Вреди ли прекалената хигиена?

• 6 279
  • 102
  •   1
Отговори
На какво мнение сте и до какви крайности стигате в отношението с хигиената? Тичате ли с мокрите кърпи след детето и с антибактериалното гелче за ръце? Дезинфектирате ли играчки, подове, стени и всичко? Или оставяте дето да изгражда имунитет?

# 1
  • Пловдив
Всяко нещо прекалено е вредно.Чистя всекидневно ,но чак да тичам с мокрите кърпи постоянно -не.Нека има имунитет  Wink

# 2
Оставям детето да си изгради имунитет.И аз чистя всеки ден, но не дизенфекцирам играчки и  нямам антибактериално гелче за ръце.Като тръгне да ходи като сме навън на разходка да няма все да и мия ръцете като хване някоя камъче  Peace

# 3
Всеки ден чистя,но да тичам след детето с мокри кърпи и антибактериален гел Stop

# 4
И аз почиствам всеки ден ,гледам да е горе-долу чистичко,но чак пък да се вманиачвам - не е за мен. Crazy

# 5
  • София
И аз чистя без да се вманиачавам. Ако се притеснявам за всичко, което пипне  ще изперкам.
Лятото например на няколко пъти похапна мравки. Въздъхнах облекчено, че поне не са хлебарки и не съм припкала да му мия устата.

П.П. Силните почистващи препарати са вредни както за деца, така и за възрастни.

# 6
  • Варна
Антибактериален гел??? - не бих причинила такова нещо на детето си.
Ако говорим за чистота, да често им мия и бърша ръцете.
Но антибактериални продукти не ползвам, убиват не само лошите, но и добрите бактерии. Peace

# 7
Чак пък да се вманиячавам не.Но всеки ден чистя,бърша ръцете винаги когато е необходимо,играчките също като се налага.
И все пак всеки има различни критерии за чистота и хигиена.

# 8
На какво мнение сте и до какви крайности стигате в отношението с хигиената? Тичате ли с мокрите кърпи след детето и с антибактериалното гелче за ръце? Дезинфектирате ли играчки, подове, стени и всичко? Или оставяте дето да изгражда имунитет?

Нито една от иzброените деzинфекции не правя. Не бих си/й го причинила zа нищо на света  Peace

# 9
Вкъщи гледам да е чистичко, но на вън няма как. Не и бърша постоянно ръцете, мием ги като се приберем. Играчките не ги дезинфекцирам, и да искам не мога, тя постоянно ги разнася и ги захвърля, където и падне. Определено не се вманиачавам на тема чистота.

# 10
  • Велико Търново

Нито една от иzброените деzинфекции не правя. Не бих си/й го причинила zа нищо на света  Peace

Абсолютно мнението ми се препокрива,но като сложа кака на 3.9г. и котка.Нито време,нито желание за подобни дейности имам.

# 11
И да вреди, то със сигурност е в по-малка степен в сравнение с прекалената мръсотия. Аз лично не понасям да е мръсно и неподредено. Чистя толкова, колкото е необходимо според моите критерии. Обаче играчки във фризера не слагам.    

# 12
  • София
Да,тичам с детето си с кърпички.Хич не ми е приятно да обърше цялата мръсотия в градинката и в следващия момент да си пъхне ръцете в устата.Ползвам много влажни кърпички,гел-не,защото предполагам,че изсушава много кожата.Опитвам се и вкъщи да поддържам чисто,но не акцентирам непрекъснато какво чистница съм.Това ми е смешно.Просто се опитвам да не внасяме вкъщи гадните кучешки акита и си чистя винаги в коридора,където съм минала с количката.Пера от време на време плюшените и играчки и всеки път тези,които е влачила навън и естествено изпускала по земята.

# 13
Това с играчките във фризера ми хареса!
Задавам ви въпроса, защото ... свекърва ми е луда на тази тема и понякога се самообвинява, че й се присмивам... Какво прави тя- освен, че използва всевъзможни препарати срещу бактерии и други гадини, носи в чантата си мокри кърпи и антибактериални гелове за ръце, когато гледа детето й мие ръцете през 1 час, навъ не й дава да пипакамани, пръчки, категорично й абранява да играе в пясъчници, дори си е позволвала да ми дава съвети ако сме заедно от сорта да й избърша ръцете, след като е слязла от пързалката.Изваряваше гумени играчки. Сега няма как да извари и барбитата. Laughing И е категорично против ходенето на детска градина заради хигиената, която според нея е нулева. А когато аз й направя забележка за всичкото това вталясване, тя се обижда и смята сигурно че не ми пука. А аз определено не съм оставила мръсно, ползвам мокри кърпички, но не ид атичам след детето с тях. Не си обяснявам на какво се дължи цялото това превземане.

# 14
Не, не се вманиачавам. Старая се да поддържам добра хигиена, но плодовете просто ги мия старателно. Не ги дезинфекцирам. С мокри кърпи не тичам. Оставям детето да играе на воля. Това е начина да се запознае със заобикалящия го свят. Видях майка, която забраняваше всичко и бършеше всичко, преди детето да го пипне. Мръсно и ужасно е на вън разбира се, кой храчи, кой с..л, но чак да припадам че детето ми е бръкнало в калта или в локва не. Чакам да се наиграе и мия ръчичките в близко заведение с топла вода и сапун, който аз нося. Твърде стерилна среда нито е необходима, нито е постижима. За протокола детето ми до момента е изкарало 2 леки хреми.

Общи условия

Активация на акаунт