Вреди ли прекалената хигиена?

• 6 280
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
Имах позната, която увиваше играчките в найлони и детето така си играеше с тях- опаковани  Crazy.

Това пък защо?

От хигиенни съображения. Дрънкалките и т.н. не може да изварява, затова- в найлон. С презумпцията, че по него няма да се задържат микроби  Crazy Всъщност тя е жена на мой добър приятел, съчувствам му...

И пак не ми е ясно как се гради имунитет от живот сред мръстотия и защо точно циганите се дават като пример, при положение, че са болни и живеят кратко.

Нека не изпадаме в крайности и не наричаме здравия разум- живот сред мръсотия    Praynig
Това, че не отглеждам детето си в саксия, прави ли ме мърла  Thinking

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 11:00 от AnMary

# 46
Всяко изпадане в крайности вреди, дори когато става дума за хигиената.

# 47
Не използвам антибактериален гел,бебето ми е на 5м и още не може да лази и да пипа всичко.Стерилизирам шишета и бибероните по един път на ден,поддържам чисто вкъщи не мисля,че прекалявам.

# 48
Това, че не отглеждам детето си в саксия, прави ли ме мърла  Thinking

Не, разбира се, това го пиша по повод циганите, които погрешно се дават като пример за здраве.

# 49
  • София
Моето дете е още много малко и няма възможност да рови по градинките, но не се престаравам. Не чистя всеки ден къщата, не го мия с антибактериален гел. Но пък когато сме на разходка и трябва да му приготвя млякото, аз ползвам такъв гел за моите ръце. Някак не си представям да му пипам биберона с ръцете, с които съм пипала пари преди малко или съм хванала количка там, където я пръска кал... Все си мисля,че това с хигиената трябва да е умерено, всякакви крайности пречат

# 50
  • София
Като взе да се търкаля по пода на 6 месеца чистех всеки ден - прахусмукачка + парцал. До доста късно дребосъка намираше и най-дребното боклуче и го лапаше. Сега вече не се впечатлявам чак толкова, но и детето е по-голямо.
Когато сме навън обаче се случва да хукна към него с мокрите кърпички - когато загризе някоя пейка  Crazy, когато подаде бисквитка на куче и то му близне ръчичката  Sick, когато се е ровичкал в пясъка...

# 51
  • София, център
Спазваме нормална хигиена. Нищо прекалено не е добро.

# 52
  • Mediterraneo
а за чисто новите дрехи, кошари и колички и т.н. никак не е лудост -  по какви склаводе и т.н. се въргалят преди да си го купиш...по-добре да мине едно плакнене.

За дрехите не говоря  Naughty Другото за мен си е лудост.

# 53
  • Бургас
За щастие, няма да имам възможността да разбера, дали вреди прекалената хигиена.
Иначе, мисля че спазваме горе-долу нормална хигиена.
Не се пазим обаче от сополиви и кашлящи деца по градинките, това не знам дали е добре по принцип, ама не се оплакваме засега.

# 54
Всяка Сутрин чистя с моп из целия апартамент, като не слагам препарат, само с вода. В парка се търкаля из калта като малко прасенце, доставя му удовлствие да гризе пейки, катерушки и прочее. Случвало ми се е да си хапне нещо измъкнато от тревата в парка Crazy Ръце мия два, три пъти на ден, не дезинфекцирам с антибактериален гел. Аз съм от хората, които оставят детето да се сблъскат с бактериалната фауна, за да хване имунитет Mr. Green
Като цяло не прекалявам с чистенето, това дете трябва да свиква със средата, която въобще не е стерилна, а напротив,  бъкана е с бактерийки.

# 55
Мия му ръцете след като се приберем задължително. След тоалетна и преди хранене, разбира се, също.
Навън му бърша ръцете с мокра кърпичка, ако ще яде нещо.

Обаче - може и да ви се стори странно, когато му дам да яде банан, първо го измивам с вода и сапун. Неприятно ми е като си помисля през колко ръце минава.  Mr. Green

Дрехите на детето винаги ги пера преди обличане. За връхни 1-2 пъти съм правила изключение, но за бельото компромис няма.

Дезинфектанти и антибактериални гелове не използваме. Никога не съм стерилизирала шишета.

# 56
Аз съм си направо мърла-нито чистя всеки ден,нито антибактериален гел ползвам,нито играчки в найлон слагам.
Той е още много малък,но нещата,които правя са:
мия му ръцете по 2 пъти на ден
мия с вода и сапун играчките(не всеки ден)
Мразя мокри кърпички.

# 57
Аз съм си направо мърла-нито чистя всеки ден,нито антибактериален гел ползвам,нито играчки в найлон слагам.
Той е още много малък,но нещата,които правя са:
мия му ръцете по 2 пъти на ден
мия с вода и сапун играчките(не всеки ден)
Мразя мокри кърпички.
Ох, това искренно ме разсмя  hahaha bouquet
Ами то излиза, че и аз съм мърла, играчки мия само като купя нови, т.е. даже не ги мия ами ги избърсвам с мокра кърпа Crazy

# 58
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Нито мия всеки ден, нито тичам с кърпите. Мисля си, че трябва да си изгради имунитет. Мием ръцете 4-5пъти зависи от броя излизания, играчки съм мила 5-6пъти.

# 59
Спазвам нормална хигиена и в крайности не изпадам.

Общи условия

Активация на акаунт