ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 11

• 40 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Скоро не съм писала- не ми остава време. Утре пътуваме за София, на преглед сме. Стискайте палци!
Целувки за всички прекрасни деца!

# 376
Радолина може и вече да са ти писали и да си получила отговор на въпросът но ще ти отговоря и аз.Отиваш в социалните и подаваш молба за социална оценка- процентите са горе долу като нащта така че ще получаваш двойни детски-70.00лв. 70 %  от мин.работна заплата-168.00лв. за транспортни услуги-9.75. ако  имате рецептурна книжка за изписване на лекарства -9.75 но от социалните ще ти кажат точно .Ние получаваме тези суми плюс за обучение но вие сте още малки за телефон също не се класираме с този малък процент.
Мариса стискам палци всичко да е наред утре.

# 377
Мерси Нонче,целувки Hug

# 378
  • гр.Гоце Делчев
Мариса стискаме палци утре.Радолина много точно ти е отговорила Нончето.

# 379
момичета,не разбрах дали си имунизирате децата,въпреки ,че са освободени от ваксини.

# 380
  • Варна
момичета,не разбрах дали си имунизирате децата,въпреки ,че са освободени от ваксини.

Освободените от ваксини, не се имунизират.

# 381
renetageo  при моят син епи се отключи на 4год т.е всички ваксини до този момент му бяха поставени.М.Г когато стана на 6г му предстоеше ДТК + полиомелит,след консултация с нашия невролог поставихме дифтерия,тетанус/която дори преди седм повторих след голяма травма-така ни посъветваха/и полиомелит т.е тя ни забрани само коклюшната ваксина и тк ДТК е комбинирана просто ни ги биха на отделни компоненти и ни боцнаха 2пъти вместо 1,но това е положението.
Та това да има или няма ваксини и кои точно да има,а кои не решава неврлога Peace
Целувки на всички Hug весело и слънчево настроение без вируси и пристъпи! Peace

# 382
аз нещо не ми се рискува с тия ваксини.ние имаме проблем с прохождането,за което съм страшно притеснена.литвиненко каза ,че това не се дължи на депакина,просто детето си е по-изостанало в движенията.друга мама сблъсквала ли се е с подобен проблем?идва и рехабилитатор вкъщи.малката е на 1год.и 2мес.

# 383
Здравейте- днес бяхме на контролен преглед, след 3-месечно лечение с Конвулекс. Искам да ви кажа, че сте най-страхотните на света. Ако не бяхте вие, нямаше да знам за д-р Попова- страхотен лекар.   Маги никога досега не е била толкова кротка и послушна на ЕЕГ. Имаше само 1  генерализиран пароксизъм - за 1 сек., но лекарката каза, че може да е резултат от недоспиване, умора от пътуването /ние тръгнахме в 4.30 сутринта/. прогнозите й са благоприятни. Много ме беше страх от Литвиненко и се опасявах, че ще чакаме. Но минахме 3-ти, защото много деца от списъка ги нямаше. Доцентът се държа превъзходно.  Също каза, че ЕЕГ е добро и дай Боже и следващото да е такова. Повиши съвсем леко Конвулекса. Забравих да го питам,  при положение, че вече сме диспансеризирани при него, трябва ли пак да ходим с талон от личния лекар, а също дали има значение, ако Конвулекса се дава понякога и по-рано.
Целувки на прекрасните ви деца и дано и вие да се чувствате на следващите прегледи като мен- снощи не можах да спя от притеснение как ще мине всичко, а сега нямя да заспя от превъзбуда от днешния ден!

# 384
аз нещо не ми се рискува с тия ваксини.ние имаме проблем с прохождането,за което съм страшно притеснена.литвиненко каза ,че това не се дължи на депакина,просто детето си е по-изостанало в движенията.друга мама сблъсквала ли се е с подобен проблем?идва и рехабилитатор вкъщи.малката е на 1год.и 2мес.

Миличка, какво те притеснява с прохождането? Маги тръгна на 1г. и 3мес.- опитваше се да ходи около годинката, но падна и се уплаши. Тръгна по-късно. а сестра ми е проходила на 1г. и 5 мес. Някъде бях чела, че не е проблем до 1г. и 8 мес. А прави ли някакви опити детенцето ти? Извинявай, не съм чела предните ти постове, може би си писала?

# 385
мариса,щом сте деспансиризирани ,нямате нужда от направление за дадения специалист!

# 386
прави малкото човече опити,но е нестабилно.откак идва рехабилитаторката,нещата са по-добре.като гледам децата в градината как клякат и си вземат играчките,вървят,падат ,а ние се учим как да паднем-буквално така я учат да се предпазва и ми се свива сърцето и си хвана количката и си вървя и си рева...

# 387
renetageo,важно е да проходите.Пък кога....когато му дойде времето.И ако се сравняваш с другите деца има да плачеш.....Приеми,че нашите деца са по-специални и изискват малко по-друг подход.Трябва да се заредиш с мноооого търпение.Знам,лесно е да се каже!Аз също плача,когато положението е отчайващо,но продължаваме да се борим.Просто ти трябват здрави нерви.              А при нас нещата още повече се оплескаха.Развили сме бронхопневмония.Дали е последствие от шарката или изобщо не сме карали шарка.....личната в чудо се видя!Не можа да определи дали имаме морбили.Казва-нямали сме всички признаци налице.Оххх знам ли вече!?Сега сме на друг антибиок и дано ни мине най-после!

# 388
Здравейте момичета и ние вчера бяхме при Литвиненко отидохме към 12 и влезнахме към 13.00 часа ,предишния ден правихме еег-то при Попова и останах доволна защото еег-то ни е по добро от декемврийското,Литвиненко също каза че е по-добро оставаме на същите дози.Попова също ни каза че всеки път когато идваме Диян е все по различен по контактен и че мозъка се развива абе с 2 думи доволна останах.Само ме хвана яд че пак напразно се разхождах до клиниката на Свинаров и държах детето гладно до 9.30 и тоя път не обработвали топамакса вече 4 месеца а няма другаде къде,но другия път ще се обаждам предварително!

# 389
  • Варна
Ема радвам се много за добрите новини, пожелавам ви само такива да са от тук нататък. Hug Hug Hug

renetageo за прохождането имай търпение, щом нямате други проблеми значи ще стане. Пишеш че като гледаш другите ти е гадно и плачеш, а аз какво да кажа като моето дете никога няма да проходи и говори трябва да се само убивам ли, търпя стискам зъби и гледам напред.

dineva@mimi много кофти сте се подредили, каква е тази лекарка която не може да различи едно морбили и щом сте стигнали до бронхопневмония значи не ви е обърнала достатъчно внимание.

Общи условия

Активация на акаунт