Отслабване ли? Вече знам - задължително Дюкан - 224

• 50 845
  • 775
  •   1
Отговори
# 30
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Вещи, с това ново заглавие ми прочете най-скритите кътчета на мозъка. Напоследък се улавям, че нощните пориви за екскурзия из хладилника напират неистово.  Shocked Отрезви ме, да знаЙш.
Имам въпрос към Фъстък – дай линк към тези теми в нета, които коментират вредата от протеиновата диета. Защото лекарите, с които съм говорила, са на друго мнение. Аз също имах проблеми с кръвно и световъртеж, основна причина са шиповете във врата, и проблеми с оросяването поради притискане на кръвоносни съдове. Но това няма нищо общо с Дюкан. Напротив, според личната лекарка и невроложката, с режима се намаляват мазнините и оттам се увеличава проходимостта на кръвоносните съдове. Затова и кръвното ми от високо стана ниско и нормално. Все пак бих искала да прочета това, което Фъстък спомена, затова още веднъж моля за подробности. Иначе всичко прекалено е вредно. Аз наблягах през втора фаза на рибата, извара, от яйцата основно белтъци с правило максимум 2-3жълтъка на седмица, месото – в разумни количества.

Вал, започнах трета с лек преход първите 2-3 седмици, най-вече от страх. После си продължих по книгата. Така че започнах с половин, после и с цяла филийка препечен пълнозърнест хляб сутрин и половин ябълка. Не трябва да се боиш от плодовете, аз не съм качила от тях. Преди не се сещах изобщо за плодове, сега ябълката ми е задължителна всеки ден. Но не бива и да се прекалява с количеството. Картофите и ориза ги включих не самостоятелно а към супата заедно с другите зеленчуци. Някъде след 3-тата седмица вече се метнах в трета с пълна пара и вече 2 месеца и половина нямам „поражения”. Вчера някой попита за позволеното при галата – аз си включвам по цяло парче сладкиш (торта, кекс) или баница, евентуално шоколад. Само на пържени картофи все още не смея да се пробвам.

Дискусията за холестерола ми е интересна, но ми е доста объркваща. Философията ми е, че човек трябва да консумира всичко в разумни граници.
Весели усмихнат ден от мен.  Hug

# 31
Извода от това, което прочетох е, че ниския холестерол е много по-опасен от високия Simple Smile Аз не споря по този въпрос, за мен не е важно кое е по-опасно или по-малко опасно. Важно е нивата на холестерол да са в норма, защото иниския и високия холестерол крият рискове и опасности. Същото е и за кръвната захар, всички знаят, че е много опасно да е висока, но също толкова опасно е и ако е ниска и двете крайности водят до кома (в най-лошия случай), не напразно всеки диабетик носи винаги бонбони в джоба си.
Превърнахме темата в медицински дебат а не сме медицински лица (поне аз не съм), но винаги може да се спори на такива теми.

# 32
Привет, момичета!!   Hug
Сега ще трябва и кръвни тестове да си правя заради вас  Crossing Arms  ooooh!
За сега се движа надолу с постоянните 200 грама на ден. Килограм за един ден не ми се е случвало откакто съм във втора...
Браво на стриктните ни дюканки, които рекоха и отсекоха, че повече няма да се изкушават Wink /те си знаят кои са/.
За днес съм си направила /много вкусно се оказа/ омлет от 4-ри яйца барабар с жълтъците, сварено пилешко месо, 3 лъжици извара и малко сол, но този път изварата и яйцата не ги разбърках с миксера, а леко с вилицата. Наредих месото върху хартията за печене, залях ги с сместа и във фурната Wink. Ако имах и малко зелении за украса щеше да бъде още по-добре, но следващия път Wink
Вечерята ми ще е нещо като супа от пиле с магданоз, баба ми прави такава манджа с агнешко и съм и фенка Simple Smile
Закуските, които са между храненията, а се оказа че без тях не мога, днес са ми кисело мляко...между другото аз като се замисля мляко хапвам само сутрин с триците и то към 5 с.л., мислите ли, че е малко??
Усмихнат ден от мен!!

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 09:19 от dani_l

# 33
...
Превърнахме темата в медицински дебат а не сме медицински лица (поне аз не съм), но винаги може да се спори на такива теми.

и аз не съм
но много 4ета, защото ми е интересно и искам да разбера откъде идват проблемите ми

затова и споделям про4етеното с вас

# 34
  • Варна
Абе, момичета, какво сте направили?!?!?!?!??! Много нещо сте изписали от вчера.
И някой постове доста шокиращи  Shocked Shocked Shocked
Споделих с вас вече, че бях на режима от 04.09. до 09.09. Малко преди да се изложа и да се освиня пак си направих пълни изслевания и всичко си ми беше наред. Сега започнах пак от 01.02. чувствам се добре и споря със всеки, който ми каже че режима е вреден и крие опастности за здравето.  Единственото, което чувствам последните няколко дни е лека отпадналост и умора, но го отдавам на това, че наистина не мога да си почина пълноценно и на ''пролетна умора''.
За отчета днес съм +1кг, пак 58кг.  smile3511 smile3511 smile3511 smile3514 smile3514 smile3514
Май трябва всеки ден да има срещички  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
От днес 5 дни съм на П и се надявам да сваля килцето, че и отгоре.

# 35
  • София
Аз да се линчувам публично. На режим съм от 08.02.2010 и уж се бях настроила, че ще трябва да ям много месо /което не ми е любимо/. Вчера като се прибрах изведнъж огладнях и въпреки, че през деня си изядох порцията от баницата/ от трици/ изядох още едно парче и две ябълки  Embarassed . Избрах по-малкото зло, защото в противен случай щях да излапам 2-3 паници леща и поне 2 филии хляб  Twisted Evil Дали е фатално, ако поне веднъж седмично изям по един-два плода? Много обичам плодове и от тях ми е много трудно да се откажа.

# 36
Здравейте и от мен!
Докато ви четох взе ,че и на мен ми се дояде кекс.До сега карам с еднообразно меню и ще взема да пробвам нещо по различно.Е поне има избор, рецептите които сте публикували са страхотни .Днес се претеглих и за моя радост съм 500 гр. минус.След броени дни ще направя месец от както съм с вас и тази страхотна диета и като гледам резултатите.Доволна съм newsm10
Утре ще си правя кръвни изследвания.Дано всичко да е ОК.Личният ми доктор дори забеляза че съм свалила 5 кг.А за диетата , каза да продължавам.Само напред Grinning

# 37
Джуджанка, от това, което съм прочела досега...не трябва да ядеш плодове!
Ако ти е толкова трудно да си стриктна, защо не пробваш олекотените варианти...пак се постигат отлични резултати, но за по-дълъг период от време, е зависи и колко килограма искаш да отслабнеш. Всички 'старши' дюкянки ще ти кажат, че за да постигнеш целта си трябва да спазваш режимна без никакви прегрешения!! Ще размахат едни ми ти тигани......

# 38
  • София
А на трета фаза свалят л исе килограми, защото на мен ми изглежда страхотно като количество храна и разнообразие. Знам, че не трябва да се ядът плодове, но толкова много ми липсват и вчера пак добре, че тях ядох, а не няколко филии бял хляб  ooooh!

# 39
А на трета фаза свалят л исе килограми, защото на мен ми изглежда страхотно като количество храна и разнообразие. Знам, че не трябва да се ядът плодове, но толкова много ми липсват и вчера пак добре, че тях ядох, а не няколко филии бял хляб  ooooh!
....за трета не мога да кажа нищо, все още съм във втора.
Дюкан предлага схема на хранене 2/0, но книгата не ми е под ръка, за да ти дам повече инфо и ТРЕТИ ОЛЕКОТЕН ЕТАП: ЗА БРЕМЕННИ И КЪРМАЧКИ - Всичко, разрешено в ПЗ дни + Трети етап + още 1 порция плодове + нормални кисели млека, но БЕЗ ПРОТЕИНОВ ЧЕТВЪРТЪК.

Stefiart, добър резултат!  Peace

# 40
  • София
Трета олекотена е за кърмачки, там и самото сваляне е по - различно(след бременност, самото кърмене).
Трета нормална е за задържане на вече свалени килограми. Там понякога се отслабва, но с 1-2 килограма и не е задължително.
Аз лично не съм привърженик на интерпретациите и смятам, че всеки трябва да намери режима, който му отива и харесва. Ако не издържаш без плодове, хляб и т.н. и знаеш, че не можеш да спазваш по схема, по - добре избери друг режим - Разделно хранене, 90 дневна и т.н. Казавам ти го с най - добри намерения, защото така(хем във втора, хем с "прегрешения") - първо, че можеш да не сваляш ритмично и да се демотивираш, второ - всяко хапване, което се води прегрешение, ще го преживяваш като провал на волята, което ще те мъчи.
По - старите вадят тигани за мотивация, аз лично много ги обичах(във втора нямах прегрешения, искам да споделя Crazy) Mr. Green
Успех на теб  bouquet

# 41
момичета и аз да се оплача -че ми е слаб ангела издържах на кошница
 Embarassed плодове ;на кутия сладолед ноооо китаиското-обърна колата
 Twisted Evilи сега вече 4 дни съм в застои и не само в застои ами и +1кило
никои не иска да ме разбере че чаша вино и малко мезе ми разваля един месец и половина ядене защото за мен това не е диета а здраво ядене

# 42
май топлото и усмихнато време ви влияе зле на волята, отпускате се нещо  eat (то пък не може човек съвсем да забрави за изкушенията, аз все още съм желязна, но съм мноооого нова)

# 43
Определено в спалнятаааа.Ето една рецепта за соленки която цунках(откраднах)от друг сайт.    *
    *
    * Отговорете с цитат
    *
    *
    *
*

Re: Дюкански рецепти

Писане by benyde on 10.01.09 17:49
Много бих искала да ви споделя моите любими соленки:

2 яйца
равна чаена лъжичка сол
половин кофичка кисело мляко
половин пакетче бакпулвер
един салам извара
къри, чер пипер, кимион
две пълни супени лъжици ленено семе
14-15 равни супени лъжици овесени трици
Разбърквате много добре и оставяте тестото малко да "почине" за 2-3 минутки и да си поеме влагата. С две супени лъжици оформяте топки като яйца. Печете в загрята фурна около 20-30 минути, докато се зачервят добре и станат с коричка. БОН АПЕТИ, прекрасни са!!! /можете да импровизирате с вкусовете/ Добавям, че всички продукти са от разрешените варианти, т.е диетични и лек

# 44
ЧЕСТИТА НОВА ТЕМИЧКА!Страхотна и стимулираща,браво!От всичко написано дотук ме побиха тръпки от някои неща.От днес съм въцв втора,преди месец си правих пълна кръвна картина и ми бе в норма холестерола,а и преди хапвахме доста месо,защото моя съпруг постно не яде Laughing. Задължителнио ли е да се правят пак кръвни след време и колко да е това време?

Общи условия

Активация на акаунт