Вреди ли прекалената хигиена?

• 6 286
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
Мисля, че вреди. Детето трябва да си изгради имунитет, а не да живее в стерилна среда.

# 76
Аз 4истя както и преди,но не се престаравам 4ак толкова.Оставям да си изгради имунитет.

# 77
  • София
Чистя къщата веднъж седмично, както и преди. Проветрявам често. Играчките ги мия със сапун от време на време, плюшените ги пера в пералнята. Синът ми вече влезе във фазата, в която всичко се тика в устата, така че колкото и да се старая, не мога да го опазя. Въпреки че не искам да се вманячавам, понякога ми се случва.

# 78
На какво мнение сте и до какви крайности стигате в отношението с хигиената? Тичате ли с мокрите кърпи след детето и с антибактериалното гелче за ръце? Дезинфектирате ли играчки, подове, стени и всичко? Или оставяте дето да изгражда имунитет?

А не, мерси. Чистя два пъти седмично вкъщи. Миене на ръце, къпане вечер, навън - при нужда мокри кърпи. Толкоз от мен.

# 79
На какво мнение сте и до какви крайности стигате в отношението с хигиената? Тичате ли с мокрите кърпи след детето и с антибактериалното гелче за ръце? Дезинфектирате ли играчки, подове, стени и всичко? Или оставяте дето да изгражда имунитет?

Не съм се вманиачавала, не съм чистила по-често у дома, отколкото преди да се родят децата. С една дума - като видя, че нещо е мръсно, го почиствам. Ако си изглежда чистичко, не го пипам.
На мен лично прекалената хигиена ми вреди, защото се налага аз да я поддържам. А това е много трудоемко.

# 80
  • Русе
Чистя, разбира се, но не дезинфекцирам. Не стерилизирам, само измивам с вода. Навън бих използвала мокри кърпи, ама чак антибактериален гел..

# 81
чистих, понякога дезинфекцирах  докъм годинката,след като проходи понамалих,а след първата шепа изяден пясък на площадката се отказах.

# 82
Зависи какво разбирате под прекалена хигиена.
За майка ми минаването на пода с препарат два пъти седмично е прекалена хигиена, за мен нещо нормално.
Не може детето ми да пълзи и буквално през деня да живее на пода и да чистя веднъж седмично.
Чувала съм и за гладенето, което трябвало да приключи около третия месец на детето, за да може да си изгради имунитет.  Mr. Green

# 83
Е, ама гладенето какво общо пък има с имунитета? Или това е несериоzнно..?
Аz принципно не гладя. Иzградила съм си система zа простиране и сгъване на дрехите и смея да твърдя, че иzмачкани не ходим  Wink Гладя само конкретни неща... от дъжд на вятър. Мъжът ми не ходи с костюми (а и аz де), иначе неминуемо би ми се налагало. Та тоzи път иzобщо не гладих и zа бебето, слава Богу, какъв ти трети или който и да било месец...
Не виждам zа какво (освен естетически) точно гладенето е нужно  Thinking
Иzвинявам се zа отклонението де.

# 84
  • София
препоръчва се гладенето за дезинфекция на дрехите, заради  високата Т, не заради външният им вид Wink

# 85
  • София
Аз лично не намирам връзка м/у гладене и изграждане на имунитет.
Аз също не гладя. Баба ми обаче беше друг човек. Гладеше всичко, включително и бельото.

# 86
препоръчва се гладенето за дезинфекция на дрехите, заради  високата Т, не заради външният им вид Wink
Да де, то и точно това, като се zамисля, ми е най-идиотското  Crazy От какво ще ги деzинфекцирам, а най-вече, zащо ще го правя???
За това каzах, zа мен гладене е равносилно на добър вншен вид, само това и нищо друго. Но и то дори не е zадължително винаги (при мен поне)  Peace

# 87
  • София
е, че е идиотско си е вярно...и аз не го разбирам...нищо, че чинно гладех 6 месеца докато не ми втръсна до несвяст, така ми бяха казали...не се замислях по въпроса...роботче  Simple Smile))

# 88
Вкъщи чистя всеки ден и все ми се струва ,че е мръсно Mr. GreenИграчки мия често,но не стерилизирам.Ако нещо падне на земята,позабърсвам го и пак го давам,не го мия всеки път,та той мъкне играчките постоянно по земята и после ги лапа:mrgreen:

# 89
Чак пък да вреди.........По-скоро е излишна.

Общи условия

Активация на акаунт