ФЕВРУАРСКА мама дни брои бебче да се появи (47)

• 25 371
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Теди, честит ти празник  Hug

Аз тази педиатърка също бих я сменила на мига Crossing Arms
Нашият изглежда разбран засега - само дето изписа веднага аб за очичките, ама нищо де  Wink

Моята мома от снощи не ще да спи. Наяжда се и с един блажен поглед ме разглежда по малките часове насам. А като е сама в креватчето и недоволства. Явно има някакъв буден период или аз нещо не правя като хората  newsm78

# 76
  • Бургас
Тедди ,честит имен ден ! Много здраве и щастие !
Плами ,бодърстване му се вика на туй  Mr. Green Нашето момиче го чакам да почне да се заглежда и май го прави,ама може и да се заблуждавам!

# 77
Честит имен ден на всички празнуващи!

Да се включа и аз по въпроса с педиатрите Simple Smile
Лекарката която избрахме каза да и се обадя веднага след като се приберем от изписването. След 2 часа дойде - прегледа Борис, показа ми как да му почиствам нослето, как да почиствам пъпчето (още не беше паднало), как да нагласяме памперса покрай тестисите, даде ни насоки за хранене, къпани и отговори на всичките ни питанки.
Миналия ден сутринта и звъннах, че през нощта малко ни беше притеснил. Жената каза - в момента няма пациенти и веднага дойде да го прегледа вкъщи. Оказа се че не е нещо притеснително.
И двата пъти не ни е взела и стотинка. Много съм доволна от нея за момента. Няколко пъти я притеснявам и по телефона и всеки път търпеливо отговаря на питанията ми.
Така че има и много точни лекари - въпрос на късмет е на какъв ще попаднеш. Мен тази ми я препоръча приятелка.
Приятен слънчев ден!

# 78
Честит празник на всички именници! Да си носят имената със здраве и гордост!   bouquet

Относно посещенията на педиатъра- нашата доки ни взе 30 лв еднократно за първото посещение, когато бубка още не беше записана при нея, а след като попълнихме листа за личен лекар и се записахме, посещенията и консултациите са безплатни.

# 79
  • София
SuNnY SkY,  мерси за палчетата, на мен лично ми останаха 2 дни още, все ще ги избутам някак си Simple Smile!

bitter chocolate, няма проблем за снощи, напротив, радвам се че си заспала по-раничко Simple Smile

Честит имен ден на празнуващите!  smile3525

# 80
  • София
имам един въпрос към майките вече с опит  Simple Smile
Бебка е много лакома и здраво ми разрани зърната на гърдите, та си купих протектори за зърна. Та всеки път ли преди хранене трябва да ги изварявам  newsm78  или по-рядко ?

Не е нужно всеки път да ги изваряваш. Достатъчно е да ги миеш с гореща вода и сапун. А от време на време да ги изваряваш.
Лошото на тези протектори е, че бебето свиква с тях и после не иска зърното...  Rolling Eyes Поне мойта не го ще. И аз продължавам да си слагам протекторите, въпреки, че зърната ми се оправиха.
Но освен, че си слагаш протекторите трябва и да си мажеш зърната с нещо... аз си взех кремчето на Мустела за зърна - златен е...за два дена ми минаха...  Flutter... верно 22лв. е , но определено си заслужава...  Peace

Нашта педиатърка не ни е искала нищо, но аз като и предложих 20-тачката и си ги взе без много да се дърпа... Mr. Green

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕНЯЦИТЕ...    bouquet

# 81
  • София
Честит празник на всички именници!!!

Успех на всички, които имат важен ден днес Wink.

Аз съм се развихрила днес. Чистене, готвене, гладене. Край нямат задачите напоследък Crazy.

# 82
Възмутена съм от педиатрите ви!Как е възможно!Недопустимо е да взимат пари за първото посещение!Задължително е и се поема от здравната каса!Наистина се възмутих!
Шоколадче,щом преносваш,когато родиш,трябва да си вземеш допълнителен болничен от следящия те гинеколог за няколкото дни между термин и раждане.А от раждането нататък ти издават болничен от родилния дом.Дано го обясних човешки!
И аз порядъчно се разходих,дигах и колелото на детето,пораздвижих се доста,сега ще почивам!

Честит Тодоровден на всички,а специално на именниците-да са ви на късмет имената!Особено на новородените ни малки именничета!

# 83
Здравейте, настоящи и чакащи февруарски мами!
Да поздравя всички нови мами, родили своите дечица през  последните дни, нека да са живи и здрави бебенцата, а майките много щастливи с тях!!!
по въпроса за педиатъра - и аз да се възмутя - напървото посещение в къщи ни взеха 20 лв., сега като чета , на други мами са взели 12, на трети - 30 лв. Не разбирам как може всеки педиатър да си измисля различна сума. На нас педиатърката ни обясни, че ни взима сега пари, защото малката още не й е пациент по документи, та ще видим като стане официално пациент, решила съм да се карам вече ако отново ни поискат пари за домашно посещение. Twisted Evil Така де, ако не си търсим правата, ще си правят каквото искат с нас.
Поне бях доволна, че педито ме посъветва да кърмя мин. 8 пъти за 24 часа и когато имам време и сили да изцеждам, за да стимулирам лактацията. И нашата ни посъветва да давам сладка вода няколко пъти на ден, че даже и след първия месец чайче на Хип, но това мисля да го прескоча Naughty Как сладка вода, бе, то органите още недоразвити , не могат да преработват захарта, не знам тия хора не четат ли чужди сайтове да са в час Thinking Иначе и ние сме на капчици за очите и вече почнаха да минават.
На очакващите среща с бебо  мами им пожелавам бързо и безболезнено раждане. Хайде момичета, чакат ви после невероятни преживявания с малките бебоци!!

# 84
И моите зърна се разраниха още в болницата. Не съм чувала някой да се оплаква от подобно нещо, но на мене ми се образуват малки хематомчета по върха на зърното. И Хриско ми правеше такива, но по-големи - до размера на лещено зърно. Мацам с Гармастан и за 2 дни заздравяват.

Рали, няма нужда да си носиш нощници. Ще ти дадат служебни, а твоите няма да ти позволят да ги обличаш. Брат ми беше потресен, че съм облечена като всички циганки. Единственото, което ме отличаваше от тях беше.... Rolling Eyes ... педикюрът.

Аз Дани го извеждам на терасата от шестия ден. На десетия го заведохме на вилата - на 60 км, а на тринадесетия - беше с мене на работа за ужас на всички баби и лелки.
И за първия не се спичах, ама за този съм съвсем спокойна.

А трябваше да яде в 13..... Embarassed

П.п. С нашето педи се разбрахме да си попълни документите и изобщо да не се разкарва до нас. Кабинетът и е срещу моя и се виждаме всеки ден. Пък и у нас мазилката пада прогресивно и се притеснявам да каня гости.

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 14:36 от Venivet

# 85
За тези , които се оплакват от разранени зърна, и аз горещо препоръчвам Гармастан. Аз на втория ден бях с адски болки и рани по зърната чак до кръв, но мацах няколко дена и сега няма и следа от рани. мами, ние вече сме на 12 дена, но нямаме никакъв режим още - спи и яде когато си поиска, и при вас ли е така?

# 86
Моника, ние сме на повече дни и също нямаме установен режим. За моя нерадост денем прави паузи от по 4-5 часа между храненията, а нощем се буди на 3 и тази нощ едната пауза от 3 часа я карахме будни. Надявам се следащите месеци да стигнем до по-благоприятни режими.

# 87
  • Бургас
Моника, ние сме на повече дни и също нямаме установен режим.
И ние сме така ! Ама аз не се оплаквам,мисля че е по-добре за бебчо. Горе-долу почват да се повтарят часовете,особено вечер,винаги по едно и също време се буди вечер.

# 88
Ох,щастливи сте щом имате паузи от по 3-4 часа.Ние вече сме на месец и ядем на 2 часа през деня и на час-два през нощта-вече незнам къде се намирам,а и от 10 дни ни почнаха колики-нито колийф,нито инфакол помага...горкото дете много го боли и се напъва доста-хубавото е че не е посотянно-има и по-спокойни дни.Иначе наддава доста от 3,200 родилно тегло-сега след месец сме 4.5 г.В началото и аз имах проблем със зърната но само за 1-2 дни-просто стискайте малко зъби,и с малко кремче ще се оправят нещата-само трябва да сте сигурни че бебето захапва добре ,а не само зърното.Ако е захапало добре,разранените зърна болят само първите 10 секунди докато сучи...
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ-ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ
Това е за сега от мен-вече нямам много време да ви чета и пиша,но от време на време се включвам

# 89
  • София
Шоколадче, наблюдаващия ме от ЖК ми каза, че ако тръгна да прносвам да отида при него - щял да издаде нов болничен за 7 дни.  Peace
За педиатрите - нашата очаквано не ни взе нищо, а предложихме иначе - отказа. Съветите са и съвсем адекватни - кърмене, кърмене, кърмене, поне 4 пълни месеца, на поискване, вкл. нощтно хранене поне през първия месец, после както бебето иска. Абе въобще много съм доволна от нея, и баткото е при нея от раждането.
За зърната - препоръчвам Лансинох. Не се отмива. Като знам първият път каква картинка бях - кървища и кърма на едно, сега съм направо супер.  Peace Силиконовите протектори не съм ги изварявала, но аз не изварявам нищо така или иначе.
Силвъри, аз нито първият път съм мазала белега, нито сега ще го мажа. Всичко си зависи от типа кожа, разбира се, но на мен белезите ми избеляват и почти не се забелязват. Сега пък така добре съм зашита, че съвсем няма да се вижда. Аз съм без превръзка от ден първи, всъщност изобщо не ми сложиха - направи ми някакъв козметичен шев, конци не се свалят никакви и отгоре ме напръска с един безцветен спрей /това вместо превръзка, с него се къпех без проблем/.

Общи условия

Активация на акаунт