На КОЗУНАЦИте моля.......

• 95 035
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
svetulka73, ти с шоколад ли го прави или с течен шоколад? Много добре ти се е получило Peace А освен че ги наряза до долу, парчетата в тавата ли ги ряза и трудно ли беше рязането? За утре вече ще го правя, че съм го замислила от седмици Embarassed

# 586
Дядо Хаджия, благодаря! Непременно ще пробвам!

Лили, 250 грама масло, които се разтопяват. Peace

# 587
svetulka73, ти с шоколад ли го прави или с течен шоколад? Много добре ти се е получило Peace А освен че ги наряза до долу, парчетата в тавата ли ги ряза и трудно ли беше рязането? За утре вече ще го правя, че съм го замислила от седмици Embarassed
Следвах стъпките от блога и рулото го разрязах с остър нож на плота и така прехвърлих в тавата-парче по парче. Използвах 2 шоколада-натурален с лешници и млечен с лешници и стафиди. Успех с козунака.
Ето първия блог http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=36564&hig … corona+cioccolato и втория http://gourmandine.ro/produse-din-paine/coronita-cu-ciocolata/. Сега като ги гледах- и на двете места разрезите са до долу.

# 588
На мен повече ми харесва оформлението на рулото във втория блог.  Peace
Обещах да докладвам като направя козуначените мъфини. Ееее, малко се провалих.  Blush Хартиените формички се огънаха под натиска на тестото и мъфините станаха безформени. Все пак навреме се усетих и ги преместих в алуминиеви формички за крем карамел, иначе щях да си гоня тестото по тавата. Опитах се да снимам стъпка по стъпка:

Тестото преди втасване

Втасалото тесто- не се вижда много добре, че е бухнало

Втасалите във фурната мъфини

И изпечените избягали мъфини  Laughing

# 589
  • София
Tandoori- хиляди благодарности.  bouquet да си жива и здрава и късмет Simple Smile

# 590

Ето го и моят козунак ,но наполовина изяден вече.

# 591
Любопитко,мерси за доклада,че нали аз се интересувах за гъстотата на тестото за тези мъфини.Така негледно вече съвсем добре се ориентирах. Hug

# 592
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Здравейте ето и моите козунаци от снощи,които са по рецептата на Танита аз ги правя за трети път и страшно ми харесват.
Този път единият е с пълнеж локум и малко стафиди  http://media.snimka.bg/5801/017856459.jpg и разрез http://media.snimka.bg/5801/017856470.jpg  ,а другият е с пълнеж от течвн шоколад http://media.snimka.bg/5801/017856468.jpg и разрез http://media.snimka.bg/5801/017856484.jpg ,моето семейство много ги хареса ,но ще пробвам още една рецепта,която съдържа истинска дъвка и ще ви покажа какво се е получило,просто чакам съседката да ми я каже   bouquet

# 593
  • София
Лю, нищо не пишеш - харесаха ли ти мъфините?

# 594
Направо ми потекоха....... Аз тази година няма да правя генерална репетиция преди великден, защото ще излапаме веднага всико, а се боря с килца. Но на Великден, няма отърване.

# 595
Лю, нищо не пишеш - харесаха ли ти мъфините?

Да, хубави са, но за другия път ще знам направо да ги правя в алуминиевите формички или като Селма да изпека цялата смес в кръгла тавичка.  Peace
В неделя ми е поредната репетиция- този път ще правя козуначеното руло с шоколад.  Flutter

# 596
lubopitko , много хубави кексчета си направила! Heart Eyes
Натали Ковачева , козунакът ти е великолепен!  bouquet
Това е моята поредна репетиция(изгубих им бройката Embarassed):

разрязан:

Рецептата е на Скарлет О`Хара - много, много вкусен!!!  bouquet Hug

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 14:19 от emi03

# 597
  • София
Имам две въпросчета и силно се надявам Макс Мама да се навърта наоколо Laughing Или поне някой, който е на "ти" с нейната рецепта за козунак. Тъй като предния път като я тествах двата козунака се ометоха за нула време, реших този път да направя доза и половина. Та чудя се дали машинката ще може да измеси и втаса толкова голямо тесто наведнъж newsm78. Аз съм с Мулинекс 5000. И другото въпросче - на една доза козунаци колко подсладител да добавя, защото приятелят ми ги иска по-сладки? Мерси предварително Hug

# 598
  • София
Имам две въпросчета и силно се надявам Макс Мама да се навърта наоколо Laughing Или поне някой, който е на "ти" с нейната рецепта за козунак. Тъй като предния път като я тествах двата козунака се ометоха за нула време, реших този път да направя доза и половина. Та чудя се дали машинката ще може да измеси и втаса толкова голямо тесто наведнъж newsm78. Аз съм с Мулинекс 5000. И другото въпросче - на една доза козунаци колко подсладител да добавя, защото приятелят ми ги иска по-сладки? Мерси предварително Hug

Точно преди малко писах, че машинката ми (и аз съм с Мулинекс 5000) отказа да меси в един момент, защото я бях засилил с близо двукилограмово тесто. Слава Богу след престой от известно време тя пак тръгна. Въпреки, че аз самият няколко пъти препоръчвам да не се товарят с голям обем тоя път уж да нагодя тестото и го докарах до там че домесвах на ръка. Така, че аз не бих препоръчал да увеличавате обема.

И сега ... Ето и моята генерална репетиция за тазгодишния велик ден. Представям ви така наречения от мен "Трифазен козунак". Технологията я адаптирах за машината и си признавам, че е малко тръткава, защото след активиране на маята де прави първо едно тесто дето се вика само с мляко, мая и брашно, което втасва първи път само в това състояние. След това към това тесто се добавя една каша от разбитите яйца, захарта и брашно и пак се меси продължително, след това се добавя мазнината и втасва втори път. Следва оформянето и третото втасване. Интересното при тази технология, че мазането (смес от пудра захар, масло и яйце) и ръсенето със захар, не се осъществява след окончателното втасване, а около 10-на минути преди края на изпичането.

Ето и самият козунак:

Успях да го прегоря, но не по вина на технологията ами от блеене и спане.

И да се допълня със снимка на разреза:

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 23:38 от дядо хаджия

# 599
lili 2000 ,този козунак се прави само в машинката на програма сладък хляб предпоагам ,нали?
нали не се вади за премесване,превтсване и нешто такова.Ти пробвалу го вече?

Общи условия

Активация на акаунт