кога отминават коликите

• 23 473
  • 137
  •   1
Отговори
# 30
  • София
При моето момче бяха до 5-ти месец Tired

# 31
  • София
На сина ми продължиха почти 5 месеца коликите...  #Crazy
На дребната - до 3 - тия месец.
Веднага ще разбереш, като отшумят, детето се упокоява, апетитът му се подобрява и т.н.
(... но пък много скоро след това почват зъбите... ooooh!)

# 32
  • до една звездичка
В края на втория месец свършиха нашите.

# 33
  • София
Имай още малко търпение  Peace
Щом си намерила какво помага на детенце...
Това, че при момченцата коликите били по-силни и продължителни за мен е поредния мит или моите деца са изключение от правилото. Дъщеря ми имаше ужасни колики до 6-тия месец и нито чайове, нито капки й помагаха. Синчето до към 2.5-3 проплакваше, но изобщо не мога да го сравнявам със сестра му. Много по-леко мина за него (а и за мен) този период.

# 34
Имай още малко търпение  Peace
Щом си намерила какво помага на детенце...
Това, че при момченцата коликите били по-силни и продължителни за мен е поредния мит или моите деца са изключение от правилото. Дъщеря ми имаше ужасни колики до 6-тия месец и нито чайове, нито капки й помагаха. Синчето до към 2.5-3 проплакваше, но изобщо не мога да го сравнявам със сестра му. Много по-леко мина за него (а и за мен) този период.
Не мисля че пола на детето е от значение за коликите.Спомням си че тогава моята педиатърка ми каза че  е до тип нервна система.Има логика,както знаеме нервната и храносмилателната система са свързани- не случайно по по-нервните и емоционални хора не рядко страдат от храносмилателни смущения. 

# 35
Аз пък подкрепям теорията, че количките са необяснима от лекарите причина за плач Wink
Просто защото ако следя цвета на изпражненията при нас- станаха от зелени жълти на 3 месеца, но иначе плакането и сърденето не е намаляло, а просто се научихме да го разпознаваме от какво е. Пробвала съм капки за мое успокоение, но промяна нямаше....просто детето пораства и плаче по друг начин или списа да плаче. Иначе сега дори повече пръцка и повече й се чува куркането на корема, но не съм забелязала точно заради това да й пречи Wink

# 36
При нас коликите спряха около 5 месец Peace

# 37
Синът ми имаше зверски колики до към 6 месец. Единствено "Колийф"-а го облекчаваха малко. И аз съм пробвала да ги спирам преди това, но определено ставаше по-неспокоен и плачеше повече. Действай на принципа : проба - грешка. Т.е. като ти се стори, че бебето е по-спокойно ги спирай за малко, ако пак почнат коликите - давай отново.
Сама ще усетиш кога са преминали Peace Дано не ви мъчат още дълго  Praynig

# 38
При синьт ми отминаха след 5-ят месец,имаше много силни колики.

# 39
Коликите минават изведнъж,просто изчезват. Wink
и аз така мисля Peace

# 40
При нас след 3-я месец коликите отшумяха Peace

# 41
Моето дете имаше колики само през 1 месец и после му минаха,за което съм многоооо щастлива Simple Smile

# 42
  • Бургас
До края  на 3я месец.

# 43
  • Пловдив
При нас бяха доста до към 5 месец #Crazy.След 4 месец започнах да и ги давам само след обяд и вечер и така към 5 вече изцялo спрях.Бях пробвала и преди това но пак плачеше и се свиваше и си ги давах.

# 44
Когато свършат коликите, непременно щ разбереш.
При сина ми свършиха точно, когато мина 3 месец. Отведнъж. Чак не ми се вярваше. Просто детето спира да се гърчи, да извива тялото си, да почервенява, да плаче. Аз определено различавах плача от колики от всеки друг плач, въпреки че не беше от плачливите бебета.

Общи условия

Активация на акаунт