Седмичката 10.10-16.10

• 15 228
  • 424
  •   1
Отговори
# 90
Светли, имаше такива теми за редуването на яйчниците и мисля, че не може да се даде отгвор на този въпрос. А и не е сигурно дали веднага на следващия месец ще има ову.
Еллица, споко и аз съм от студенокръвните. Не само това, но май е и семейна черта / на татко в болницата му бяха мерили т-рата 35,6/. За тази стойност може да си има и прозаично обяснение. Ти как я мериш температурата, ако е орално може затова да е.

# 91
  • В сърцето на любимите мъже!
Олеле, майко!

Не съм чела тук 5 дни и вече е пълно с нови лица (пардон, имена). Добре дошли на всички нови момичета и дано да не се задържите много тук.

Това, разбира се, с пълна сила важи и за "старите" - да се пръждосвате към отчетни, че вече много ще ми липсвате там!

Искам, обаче да изразя възмущението си от Кристина за изключително грубата и жестока реплика към Хера. Трудно може едно момиче, което сега започва да мисли за бебе да разбере друго, което пробва вече от години неуспешно. Не го пожелавам на никой, и след такава реплика, драга Кристина, не очаквай тук никой да те приеме радушно.
Иначе напълно подкрепям идеята, че библиотеката е тук за това и само мързеливите за по лесно пускат многократно обсъждани въпросчета в темите.

Приятна седмица на всички!

# 92
  • Den Haag
Здравейте и от мен! Наистина рано рано сте се развихрили, момичета  Mr. Green, недейте така, напоследък само спорове #2gunfire. Стиснете си ръце и бъдете щастливи Heart Eyes.
В началото и аз избързвах като всяка нова, почнах да си пускам теми без да знам че се обсъждат в седмичката и да питам за неща които са написани в библиотеката. На мен също ми беше направена забележка, но не се обидих а започнах да чета в библиотеката и тогава да питам Laughing.
Човек се учи докато е жив  bouquet.

# 93
  • В сърцето на любимите мъже!
Уф, нали съм и аз твърде заета да се възмущавам, пропуснах да ви се похваля.
Вчера ходих на УЗИ и си видях голямото це-е-е-ели 4 см бебче - с главичка, дупе, краченца, ръчички и тупкащо сърце. И много смешно се мяташе и размахваше крайници във всички посоки.

Аз вече съм по-добре - няма такива адски гадения и сънна болест като преди, макар че съм понапълняла и се боя, че до април-май ще заприличам на дирижабъл.

Хайде пак приятен ден!

# 94
Нямах намерение да пиша пак, обаче нали аз отворих темата...
Във всички други форуми на бг-мамма седмичната тема е за разтоварване. Всеки да пише какво пил, ял, какво направил мъжа и, детето, лелята, чичото и т.н., с една дума случки от ежедневието, несвързани пряко с основната тема на форума. В Искам бебе, ако някои попита нещо в отделна тема тя се заключва и пишешия бива подканен да пише в седмичната. Защо? Трябва ли всеки който има въпрос да изчита 100 мнения след своето за ежедневието на други хора, за да разбере дали случайно някой не му е отговорил?  Много гости от други форуми (бременни, мами или момичета от проблемно), който биха могли да дадат мнение и да помогнат, не виждат въпроса защото не четат седмичната.

Другото основно нещо е, че това тук е форум, т.е. говорилня, а не читалня. Това е форум към библиотечния сайт бг-мамма. Тук хората идват да контактуват със себеподобни, не само четат. Всеки човек е уникален и смята проблемите и чувствата си също за такива. Всеки иска да се включи в разговор, в който да може да обсъди проблемите си в момента.

С две думи, това което искам да кажа, че освен да четат в Библиотеката, на новите момичета трябва да се дава възможност и да пишат и споделят. Защото те идват тук да разговарят с момичета в тяхното да положение а това, че някои преди 1 година е бил в такова и е писал нещо, но сега вече има лентичка на бебе, може да послужи само като информация. В този смисъл не трябва да има хора, които да се чувстват задължени да отговарят  на всяка тема. Защото наистина е досадно. Вярно е, че вече по всички въпроси е писано и изписано, но нека и новите да пищат, а който е отговарял и писал да не се намесва.

Понеже знам какъв е основния аргумент - липса на място- ще кажа, че ако няма наистина място, трябва да се трият старите теми, защото не са актуални, а не да се спира пускането на нови. Пък и солидното количество глупави но много обемни теми в другите форуми, не показват, че точно от Искам бебе трябва да се пести.

И последно, мили нови момичета, бъдете внимателни с отношението си към "старите кучета" тук.  Не се знае на кой колко ще му се наложи да остане тук. В живота не всичко става както сме планували....

Нека тук цари мир и разбирателство, нека си помагаме и бъдем добри.

С най- добри чувства към всички. Моля ви, не ме яжте!

# 95
Iggiberry,много се радвам за бебчо! newsm44Стискам палци,всичко да е ОК! newsm17И да станеш дебеланка,много важно!Да сте живи и здрави! newsm68

# 96
Диме, верно се позагуби ти, ето че било заради работата Simple Smile И аз ти стискам палци и ти пожелавам същите хубави неща Heart Eyes
Цитат
Диме, съжалявам, че покрай моите проблеми съм изтървала новата ти работа. Честито   Ще разкажеш ли на заплеса какво местенце намери  
Цитат
Dime, добре дошла отново   Как е на  новата работа? Посвикна ли вече /сори ако нещо се бъркам с инфото/?
Здравейте мили момичета  bouquet
Толкова много се радвам че не сте ме забравили.Аз малко се освободих от едни задължения и реших д ави пиша да ви кажа
                               БЛАГОДАРЯ bouquet
Мъчно ми е, че не мога толкова често като преди да Ви пиша, но радвам се поне и рядко се включвам пак.
Първо да отговоря на Светли-работя като маркетинг в един хотел в бургас от 1 септември и съм много натоварена.
Верче, сега на твоя въпрос-ами посвикнах вече, няма къде да ходя, обаче много се изморявам.
Съншайн-ЧЕСТИТ ПРАЗНИК-специално пожелание ще ти напиша в календара.
момичета, много се колебая да си взема тест, да проверя................трябва да ми дойде утре или вдругиден и едвам се сдържам, дано да успея,ама май днес ще си купя.оф,спирам
На всички Ви желая лек, успешен и усмихнат ден.
Цитат
[Iggiberry,много се радвам за бебчо! Стискам палци,всичко да е ОК! И да станеш дебеланка,много важно!Да сте живи и здрави! /quote]-Присъединявам се и аз-Много се радвам-ПУ-ПУ-ПУ-Леко бременеене от мен baby_neutral
Обичкам Ви!!!

Последна редакция: вт, 11 окт 2005, 11:48 от Dime

# 97
Значи, нали по принцип яйчниците овулират всеки месец като се редуват. Какво става, когато има бременност и тя се прекъсне?

Светли по принцип би трябвало да е така, но не задължително - може в годината десният ти яйчник да овулира 7 пъти, а левия 5 например. Не е задължително да се редуват през месец - може единия да повтори два месеца. А след аборт е още по-трудно да се разбере кой яйчник ще овулира без да се направи преглед.
А на теб защо ти е толкава важно - да не би да имаш проблеми с тръбите (не дай боже)?

Сега видях въпроса ти в Проблемното и разбах защо те вълнува точно кой яйчник ще овулира. Дано нямаш никакви проблеми нито с единия, нито с другия и тази неприятна случка да не се повтаря повече

Последна редакция: вт, 11 окт 2005, 11:54 от BAN

# 98
Иги, чудна новинка за бебо- как мятал крайници Laughing Радвам се че всичко при теб върви добре Heart Eyes
Надежда, май не си разбрала какво съм писала на някоя от по-предните страници newsm78 Седмичната тема си я позлваме за всичко, дори за обсъждане на проблеми в бебеправенето. Отделна тема се пуска, когато проблемът е по-обширен и изисква повече мнения и дискусия. Другата основна причнина да не се пуска тема за всичко, е че подобни такива теми са били пускани вече хиляди пъти и не е нужно да се пускат отново и отново, ето защо пак стигаме до извода че преди да се пише трябва да се чете или поне да се прехвърлят няколко страници от форума. Да не станем като в един тийн форум- на една страница от форума темата "постинор дуо" се среща 6 пъти Shocked Това е идеята...иначе, наистина, права си, понякога важни въпроси се пропускат в седмичната тема, но после авторът си отделя въпроса в отделна темичка и всичко е ок.
Светли (  Heart Eyes ) е най точният пример- тя и вчера попита за овулацията и редуването в яйчниците, аз например прочетох въпроса й, но като не знам, не можах да й отговоря. Ето попитала е май и в съседния форум. Ако пусне нова тема, пак няма да има кой да й отговори, защото просто не знаем за съжаление. Ако някой знае отговора, ще го напише.

Вече си мисля че модераторите трябва да тупнат нова важна тема "За новите момичета тук" newsm78
Много взехме да разтъкаваме проблема...

# 99
Наде, съгласна съм с теб за повечето неща. Мисля, че никой няма право да казва на другите потребителки какво да правят или да не правят - ако не му харесва въпрос, по-добре просто да остави другите да отговорят. Това е моето отношение по въпроса. Аз също преди време апелирах към толерантност към "извънземните" въпроси. Но мисля, че няма да спечелим, ако продължим още дълго да анализираме и обсъждаме ситуацията... Всички пишещи тук са супер точни, толерантни, интелигентни и подкрепящи... Вярвам, че ще се справим с този спор и отново ще се върне веселата и приятелска атмосфера Heart Eyes Не сте прави да ни обвинявате, че "за разлика от другите форуми, тук само сме се карали". Напротив, това е най-хубавият форум, защото сме сплотени от едни и същи цели. С най-добри чувства!  bouquet

# 100
Гриз, Пламен тъкмо ти се отсърди за Копърфийлд и ти пак си го почнала с листовките Mr. Green

# 101
Вера, не я меря орално, ами както си се мери обикновено, с обикновен термометър под мишниците. То май не трябва така, ама... май пак трябва да тичам в библиотеката.  newsm78

# 102
 Здравейте и от мен не мога да сколасам да се добера до компа.
Пожелавам успех на всички чакащи повече от една дебела черта.
Аз от своя страна реших да се самолекувам малко взех че си предписах витамин Е само дето не мога да преценя в каква доза да го взимам.За сега реших да е една таблетка дневно от по 100мг.Или пък да ги увелича на две?Витамин Е от това което изчетох не би ми навредил на ОВУто нали?
Е хайде навиквайте ме.............чакам

# 103
  • Стара Загора
Аз от своя страна реших да се самолекувам малко взех че си предписах витамин Е само дето не мога да преценя в каква доза да го взимам.За сега реших да е една таблетка дневно от по 100мг.Или пък да ги увелича на две?Витамин Е от това което изчетох не би ми навредил на ОВУто нали?
Е хайде навиквайте ме.............чакам
Ако мислите, че с такива подхвърляния ще спре спора...ами жестоко се лъжете Rolling Eyes
Витамин Е няма да ти навреди на ову-то...а напротив ще ти помогне за ЛФ. Можеш спокойно да вземаш 400 мг. Това също няма да ти навреди. Ако го вземаш в комбинация с вит. А трябва да знаеш, че вит.А се приема три месеца после почивка.
Не си мислете, че съм станала добра...просто обещах Tired

# 104
Дени, ще те навикам обаче за друго Naughty
Момичета, моля ви недейте след всеки свой постинг да пишете "извинявам се, айде карайте ми се, навикайте ме- тука не е концлагер! Никой за нищо няма да се кара, пишете си спокойно без такива глупави страхове Heart Eyes Това беше забележка с най-добри чувства Embarassed

Дени, май съм пропуснала, обаче за какво се самолекуваш? Embarassed Само да ти кажа, във Важната тема по-горе Съни беше пуснала инфо за всички витамини, та там ще намериш и за витамин Е и предозиране. Иначе аз да ти кажа не съм наясно с витамините Embarassed Ето, и аз трябва да прочета малко Embarassed

А, тя Хера ти е отговорила вече Crazy

Общи условия

Активация на акаунт