На КОЗУНАЦИте моля.......

  • 94 787
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 10 858
Добре че чета тая тема. Вече знам, че ще заменя 50 мл. от млякото с вино (или поне с вит. С)

Страхотни козунаци момичета, браво!
Аз още не съм се прежалила да пробвам, страх ли ме е от провал не знам. Още малко ще ви погледам снимките, да се надъхам  Flutter

# 106
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, да ви попитам колко горе долу подсладител слагате на килограм брашно-една, две чаени лъжички достатъчни ли са?

# 107
  • Мнения: 124
Имам такъв въпрос - какво го прайвате тестото, което не печете в момента. Имам предвид като замесите повечко тесто и единият козунак се пече, другият не превтасва ли?
Аз слагам два да ми втасват във фурната на 50 градуса и после си оформям другите два и ги оставям да втасват в стаята на 30-тина градуса. Няма случай да е превтасал.

Не бях чувала, че  алкохол и витамин С. Ще пробвам, ако не вино, то поне лимонов сок.

# 108
  • Мнения: 5 451
Да се запиша в новата тема  Hug
Сега се връщам да чета по подробно.  Peace

# 109
  • София
  • Мнения: 1 374
Г-жа Стихийно бедствие, пропуснала съм да напиша за маята- две пак,суха ползвам на д-р Йоткер за 1кг брашно. Simple Smile

# 110
  • Мнения: 209
Момичета, да ви попитам колко горе долу подсладител слагате на килограм брашно-една, две чаени лъжички достатъчни ли са?

Зависи колко сладко предпочиташ. Аз на по-малко от половин кг. брашно слагам 100гр. захар + 1 суп.л. подсладител, който се равнява на около 100гр. захар (поне така пише на етикета му). Въпрос на предпочитания, пък и зависи от количеството на останалите продукти.

# 111
  • София
  • Мнения: 8 494
Момичета, да ви попитам колко горе долу подсладител слагате на килограм брашно-една, две чаени лъжички достатъчни ли са?

Зависи колко сладко предпочиташ. Аз на по-малко от половин кг. брашно слагам 100гр. захар + 1 суп.л. подсладител, който се равнява на около 100гр. захар (поне така пише на етикета му). Въпрос на предпочитания, пък и зависи от количеството на останалите продукти.

Бихте ли уточнили какъв точно подсладител ползвате при приготвянето на козунаците. Слушал съм, че не всички подсладители стават за термична обработка.

# 112
  • Мнения: 209
Ползвам такъв

Но на всички видове на етикета си пише дали са термоустойчиви и до каква температура. Моя е до 250 градуса.

# 113
  • София
  • Мнения: 387
Точно такъв е и моят подсладител, който имам! Мисля, че ако се прибавят още две чаени лъжички ще е добре. Вие колко бихте добавили?

# 114
  • Мнения: 209
Точно такъв е и моят подсладител, който имам! Мисля, че ако се прибавят още две чаени лъжички ще е добре. Вие колко бихте добавили?
Дай рецептата, която ще правиш и ще ти кажа колко бих добавила аз.  Peace

# 115
  • Мнения: 124
дядо хаджия, кажи си мнението, таблетки Вит.С или лъжица пресен лимонов или са равностойни?
А дали ще има същия ефект, ако се сложи кисело мляко, вместо прясно мляко + киселина Thinking

# 116
  • София
  • Мнения: 8 494
дядо хаджия, кажи си мнението, таблетки Вит.С или лъжица пресен лимонов или са равностойни?
А дали ще има същия ефект, ако се сложи кисело мляко, вместо прясно мляко + киселина Thinking

Каква киселина . щото ако е сярна няма да стане.  Laughing
Лимонтозу също върши работа.

# 117
  • Мнения: 5 221
А дали може само с подсладител да стане, без захар? Защото мъжът ми е диабетик и би било хубаво и той да си хапне от козунаците.

# 118
  • София
  • Мнения: 18 685
Мммм, замириса ми на вкусно от темичката, та и аз цоп при вас Hug

Собствени рецепти нямам, а и снимки не правя/ от мързел/, но да знаете, че няма  нещо в коледните и великденските теми, дето да не съм го направила и изяла Mr. Green
Тия дни ще се включа с едни кифлички Hug

# 119
  • Мнения: 115
 Ще следя темата,но този път ще меся на ръка  Tired налага ми се да не купувам контейнерче на машината,а толкова ми липсва.....

 Виждам нови технологии с алкохол-ракия, вино и витамин Ц  newsm78 ,
 абе я по-добре си слагайте лимоновият сок  Hug

Общи условия

Активация на акаунт