Вреди ли прекалената хигиена?

• 6 290
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Офф и аз непрекъснато се чудя какво е правилното поведение по отношение на хигиената. Дъщеря ми определено е от лапащите деца, на всичкото отгоре е на принципа - колкото по мръсно, толкова по вкусно. Със сигурност моята имунна система не би издържала, на такова лапане или поне цялата ми уста би била в афти и рани. Нейната засега си е много добре.

# 61
е чак да се вманиачаваме не е на добре - малко имунитет да придобият все пак  Laughing

# 62
Не изпадам в крайности. Поддържам хигиена, мия ръцете на детето, както и своите, опитвам се да му създавам навици в това отношение.  Но не изпадам в ужас, че лази по земята или лапа играчки, които са съмнително чисти.

# 63
  • София
Ами аз отначало исках колкото се може всичко да е по-чисто и стерилно около бебето- обаче като започна да слага всичко в устата и да пипа навсякъде се отказах от тези амбиции- сега бих могла да кажа, че е умерена хигиената- чистене 1-2 пъти в седмицата, миене на ръчичките след разходка и два-три пъти на ден, понякога ползвам гелче, но рядко, най-вече ако сме навън и все пак трябва  да й дам солетка например, играчките ги мия, само ако сме били с тях и навън. Ето днес например я пуснах да походи в градинката, че много мрънкаше в количката, докато я видя, тя беше налапала една клечка, просто стана за секунди, така че хигиената в тази ситуация отпада Laughing

# 64
когато си играеше със дрънкалки и играчки ги миех всеки ден.шишета стерилизирах до 10 месец.дрехите пера на 60 градуса.чистя всеки ден.къпя я  всяка вечер от самото излизане от родилното.но вече не стерилизирам шишета щото не  ги използваме,не мия играчките щото няма как да измия прахосмукачката,сешоара или някой си кашон или компютъра.малко съм вманиачена но не и заради детето.просто съм прекалено гнуслива не бих искала да съм но го имам в себе си

# 65
Не,и мен ме гледаха с почуда като извадех анти-бактериалният си гел за ръце и за изпусната играчка!Най-фрапиращият случай е една баба в болницата докато чакаме ред за предито ни,ме вижда ,че забърсвам играчката след падането й на болничният под с милиони болни хора и бактерии и ми казва-Недей така,момиче(на 30 съм:))моят внук е така  вманиачен  като тебе ,и му викат Монк в училището!
Иначе обичам чист,подреден дом,без играчки и вещи на показ,чистя всеки ден,държа на Био-храните и продукти,но ако седне на пода в парка или си играе с листа и клечки я оставям ,защото е важно да е дете ,преди всичко!Досега не се е разболявала изобщо,но не смятам,че вследствие на това,а е като мен да не боледува!
Умереност и добронамереност е моят извод за хигиената и вманиачването!

# 66
  • София
Слагам се в отбора на мърлите  Wink  Grinning
Нито едно от изброените неща не правя. Не се втелясвам изобщо. Мия ръцете на малката с детска пяна за ръце и лице. Къпя всяка вечер и толкоз. Предпочитам да разхождам детето навън колкото се може повече, вместо да стоя вкъщи с парцал в ръце.

# 67
  • София
Докато бе малка(имам впредвид бебе)се опитвах да е луда хигиена,ама нещо не се получаваше да смогвам.Мъжа ми е автотенекиджия и се сетете в какво състояние се прибира.Е така си я гушкаше и сега си я води в сервиза и вечено ми я връща като негърче.Снощи му се моли за розов гашеризон,че да не се кара мама че се цапа  hahaha Така че аз минавам в отбора на мърлите преспокойно,нека си изгради детето имунитет.Да докато беше малко и не стана на 4 месеца гледах да я пазя,ама после иди я опази де.

# 68
Не съм се вманиачавала.  Всичко в рамките на разумното.  Peace

# 69
И аз като другите чистя всеки ден,но не се вманиачавам,гледам ръцете да са и чисти,че все са и в устата.

# 70
В самото начало, след като се роди, се бях вманиачила, но навреме разбрах, че крайностите не са добър вариант. хигиена като хигиена. Мие си ръцете след тоалетна, преди хранене. Зъбите - вечер преди лягане и сутрин, след като стане. Всичко в рамките на разумното.

# 71
Както се казва - трябва и малко витамин М (мръсотия). Аз не се увличам да чистя непрекъснато.

# 72
  • Бургас
В рамките на разумното.Опитах в един момент да съм по-стриктна,но хабях много енергия за нещо,което трае минути Crazy.

# 73
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз се стремя да избягвам химикалите, предпочитам да се цапа

# 74
Направо съм си мърла! Не дизенфекцирам, не мия стените и подовете със специални дезифектанти, а с препаратите който съм си ползвала и преди! Против съм дезифектантите, защото прекаленото чистене и дезинфекциране води до липса на имунитет! Играчките ги почиствам при покупката им /ако позволяват миене ги измвам, ако не ги избърсвам старателно с мокра кърпичка/ и ги давам на детето.
В рамките на разумното.Опитах в един момент да съм по-стриктна,но хабях много енергия за нещо,което трае минути Crazy.
много добре казано

Общи условия

Активация на акаунт