топло,трябва да е нахранено.
А що се отнася до другото:
И ще ме прощавате, ама като 2 дни не може да почакате за тези детски, защото не си отложихте плащането на интернета, който е минимум 20 лв?

Всяко майче си е направило разчет за месеца и си е преценило какви средства ще влязат в бюджета му,и когато някой се гаври с нас и се подиграва и ни бави парите изпадаме в подобни ситуации.А не говорим за 2 два дни ,а за веце цяла седмицат

# 433
Цитат
А аз имам въпрос. Когато подадох заявление за детски надбавки ме "заставиха" да си получавам парите в избрана от тях банка. При вас така ли беше?
При мен не беше така. То, всъщност, аз и не им оставих възможност за избор - пратих си документите по пощата и на бланката бях посочила в коя банка да ми ги внасят. Но това да ти кажат социалните коя банка да използваш си има и добра страна. Обикновено в банката, която ги обслужва тях, паричките пристигат най-напред.

# 434
  • Бургас
Цитат
А аз имам въпрос. Когато подадох заявление за детски надбавки ме "заставиха" да си получавам парите в избрана от тях банка. При вас така ли беше?
При мен не беше така. То, всъщност, аз и не им оставих възможност за избор - пратих си документите по пощата и на бланката бях посочила в коя банка да ми ги внасят. Но това да ти кажат социалните коя банка да използваш си има и добра страна. Обикновено в банката, която ги обслужва тях, паричките пристигат най-напред.
Аз също посочих своята банкова сметка в документите, но не ми уважиха искането, в Бургас работят с Инвестбанк. Преди години, когато работеха с ЦКБ, нещата стояха по същия начин, не можехме да избираме, но тогава мен ме устройваше Mr. Green За обслужващата банка и забавянето не е вярно. В Бургас пари няма още.
Момичета, при миналото забавяне /преди НГ мисля беше newsm78/ на няколко пъти наблегнаха на това, че детски  се изплащат до последния ден на  месеца. След като не е изтекъл законовият срок, няма никакво основание за тръшкане. И на мен не са ми излишни парите, но винаги ги смятам за налични към началото на следващия месец, ако и винаги да съм ги получавала около 20-то число от текущия.

Бих се включила в призив за фиксирана дата на плащане. Редно е, обаче, писмата и исканията да се оформят от хора, които са що- годе грамотни. За съжаление, наистина повечето от писмата до телевизии и инстанции биха предизвикали единствено снизходителни усмивки заради истеричния  стил и абсолютната неграмотност. Просто е недопустимо в официална кореспонденция да се демонстрира самочувствие и да се предявяват претенции, а същевременно да се пише "децки", "детцки", "майченство" и т.н.

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 08:24 от Goldie

Общи условия

Активация на акаунт