Чужбински манджи

• 71 351
  • 956
  •   1
Отговори
# 600
  • The QC to be!!!
10 c's  и сега като ти кажа, че правя и салата от прясно зеле, лук (може и зелени перца), зелена или каквито и да е по киселички ябълки + натрошени орехи и това забъркано със заквасена сметана (може и майонеза) и ти хептем ще се обезмълвиш  Mr. Green И двете салати ги правя където и да съм по света с изкл. в Бг. защото там като им казах какви са ми намеренията за салата и всичко живо наоколо онемя  Crazy А найстина са мн. хубави и двете салати. Всичко е ? на пропорции, лука е съвсем малко и орехите са съвсем малко, ябълките 2/3 от зелето. Може и малко меродия да се сложи.

Ето още една ... размразен грах (да се размрази само0, сварена леща - но да не е преварена, малко лук, или цели малки лукчета (може и мариновани), съвсем малко зелени перца, чушки (може мариновани, пресни, печени, пърлени, и да са малко налютващи) а за дресинга - който каквото иска  Wink Та и малко меродия може или копър. Хайде да ви е вкусно  Peace

# 601
Хахах, ми да кажа и мойта 'необичайна' салата - айсберг, розички сурово броколи, сиренце(гауда, моцарела) нарязани ягодки и 1:1 майонеза+кис. мляко bowuu

# 602
Хахах, ми да кажа и мойта 'необичайна' салата - айсберг, розички сурово броколи, сиренце(гауда, моцарела) нарязани ягодки и 1:1 майонеза+кис. мляко bowuu
Това сериозно ли ???Сега ако ми кажеш , че добавяш захар , сол , зехтин .. и ще падна.

# 603

Въобще не се шегувам. Добавям стандартни подправки за салата - сол, малко черен пипер, и сосчето майонеза и кис. мляко. Салатата е многоо приятна и освежаваща, ягодите дават леко резлив вкус,  а плодовото е съвсем леко, броколито го поубива, имам подобна комбинация и с кисели ябълки. И да не си помислите че е моя си измишльотина - откраднах идеята от доста скъп ресторант.

# 604
  • Boston, MA
Аз не виждам какво им е учудващото на тези саладки.  Grinning

Класическата Уолдорф салата е с ябълки. В Италия (нали?) се ядат ягоди с балсамико и пипер, подчертава им се вкуса.

# 605
Аз не виждам какво им е учудващото на тези саладки.  Grinning

Класическата Уолдорф салата е с ябълки. В Италия (нали?) се ядат ягоди с балсамико и пипер, подчертава им се вкуса.
В това не съм сигурна , ама пък не добавят кисело мляко , майонеза и т.н. Sick

# 606
  • Boston, MA
Не знам какво си представяш като кисело мляко и майонеза, но това е просто един лек салатен дресинг (нали и в БГ се използва тази дума). Млечна майонеза, на времето я продаваха. Можеш да си я забъркаш и с малко зехтин.

# 607
Знам за въпросния дресинг, просто такива съчетания не са ми по вкуса , ако ще да са и от най изискания ресторант.
Но няма лошо на който му харесват , ок. Peace

# 608
Салатите ви са страхотни, заемам идеите веднага!  Hug

От седмица се каня да ви разкажа какво ядох в Мексико Wink Засрами всички БГ чушки-бюрек. а си мислех, че сме ненадминати в тях Simple Smile))
Значи дребни зелени чили чушки (не чушлета!) напълнени със извара със зелени подправки и може би малко синьо сирене (или друго пикантно сирене, но малко, изварата си е основна) и всичкото точа чудо панирано в панировка с бира! Щях да се пръсна от ядене, дори не ме беше срам  Mr. Green безобразно вкусно, а аз дори не съм фен на мексиканска кухня! Веднага замислих здравословен вариант в който чушките се пълнят и озовават във фурната и може би да се залеят с някаква мусака-заливка, за да се имитира панировката...

А онази пушена сьомга, дето я обсъждахме се оказа чудесна в съчетание с печени чушки (червени и оранжеви) + каперси + ситно нарязан червен лук + обелени парченца лайм (не лимон!) + меко козе сирене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green съжалявам, ако на някой му се обърне стомаха от моите описания на манджи!

# 609
Chiles Rellenos са тези чушки Simple Smile   И тука ги има във всеки Мексикански ресторант,  но на мене ми идват малко тежки, а и са люти в повечето случаи. Но със синьо сирене вариант не съм ги виждала никъде, а и извара не е типична.

Ето рецепта:
 http://southernfood.about.com/od/deepfryerrecipes/r/bln132.htm

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 03:23 от Pixie

# 610
10 c's  и сега като ти кажа, че правя и салата от прясно зеле, лук (може и зелени перца), зелена или каквито и да е по киселички ябълки + натрошени орехи и това забъркано със заквасена сметана (може и майонеза) и ти хептем ще се обезмълвиш  Mr. Green И двете салати ги правя където и да съм по света с изкл. в Бг. защото там като им казах какви са ми намеренията за салата и всичко живо наоколо онемя  Crazy А найстина са мн. хубави и двете салати. Всичко е ? на пропорции, лука е съвсем малко и орехите са съвсем малко, ябълките 2/3 от зелето. Може и малко меродия да се сложи.

Ето още една ... размразен грах (да се размрази само0, сварена леща - но да не е преварена, малко лук, или цели малки лукчета (може и мариновани), съвсем малко зелени перца, чушки (може мариновани, пресни, печени, пърлени, и да са малко налютващи) а за дресинга - който каквото иска  Wink Та и малко меродия може или копър. Хайде да ви е вкусно  Peace

аз пък само в БГ съм яла такива салати: омеШани всякакви работи и вси4ко обилно в майонеза кисело мляко и про4ие  Mr. Green

# 611
  • Italia
Мдааа,определено тук т.нар дрессинг не се клЬопа много много,да не кажа хи4.  Stop

# 612
  • Boston, MA
Вкусното на дресинга е в дозата, определено не трябва да е удавено в майонеза/сметана.

И наистина, в България ми прави впечатление, че се слагат много продукти в салата, вкл. въглехидрати (да си стане като руска). Описаните от Бейби и МисНели са само с 3-4 продукта.

Пак се ослюнчих от описанията на Агента.  Laughing А яли ли сте snake bites - халапени (или други люти чушки), пълнени със карида и сирене.

# 613
в България по среднокласните заведения (дон Домат, пицарии и прочие) има сигурно 40 вида салати и все по нещо трябва да се различават - оттам и множеството комбинации. Повечето идват без кой знае какъв дресинг. Но са все пак подходящи, лесносмилаеми комбинации  Mr. Green - зеленчуци с протеин и/или въглехидрати.
Плодове - само на плодова салата  Laughing

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 05:36 от Лeни

# 614
  • The QC to be!!!
Aлеле Агенткееееееееееееееее тези чушки ги прави мн. добра  моя приятелка, разбира се от Мексико е. И няма да ти казвам как се освинвам с тях  Blush Сега като ми напомни и няма да ти казвам какво ми е гладно, но съм мн. далеч да я помоля пак да ги направи  Blush Аз ги харесвах и с моле, но да не е мн. люто.

Общи условия

Активация на акаунт