Вреди ли прекалената хигиена?

• 6 281
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
ако кажа, че чистя всеки ден грубо ще излъжа  Laughing Laughing почиствам като има нужда, гледам да е прибрано до колкото е възможно ... детето го бърша и мия като се изцапа, не вървя след него с мокра кърпа, ако пипне в пясъка или нещо мръсно навън много ясно че ще го избърша. Играчките също мия периодично, плюшените пера и т.н и т.н  Mr. Green

# 91
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
и аз не гладя..изобщо

# 92
е, че е идиотско си е вярно...и аз не го разбирам...нищо, че чинно гладех 6 месеца докато не ми втръсна до несвяст, така ми бяха казали...не се замислях по въпроса...роботче  Simple Smile))

Аз винаги съм и все  още гладя всичко и не смятам,че е лошо,харесва ми всичко да е прибрано,чисто,детето с готини и изгладени дрешки !не виждам нищо лошо в това да харесваш реда и чистотата и да го правиш всеки ден за да етакова!вече не дезинфектирам както до годинката,но все държа да е повече от просто поприбрано или набутамо в шкафовете(като моята баба която казва ,че е изчистила днес,а всичко е набутано по рафтове,лавици и всевъзможни шкафове:))

# 93
Чак пък да вреди.........По-скоро е излишна.

И аз мисля така.

# 94
  • Пловдив
Аз също гладя всичко на детето ,но не с цел дезинфекция,просто ми  харесват повече дрехите като са изгладени  Peace

# 95
В началото изпарявах всичките му неща! Дори една гризалка се опитах да изпаря, тя пък се стопи...  Rolling Eyes
Но сега полека спирам да изпарявам - например бибероните му само ги мия хубаво и за секунда ги оставям под вряла вода! Дрехите обаче още ги гладя!

# 96
ако кажа, че чистя всеки ден грубо ще излъжа  Laughing Laughing почиствам като има нужда, гледам да е прибрано до колкото е възможно ... детето го бърша и мия като се изцапа, не вървя след него с мокра кърпа, ако пипне в пясъка или нещо мръсно навън много ясно че ще го избърша. Играчките също мия периодично, плюшените пера и т.н и т.н  Mr. Green
и аз съм така Simple Smile

# 97
Откакто се е родило детето не сме си променяли графика на чистене- а той е веднъж седмично в почивните дни, както и преди да се роди!
Никога не съм стерлизирала играчки, само изплаквам гризалките с топла вода и то не всеки ден!
Със стерлизирането на бебешките съдове спрях в 4-ти месец, виждаше ми се безмислено при положение,че каквото хванеше го слагаше в устата! Продължавам да гладя всички дрешки,но от естетическа гледна точка!

# 98
  • София
Вреди! Никога не съм се вманиачвала на тази тема. Не помня да съм дезинфекцирала играчки, бърсала с мокри кърпи всичко, което хванат, изхвърляла цветя и т.н. Децата ми израстнаха в дом, с куче и котка Crazy и много хора наоколо.
Нямат никакви алергии. Peace

# 99
Гладя единствено защото мразя намачкани дрехи. Това с имунитета за пръв път го чувам?! #Crazy Stop Преди като е имало бълхи сигурно затова са гладили. Laughing

И мен ме бяха инструктирали бабите - гладене, гладене, та гладене. Айде бе, когато съм имала време, особено първите седмици не знаех накой свят съм, ще гладя... Naughty Mr. Green

Вече детето ми е по-голямо и гладенето изобщо не ми тежи. Peace

# 100
Определено вреди! PeaceНе можем да предпазим децата си от всичко!Благодарение на не дотам изрядната хигиена, те изграждат имунитет.Аз съм противник на ежеминутното чистене, пране, миене на играчки, сапунисване и търкане на всичко.Свекърва ми е болна от диабет, преди време ми беше пратила една статия, че прекомерната хигиена- лична и вкъщи, води до това заболяване, и не само.Нейната майка й е слагала ръкавици на ръцете до студентските години, че да не пипала мърсотии, мъжа ми си спомня като дете как баба му е носела спирт винаги със себе си и само го е гонела из площадката да го чисти! ooooh!до ден днешен мият със сапун всичко, което се яде, картофи, банани, краставици, всичко... ooooh!сигурно и марулите и гроздето... ooooh!Ние също имаме котка вкъщи, не сме променяли нищо от хигиенните си навици заради детето!Играчките й рядко ги мия, така или иначе веднага са на пода! Peace

# 101
Както се казва - трябва и малко витамин М (мръсотия). Аз не се увличам да чистя непрекъснато.
Това ми хареса!

# 102
  • София
Чистим два пъти седмично стаите, коридора и кухнята, на всеки три, четири седмици банята - основно. Имаме котка. Неговата тоалетна и покрай нея - всеки ден. Играчките не ги прибирам, няма смисъл... те след пет минути отново са навсякъде. Мия ръцете на децата, когато пипат котката и преди хранене. Гладя тези дрехи, които имат нужда и избягвам да ги обличам често на децата  Blush
При разходки, играчките на бебето са вързани за количката за да не падат на земята...
Споделям мнението "предпочитам разхвърляна къща и щастливи деца, а не подредена къща и болни деца".

Общи условия

Активация на акаунт