Отговори
# 660
  • В царството на игрите:)
Аз ще ти обясня, скъпа. Оказа, се че когато си пенционерка по болест болничния не се изплаща само в случаите, когато е свързан с диагнозата, поради която си пенциониран Mr. Green В останалите случаи /като вирус например или за детенце/ си се изплаща. Аз нещо по - рано не бях разбрала Peace

# 661
ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН !!СИСИ И ДЪЩЕРЯ!!оТ ВСЕ СЪРЦЕ ЖЕЛАЯ ЗДРВАЕ И ЩАСТИЕ!!  bouquet  bouquet Hug

# 662
ЧЕТА ВИ РЕДОВНО И ВЕЧЕ СТЕ МИ МНОГО, АМА МНОГО БЛИЗКИ!!
За болничните знаете всичко.След 180 ден ЛКК е изчерпила своите правомощия и от личния или  от прекия лекуващ лекар се представя пациента на ТЕЛК.,която може да удължава временната нетрудоспособност - т.е болничните с по два месеца е обичайната практика ,Но ако заболяването е дълготрайно, както сме ние и пациента е в ремисия и желае да се пенсионира с право на работа примерно - може директно да се кандидатсва за трайно загубена работоспособност.Обичайно се дава 2 група т. е. над 70%.При по- нисък % в 14 дневен срок може да се обжалва пред НЕЛК.
Не знам точно как се изчислява ,кое от двете е по - изгодно финансово Thinkingдали временната или трайната нетрудоспособност.- болнични или пенсия??Защото за мен и това не е без значение.

# 663
Сис, да ти е жива и здрава дъщеричката, да ви носи много радост. Децата са най-голямото богатство
- а ти си богата!  bouquet

# 664
Даная,отдавна се каня,но днес вече ще ти го кажа... Този усмихнат младеж на снимката ,синчето ти ли е? Всеки път като го видя и ми домилява много,ама много!
Прилича ми на малко колежанче... Да е жив и здрав,много красиво детенце!  bouquet

Наде, писали сме заедно!  bouquet
Благодаря ти мила,за пожеланията! И да,наистина децата са най-голямото богатство,а аз съм много,ама много богата! Те са моята болка, радост и гордост-трите ми слънчица и малкото ми ангелче,което е там някъде горе...

# 665
  • у нас - на брега на морето
Сис, честит рожден ден на това специално слънчице за теб! Да ви е жива и здрава, и кокетна, доколкото разбирам от мероприятията ви днес! bdbaloni  party023 newsm51
Весе, питам те, защото и при мен е така, както пише Пясъчето. Никой не ти обръща внимание и аз едва успях да измоля един туморен маркер и никакви други кръвни изследвания. Видяха ме на ехограф само вътрешните органи без гърди, а за мамография въобще и да не си помислям до 1 год. от операцията. Аз сега на 22.04. правя 1 год., но не зная ние ли трябва да изискваме, какво да ни изследват, или би трябвало това да е тяхна работа?!
Хули, благодаря за подкрепата! Hug Нали, затова ви обичам, защото ме вкарвате в правия път, като се отклоня! Стискаме палци за Вики, дано всичко мине успешно! Praynig
nadia_0606, не зная дали съм силна, но ти си ми един много положителен пример за сила и борбеност! Hug
Трикси,   Hug Peace smile3552
Миленка, това, което ти е казала лекарката са пълни глупости. При всички положения с нашата диагноза дават над 70%, така, че се вслушай в съветите на Маргич. Hug

# 666
 :lol:Сиси, обичам това дете ,но това е Каан от 1001 нощ!
Моите синове са гимназисти и лично за мен са не по-малко сладич
ки ,но тях си ги нося в сърцето.[  bouquet  bouquet/size]

# 667
По въпроса с контролните прегледи и това което споделя Пясъчко и другите съм на по - различно мнение.
Мисля ,че усещанията на болния и прегледа на лекаря са с по- голява стойност от някакви си там изследвания ,повечето от които носат и своята вредност .
Ако щете ми вярвайте ,но съм с установен Са на гърдата без пункционна биопсия и без златния стандарт - мамография!
Усетих си нещо като разливаща се влажна топлина в гърдата ми ,видях придърпване на същото място и накрая си го опипах......помолих направо да го махнат NaughtyТ-маркера ми е 14!!и великолепни изследвания от ПКК и биохимията.

# 668
           Danaya14 , струва ми се невъзможно с един преглед да се намерят мети , нали затова са всичките тези препоръчителни изследвания на определени периоди.Моите наблюдения са, че в Русе карат през просото относно тези прегледи.Страхувам се ,няма лекар, който да ме следи.Когато ми станаха боих. изследвания / които си изпросих от сестрата / , хирурга вече го нямаше , а химиотерапевката отказа даже да ги погледне / защото не ги е назначила тя/.Пари ли искат ,какво става ,не знам  Tired

# 669
Съвсем скоро и аз писах за това, майка като ходи на контроли и назначават само тумурен маркер, та в тоя ред на мисли сама ли трябва да си назначава и плаща препоръчаните по таблицата изследвания?

# 670
  • София
Изследванията се назначават или от онколога, който наблюдава пациента или от личния лекар.

# 671
Пак казвам ,че за мен изследванията са на третостепенно място,Но въпреки това ми мнение Не мога да отрека ,че си имат своето значение.И за това си има Световни ,европийски и национални консенсуси т е решения или както е правилно да се наричат още : АЛГОРИТМИ с което се определя как и какво и на какви интервали да се прави.Защото някои показатели са бавно променящи се  и с оглед на това честите контроли са ненужни

# 672
На първо място за мен е усещането на болния.Здравия човек Не си усеща [/color]органите/ стига да не е внушение/ #2gunfire .....това също може да подведе.
На второ е прегледа на Наблюдаващия лекар  т е доброто познаване на болния от неговия лекар.Винаги ще се засече промяна към лошо или добро
И на трето са изследванията .Мразя рентгена и  изотопните и инвазивните

# 673
Аз съм от Русе. Избрала съм си един лекар, заплюла съм си го, тъй да се каже. Вече само при него ходя. Преди два месеца направих две години от последния тумор, но тогава беше студено и чак миналата седмица  го посетих. Принтнала си бях тая таблица с препоръчителните показатели и му я показах. Днес вече съм притежател на резултати от кръв, ехограф, рентгенография на бял дроб и туморен маркер. Тия дни ще трябва да го посетя за да ги види. Това е и моя съвет- не си сменяйте лекаря!

bouquet  bouquet  bouquet

# 674
  • В царството на игрите:)
Вие по не имате лекуващ лекар #Cussing out А аз в онкото и това нямам. Там всеки месец се сменяли моля ви се #2gunfire #2gunfire #2gunfire Толкова вече ми е сговенено от тази болница че ми се реве newsm45

Общи условия

Активация на акаунт