ЕПИЛЕПСИЯ - ТЕМА 11

• 40 934
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Зори,и на нас не са ни казвали да изследваме Ламиктала.Даже не е споменал за такова нещо. Thinking Hug Hug

# 571
 Shocked Аз ли да не съм разбрала ???? Ами така ми се стори като включихме Ламиктала преди няколко месеца сякаш Делиганева ми каза  месец след като сме достигнали пълната доза да пуснем изследвания ама не е споменавала конкретно нивото на Ламиктала,аз така съм решила понеже нали Депакина проверяваме.Сега след като прочетох ми става ясно че всъщност е имала предвид чернодробни -може би Thinking.Най добре ще е да й се обадя да я питам  newsm78
Благодаря ви момичета   bouquet

# 572
  • Варна
Отдавна не съм ви споделяла как са нещата при нас. Че сега да ви се оплача, утре Ирена влиза фиктивно в болница за изследвания и ехограф на щитовидна жлеза. Миналата седмица пускахме биохимия-в норма, съвсем малко завишени, кръвна картина-задоволителна, валпроват-94.9(50-100) идеален и ТСХ много високо, тва е хормон към щитовидната жлеза и ЛЛ се съмнява за вторичен хипотиреоидизъм, а еднокриноложката при която ходим ми каза че при децата с ДЦП било нормално този хормон да е висок, та сега се притеснявам. Утре ще й изследват другите два хормона към щитовидната жлеза и антитела, дано всичко да е в норма, защото ако не е явно ще се потвърди този вторичен хипотиреоидизъм, което не е желателно да го имаме, имало лечение но пък то можело да повлияй на гърчовата активност и да отключи наново пристъпи, а както знаете мен много ме е страх от това. И отделно продължаваме с бронхиалните спазми предизвикани от рефлукса, който се влоши може би по наша вина, да слушам че детето ми е дебело и да и огранича някой храни корема и се раздразни и стана по зле, за което умирам от яд. Та се надявам утре да може да погледнат и коремчето и че да се определи степента на рефлукса и ако  може да го намалим. С две думи стискайте палци. Hug Утре като се приберем към обяд ще ви пиша какво е станало.

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 09:28 от siqna.muk

# 573
  • Варна
Сияна ,стискаме палци всичко да е наред. Hug

# 574
  • гр.Гоце Делчев
Сиянка стискаме палци дано всичко да е наред.

# 575
Тц,тц тц,Сиянка много ти се е насъбрало мила!!Не ти е лесно!Дано се разминете с тежките проблеми и да ни напишеш хубави новини. Praynig

# 576
Сияна,изследване за рефлукса е мн.неприятно.Правихме на големия-изпи едно шише с техните шейкове/едвам Sick/и в крайна сметка установиха ГЕР 2степен с препоръките за за варено-печени храни,без пържено,пикантно и лютиво.Равносметката е ,че го израсти като понякога се обажда като зачестим със свежите пролетни салати.След много консулти с гастроентеролози поне се сдобих с полезни листовки за хранителния режим.Ако успея да сканирам ще ти изпратя на лични,че малко съм скарана с тези неща.
За хипотериодизма да кажа,че аз съм с него/след 10год лечение на хипертериодизъм и последвала оперативна намеса/,не е страшно освен,че се следят хормоните.Лекарствата,които се пият са от животински произход/за хипо/и увреждането е минимално,дори го изключват,за разлика от хормоте при хипер функцията.При вас обаче не е само една беля и то аман от лекарства ще стане!Че и се пие на гладно хормона,30мин преди храна,но ако ви го изпишат ще ти пиша още.
Стискам палци мила!Ти си смело майче! Hug

# 577
момичета знае ли някой какво става с интеграциооните добавки?Туса само детските изплатиха, добавките ги няма!От банката вдигат рамене и нищо не знаят.Ама вече да му писне на човек от разкатаване и подигравка! #Crazy

# 578
В Кърджали също само детските са изплатени,да се чуди човек кво да прави,за масажи ли за лекарства ли,за нуждите на детето ли? #Cussing out

# 579
Снощи си свързах с една позната от социалните.Та тя ми каза,че парите още от София не са приведени.И не знае кога ще стане това.Това вече е прекалено!!!!На маймуни ни направиха!Да се чудим как да оцеляваме с тия болни деца! newsm78

# 580
Момичета,не съм писала ,защото съм мама на 27 годишен син с епилепсия.Чета ви когато имам време .и знаете ли колко добре ви разбирам.Добре е  ,че има къде да споделяте.
Днес съпругът ми се върна от аптеката   с неприятната  вест ,че талопама се доплаща на опаковка по 15 лева.До  момента доплащахме само депакина .С това доплащане сумата на месец става 60 лева .Имате ли информация  за някакви промени в лекарствения списък?

# 581
Не само за mabo57 е информацията ,която току що научих!

ЗК са орязали почти всички наши лекарства и от 1ви май ще имат доплащане! #Cussing out
Следващата седмица в сайта на АРДЕ ще има качен списъка с промяната! Sad

# 582
  • гр.Гоце Делчев
Здравей mabo 57 много ще се радвам да споделиш своя опит с нас тъй като и моята дъщеря е голяма скоро ще навърши 18 години.Относно лекарствата не знам и аз доплащах само депакина ,ривотрила си го копувам ,но той не е много скъп и от миналия месец ми вземат по 2лева за трилептала.Ванчето ни уведомява повечето пъти за промените в лекарствения списък.Еми ,Динева навсякъде още не са преведени интеграционните добавки и ще видите ,че ще се оправдаят с промяната им на месечни добавки.

# 583
Еееее, нямат край мъките ни! Не стига, че бавят парите, ами и лекарствата да си плащаме!
Досега плащах 50% от Конвулекса, и 100% Ривотрила... Кепрата ни е безплатна... на месец плащахме около 12лв. и беше добре.
Дано на 20.05., когато трябва да взимам отново лекарствата, да не ме изненадат неприятно. Praynig

# 584
Здравейте силни майки!! 
  Трудна задача имаме всички ние,да възпитаваме  и да се борим за
здравето на децата си в  държава като България .
 Децата ни са по -чувствителни и по-раними,затова трябва да живеят в спокойна семейна среда.В нашия случай след всеки проблем у дома или в училище следваше криза.  И до сега това му влияе,затова се старая у дома да е спокойно.
 Докато дишам ще се надявам, защотоизлекувани има.
Желая здраве на вас и малките ви съкровища!                       

Общи условия

Активация на акаунт