Седмичката 10.10-16.10

• 15 246
  • 424
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Вера, не я меря орално, ами както си се мери обикновено, с обикновен термометър под мишниците. То май не трябва така, ама... май пак трябва да тичам в библиотеката.  newsm78

Може всякак да я мериш...просто орално е най-достоверна.

# 106
  • Варна
Значи, нали по принцип яйчниците овулират всеки месец като се редуват. Какво става, когато има бременност и тя се прекъсне?

Светли по принцип би трябвало да е така, но не задължително - може в годината десният ти яйчник да овулира 7 пъти, а левия 5 например. Не е задължително да се редуват през месец - може единия да повтори два месеца. А след аборт е още по-трудно да се разбере кой яйчник ще овулира без да се направи преглед.
А на теб защо ти е толкава важно - да не би да имаш проблеми с тръбите (не дай боже)?

Сега видях въпроса ти в Проблемното и разбах защо те вълнува точно кой яйчник ще овулира. Дано нямаш никакви проблеми нито с единия, нито с другия и тази неприятна случка да не се повтаря повече

БАН, благодаря за отговора. Знам, че не винаги се редуват, ама нали разбираш много ми се иска идния месец да знам, че овулира десният яйчник, а не левият.
Докторката ми пък каза, че нямало смисъл да следим това, защото нямало гаранция, че яйцеклетката от десния яйчник ще мине през дясната тръба. Да, знам за такива "прескачания" до другата тръба, ама доколкото съм чела това става при отстранена 1 тръба - тогава другата поема функциите й.
Затова толкоз си блъскам главата - просто не искам нова извънматочна  Rolling Eyes

# 107
Докторката ми пък каза, че нямало смисъл да следим това, защото нямало гаранция, че яйцеклетката от десния яйчник ще мине през дясната тръба. Да, знам за такива "прескачания" до другата тръба, ама доколкото съм чела това става при отстранена 1 тръба - тогава другата поема функциите й.

Е това честно да ти кажа не мога да си го представя???!!!! #Crazy Ще овулира десния яйчник, а яйцеклетката ще мине през лявата тръба? Това с телепортация ли става? Абсурдно ми се вижда.
Иначе не знам да има начин да се накара точно определен яйчник да овулира. Може да се следи само с  преглед кой точно ще овулира и ако те е страх при овулация на десния яйчник да не бебеправите този месец, а да чакаш когато овулира левия....  newsm78 Друго не мога да измисля...

# 108
И аз това щях да ти предложа Светли  newsm78 И наистина ми се струва невъзможно това с десния яйчник и лявата тръба Crazy

# 109
  • Стара Загора

Е това честно да ти кажа не мога да си го представя???!!!! #Crazy Ще овулира десния яйчник, а яйцеклетката ще мине през лявата тръба? Това с телепортация ли става? Абсурдно ми се вижда.
аЗ ПЪК СЪМ ЧЕЛА ЧЕ СТАВАТ И ТЕЗИ НЕЩА макар, че и на мен ми е доста трудно да го проумея #Crazy Опитвам се да си спомня как става тоя номер но каквото и да напиша ще прозвучи доста смешно...за това ще потърся малко инфо и ако намеря ще пиша пак. Но съм чела за такива случаи.

# 110
Светли, ти не се ли пазиш още?
Еллица, По въпроса за меренето на  БТ аз се чувствам като наказана. Защото трябва да я меря по класическия начин-ректално. Просто лекарят реши, че като имам синузит и нощем почти винаги спя с отворена уста,  резултатите не са достоверни. Ти си регистрирай Т както прецениш от всички методи, важно е да се види промяна след овулацията.
Като заговорихте за витамини се чудя дали да не пробвам схемата за А и Е след овулация. При мен без това ЛФ е къса, да взема да я подпомогна някой друг месец  newsm78.
Сутринта се изумих от следното нещо - днес ми е 7-ми ден /1-ви, след края на М/ и забелязах доста обилна белтъкообразна ЦС. Сигурна съм, че не греша. При ову, в последните три цикъла на 12-тия ден не е ли рано? Температурата ми беше ниска 36,8.

# 111
  • Стара Загора
Като заговорихте за витамини се чудя дали да не пробвам схемата за А и Е след овулация. При мен без това ЛФ е къса, да взема да я подпомогна някой друг месец  newsm78.
Герикапс е вит.Е и А в комбинация. Но не повече от три месеца...после си почини от вит.А...значи три месеца можеш да вземаш вит.Е само. Витамините няма да ти навредят...могат само да ти помогнат...успех  bouquet

# 112
Вера, и на мен ми се случва често веднага след М да имам такава ЦС, не знам обаче доколко можеда е свързана с овулацията newsm78 Мисля че не е овулация все пак...А ти пиеш ли нещо за удължаване на лутеалната фаза? Дуфастон например?

# 113
 Тва за навикването беше относно самолечението.Просто се самоиронизирам,Това ми е навик така си помагам за собственото си настроение.  
Не съм от тези който правят намеци.
Благодаря за 400те милиграма продължавам смело напред и само напред.

# 114
  • Стара Загора
.... продължавам смело напред и само напред.
Само така се стигат заветните цели Mr. Green Успех   bouquet

# 115
Тва за навикването беше относно самолечението.Просто се самоиронизирам,Това ми е навик така си помагам за собственото си настроение. 
Не съм от тези който правят намеци.
Извинявай Embarassed значи аз не съм те разбрала. На фона на караниците, вече всико ми се струва свързано  Crazy Успех с лечението Wink

Херко,намери ли нещо за "транспортацията" на яйцеклетката Blush Много искам да прочета как се обяснява това...

П.П Хора, вие пускате ли вече печки и климатици newsm78

# 116
Стефани, не зачеквай болната ми тема - направи съм се огърбила от студ в офиса.... Пръстите ми са сини - хем съм с якето.... Кога трябва да пускат парното по принцип?
В къщи е по-топло (когато има слънце ни пече и затопля) и още не сме пускали нищо, но в офиса ....... Close

# 117
Светли, не се измъчвай с такива въпроси. Има твърде много неща, който не зависят от нас и не бихме могли да контролираме. Споко, този път всичко ще е наред Hug
Аз също съм чела за такива гимнастики - ляв яйчник, дясна тръба или обратно.
Игибери, добре че все пак не пропусна да ни разкажеш за бебчо Flutter
Аз влизам тук да се разтоварвам, но напоследък атмосферата е малко нажежена.
Леа, не свърши ли този ремонт, че вечния ти оптимизъм и заразително настроение  ни липсват?
Аз и при предишния подобен спор си изказах мението, но сега ще го кажа в по-прав текст. За да не стават често такива дразги между "поколенията" на форума на мен ми се струва че ще е по-удачно, ако тези, които са по-отдавна, се прехварлят в Проблемното (и аз съм тази група). Там форума има нужда от освежаване и повече разтоварващи разговори, а реално много малко хора пишат в седмичната, а и изобщо. Така тук новите момичета ще могат да си дискутират теми, които на нас вече не са ни интересни. Някакси ще се разпредели "натоварването" на двата форума.
Не знам, може би за някои е трудно да прескочат психологичната бариера и за това не искат да пишат в Проблемното. Но според мен,  името на форума няма кой знае какво значение - важното е да сме си полезни една на друга с инфо, с добра дума или пожелание. А е явно, че тук понякога доста се разминават потребностите на момичетата.  Дано не сте ме разбрали погрешно.  Hug

Последна редакция: вт, 11 окт 2005, 13:21 от Mur

# 118
Герикапс е вит.Е и А в комбинация. Но не повече от три месеца...после си почини от вит.А...значи три месеца можеш да вземаш вит.Е само. Витамините няма да ти навредят...могат само да ти помогнат...успех  bouquet
newsm10
Неофициалната ми етърва твърди, че 2 бременности при нея са започвали 1 месец след като е пила комбинация от вит А и Е. Само че нейната рецепта беше друга: до овулацията се пие вит А, след овуто вит Е... Или беше обратното?  newsm78 Така няколко месеца, после почивка.

Стефи, аз направо на парно съм минала. А навън не смея да си подам носа. Ето и сега съм в обедна почивка, ама вместо да изляза малко на въздух, си стоя пред компа на топличко.

# 119
  • Стара Загора

Херко,намери ли нещо за "транспортацията" на яйцеклетката Blush Много искам да прочета как се обяснява това...

П.П Хора, вие пускате ли вече печки и климатици newsm78
Търся бе...чуде се да се сетя къде го четох това чудо. Ама то аз чета тук в зачатие и в дир-а...там ще е някъде Crazy Ама ще го намеря де ...няма де да иде.
А за пускането на отоплението при мен е на дневен ред. Студено ми е и викам на мъжа да пускаме камината вече..той нцъ Crossing Arms и сега пускаме само климатика защото в интерес на истината вечер става студетно у нас но с климатика сме добре Mr. Green Но до края на месеца със сигурност ще пуснем и камината...да ми е топло на всякъде...не да излизам бързо бързо от WC-то непрочела вестника си Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт