Отговори
# 645
Сис,ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА СЛАДУРАНА. ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И ВИЕ КРАЙ НЕЯ, МНОГО ДА ВИ РАДВА
 newsm59 newsm38
 Hug Hug Hug

# 646
  • София
И от мен  nbirthday

# 647
Абе Йовче и ние така, битовизми колкото искаш и каквито искаш newsm48

Ами .... ще правя пълма кръвна картина + чернодробните ензими + още каквото се сетиш и каквото се изследва ... Mr. Green

Силвенце, да ти е жива и здрава сладуранката....Само да ви радва, и ти да си жива и здрава и ти да й се радваш....
 newsm51 newsm51 newsm51

Не знам дали сте на тази вълна.... Embarassed

# 648
Силве,да ти е живо и здраво слънчицето,много да Ви радва.
 newsm59

# 649
Силве, честито и от мен на малката принцеса! Да ти е жива и здрава, много да те радва, както теб, така и цялото ти семейство да се гордеете с нея!

# 650
ЧЕСТИТО  НА ДЕТЕНЦЕ,  ЧЕСТИТО  И НА МАМА!
Да ти е жива и да и се радваш много години!

hbday bdbaloni  party023

# 651
Хайде, честито, честито!  bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Все така накипрена, чаровна и усмихната! 4470
Да е живо и здраво детенцето, пък и мама му!
Щото ,Силве, ще гледаме внуци, нали така? Heart Eyes

# 652
  • София
Мила Сиско искам да се присъединя към прекрасните пожелания на момичетата и специално на малкото слънчице, освен желязно здраве да и пожелая "ПО РОСНИ ПЪТЕКИ ДА ТИЧА И ДАР ОТ СЪДБАТА... ВСЕ ДА ОБИЧА"  newsm59  bigdance2
На всички от твоето прекрасно семейство желая здраве, дълъг живот и малката рожденничка много да ви радва!!!!! Hug

# 653
  • В царството на игрите:)
Здравейте, първо честит празник на малката принцеса на Сиско. дано расте здраво, умно и такова страхотно дете като мойка си! Сис  Hug  bouquet
Вижте сега в какъв филм ме вкараха. Искам съвет. Днес ходих до поликлининката за да ми окомплектоват документите за ТЕЛК. В четврътък трябва да отида да ги занеса някъде, ама още не знам къде и трябва да чакам писмо вкъщи. До тук всичко е ясно, но днес лекарката ме хвърли в оркестъра като каза, че ако въобще ми дадат група тя няма да е повече от 50 %, защото след година на практика съм била здрава. Това звучи добре, макар и да е леко несериозно #Crazy Второто, което ме шашна още повече е, че сега трудно щели да ми дадат група, защото до тук съм ползвала само 180 дни болничен. Първите 6 месеца след операцията бях по майчинство и за това не исках болнични. Сега ТЕЛК щяла сигурно да ми даде още 6 месеца болнични. Да обаче аз искам вече да си ходя на работа. Могат ли да ме задължат да си взема още болнични и наистина ли могат да ми дадат 50 %, /забележете/ ако изобщо ми ги дадяли. Въпросната лекарка каза, че не знае къде ще ме разпределят, но можело и да съм при тях т.е. в районната поликлиника. Rolling Eyes А тя е председател ва ЛКК в нашата поликлиника, което идва да рече, че ако съм там група вай няма да видя #2gunfire
Кажете при вас как са били нещата и всичките ли сте ползвали задължително 360 дни болничен?
А, и ако си мислите, че този път вливката ми с Херцептин не закъснява - лъжете се #Cussing out Ама и аз пък какво искам - нали съм здрава? newsm78

# 654
  • София
Здравей Миленка! Абе момиче стига си се "вкарвала във филми". Не знам с какви доктори се срещаш, ама ще ми е по лесно да ти кажа следното: Вземи си документа от личния доктор за ТЕЛК /мисля че вече го имаш/ и го занеси по най-бързия начин на ул.Макриополска /това е пряка на бул.Хр.Ботев/ пада се точно срещу училището. Работят от 8,00ч до 12,00ч. Там ще ти дадат да попълниш едно заявление, носи си и личната карта и това е миличка! Ще ти дадат вх.№ и ще чакаш да ти изпратят съобщение в кой ден, в колко часа и къде да се явиш. Обичайно нас ни викат в онкодиспансера на комисия. Вътре в съобщението ще ти напишат
какви документи да носиш. Колко процента ще ти дадат, това ще прецени телка, но те ще бъдат най-малко 70-72%, ако нямаш други заболявания. На тая докторка която ти говори такива простотий и кажи да ходи по дяволите / с извинение и без/.
Не знам защо се връзваш, след като толко много сме говорили по този въпрос? Hug

# 655
  • В царството на игрите:)
Ами, аз не искам да се вкарвам в приключения, ама ей на ...Не можело да ми дадат група, не можело да ходя на работа #Crazy
Ама ти не ми отговори на втория въпрос, могат ли да ми дадат група без да ползвам вторите си 180 дни?
Сигурно разликата е в това, че тези 6 месеца болнични са ми давани от ЛКК, а не от болницата както при вас. А ако ме върнат пак в това ЛКК - немам шанс, да знаете!!!

# 656
  • София
Миленка тя личната докторка в протокола за телка ще ти напише, че те праща за пенсиониране,а не за болнични! Не е задължително да ползваш болнични за да се пенсионираш! Аз също не съм ползвала пълните 180 дни болнични от ТЕЛК. Те дори гледат да дават колкото може по-малко болнични! ЛКК повече нищо не може да ти дава! Просто във вашата поликлиника в Дружба заседава един състав комисия на ТЕЛК! Но тази комисия е за общи заболявания, а специализираните са в специализираните болници!
Много малко вероятно е да те пратят на ТЕЛК във вашата поликлиника, защото за нашето заболяване комисиите са към онкоболницата!

# 657
             Еееееееее ,Силванке , да ти е жива и здрава щерката , много радости да преживявате още години наред!!!! newsm51

При мен всичко е нормално.Днес трябваше да звънна за резултат от т маркер , но забравих / за първи път /, утре ще звънна.Оня ден реших да мина на контролен, както и очаквах, пълен смях.Прегледа ме доктора и това е ,излезе  ShockedПомолих сестрата да ми пусне някакви изследвания , така се сдобих с кръвна картина и т маркер.Резултата от кр картина обаче, никой не го погледна.Ако може да ми го разчетете  Embarassed http://bg.fotoalbum.eu/sulveto/a305516/00000004

# 658
Благодаря ви за топлите пожелания,мили момичета!
Всички вие да сте живи и здрави ,и от щастие да не се отървете!

Миленка, мила моя, и аз бях по майчинство,когато ме оперираха.Като ми свърши майчинството,започнаха болничните ,както при тебе от ЛКК. Ползвах 180 дни. След последния болничен се явих на ТЕЛК комисия,която ми даде 80%... Яд ме е ,че забравих да питам ,дали могат да ми дадат още болнични... Mr. Green Сега,след като съм пенсионерка не мога вече да ползвам болничен ,нали? newsm78
Но пък от друга страна,ако недай си боже ме пипне вирус ,например,не си ли ми се полагат болнични,като на всеки човек... newsm78 какво като съм пенсионерка,нали ходя на работа все пак...  newsm78
Някой може ли да ми го обясни,че нещо не ми е ясно... Thinking

# 659
  • София
Сиско можеш да ползваш болнични, стига да не е за заболяването за което имаш пенсиониране. То и за това заболяване може ама има определени условия!

Общи условия

Активация на акаунт