кога отминават коликите

• 23 471
  • 137
  •   1
Отговори
# 105
Бебо имаше колики от 10тия до средата на 2рия месец, но давах Инфакол и сравнително бързо се успокояваше.

# 106
При голямото ми дете коликите бяха почти до края на 3-я месец,а малкият почти нямаше.

# 107
До 4м. с втория син. Просто не му даваш капки и гледаш реакцията. Ако пак плаче - даваш, ако не - спираш.

# 108
Ние в момента сме с много гадни колики и давам инфакол, смятам, че му помага.При по-големия ми син не съм имала проблеми с коликите, не съм усетила да има, за сметка на сега Crazy

# 109
При нас коликите почнаха на 6 ден и продължиха до 3 месец.За кратко давах колийф капки които помагаха ,но го запичаха и за това спрях .Гушкане ,масаж и така един ден просто спря да плаче след ядене.

# 110
  • Plovdiv
Аз мисля че на моменти изчезват,защото един ден на обяд просто забравих да му дам капки преди ядене,и като се сетих след това го чаках да плаче,дори лошо ми стана като се сетих какво пищяне ни чака   Shocked  но той си заспа спокойно и нищо.после на следващото хранене си му дадох капките да не експериментирам. newsm78  Wink

# 111
При нас бяха много малко 20-тина дни.

# 112
При моята дъщеря бяха до към 3-4 месец. Просто както си написала спираш капките, а ако видиш, че детето се чувства некомфортно, продължаваш да даваш и така  Peace Все нещо ще ти подскаже, че коликите са отминали  Wink

# 113
При нас пряха след 3 месец. Но съм чувала ,че има деца , които ги държи до годинката...

# 114
  • Варна
При всички деца е различно.
При нас бяха за кратко около 1 месец може и по-малко.

# 115
при всяко бебе разллично, нашите свършиха на 2,5 м , пиехме еспумизан, помагаше ни, в по тежки дни го пиехме на всяко ядене, когато беше по добре по 3 пъти на ден, когато заподозрях че е по добре почнах по 2, после по веднуж, имахме проблеми с акането, кърмата долу горе ни стигаше и се ядосах спрях сухото млкяо, еспумизана , разхлабващи чайове , само и единствено кърма, нещата с акането не се оправиха, ама поне разбрах че нямаме колики Simple Smile

# 116
Голямото дете имаше колики до 3месец,а малкото до 4месец.Тъкмо скоро се оттърва от тях милото.

# 117
До 3,5 месец

# 118
До края на втория месец.
Аз съм привърженик на теорията, че коликите са оправдание за всеки неизяснен плач на бебето.
Според мен има много чувствителни бебета, които реагират на всяка промяна в средата около тях и в самите тях. По някакъв начин се чувстват несигурни, незащитени и затова в повечето случаи помага носенето на ръце и контакта с тялото на майката. При синът ми това състояние се появяваше в края на деня, когато навън започваше да се стъмва - може би страх от тъмнината, може би съвсем друго нещо. В противен случай коликите, дефинирани като стомашни спазми и газове, не би трябвало да се появяват само нощем, а през целия ден.

# 119
До към третия месец Peace

Общи условия

Активация на акаунт