Чужбински манджи

  • 71 340
  • 956
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 1 263
Цитат на: acer
Може ли някой да ми даде оригинална рецепта за туршия от лимони? Напред четох, че се споменава, но нямаше рецепта. Купих една чанта лимони и мисля да ги направя, но дали ще се получи, май ги пръскат с нещо?
Мариновани лимони
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10140198#msg10140198

Цитат на: Lindita
Най много ми харесва паста с броколи, правя я задължително един път в седмицата, от нац. италиански ястия сега не се сещам какво не обичам, май всичко ям Embarassed
Lindita, това ли имаш предвид? Би ли споделила рецептата, най-вече какъв вид сирена използваш.

Относно авокодато, аз лично смятам, че когато е нарязано на ситно или настъргано на ренде е най-вкусно. Например салата от настъргано зеле, настъргана краставица и настъргано авокадо е прекрасна. Също и комбинация от сварени картофи с авокадо, най-добре пасирани на пюре е голяма вкуснотия. Наистина идва малко тежичко, ако се яде самостоятелно или на големи парчета. Същото е като маслото или зехтина, в комбинация с други продукти е идеално, а без подправки (като лимон и сол)безвкусно.
http://2.bp.blogspot.com/_ZgF6ZggcoVQ/S-xfJn4BR6I/AAAAAAAAA_I/cw … ad+w.+avocado.JPG
http://avocadobravado.net/wordpress/wp-content/uploads/2010/06/m … l-and-parlsey.jpg

10 c's, авокадовото дръвче е много капризно и трудно вирее освен в държавите с по-топъл климат като Израел и най-южните части на Испания, Гърция. За да ражда по-голям брой плодове е нужно да се облогороди и да  се подрязват клоните и да не се оставя да расте на височина.

Артишок купувам само замразен и изчистен. Приговен на ястие с грах и картофи, или само с грах е невероятно вкусен.
http://1.bp.blogspot.com/_ESSzOH7Mshw/SfDdDd3ZbCI/AAAAAAAAAbE/nV … IMGP0002+copy.jpg
http://erginikikouzina.files.wordpress.com/2010/04/dsc00090.jpg

От гръцката кухня ми допадат "патлажанените обувки" (патлажан, кайма и бешамел),
http://www.digitalimages.gr/picts/p-2235-Melitzana_Papoutsakiwtmk.jpg
баница с тиквички и извара и др.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs155.snc1/5774_1228 … 949_6199409_n.jpg

Отвратителен ми е е този специалитет приготвен от агнешки черва и вътрешности:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs155.snc1/5774_1228 … 955_4161906_n.jpg

Обожавам карбонара, но заради калоричността гледам  по-рядко я приготвям :
Ще се радвам, ако някое от момичетата споделят оригиналната рецепта, а също и вида макарони подходящ за нея. При нас я прготвят с настърган кашкавал, бекон и течна сметана.

 

# 616
  • Мнения: 27 523
Относно авокодато, аз лично смятам, че когато е нарязано на ситно или настъргано на ренде е най-вкусно.
Наистина идва малко тежичко, ако се яде самостоятелно или на големи парчета.

Мъжът ми го признава само намачкано  Tired Аз лично го обожавам и си го ям всякак. Най си го харесвам на големи парчета със зехтин, сол и кисело мляко. И хич не ми е тежичко  Laughing

# 617
  • Мнения: 945
Брее, така и не му свикнах на това авокадо Rolling Eyes
Сега тук са много евтини, ще направя нов опит - за трети път Mr. Green
А сте дали и добри комбинации Peace

# 618
  • Мнения: 616

МОже ли подробности?  bouquet

И да питам, а някой хапвал ли е пържени кисели краставички? Като бяхме в Кейп Код ги видях в едно меню, но не се престраших да опитам и сега ме гложди.

# 619
  • Мнения: 4 310
 Авокадо обичам много, слагам го и в тип шопски салати и в марулени.По някога съм попадала на много безвкусни зеленчуци, особено марула и тогава слагам авокадо, придава плътност. Скоро ядох салата от авокадо и стар лук, зехтин сол, черен пипер, няколко капки оцет. Ще повторя.
Мисс Нели, не знам за краставичките. днес съм купила всичко за граховата салата на Бейб.

# 620
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
МисНели... не съм яла, но ми звучи доста хубаво, хем кисело, хем пържено  Peace Аз правя пържен (по скоро хем леко запържен хем задушен) карфиол и му слагам обилно балсамико или лимонив сок да престой с него през ноща и много ни харесва.

Нали си падам по експериментите със салати... и сега съм при мама и тя да видите какви ги експериментира... сурови червени чушки, чесън, изцедено мляко, копър, малко праз и грах... на мен лично ми хареса и то много. Тя казва, че по някога слага извара вместо цедено мляко и малко саламурено сирене. Ще изчакам да го опитам и ще споделя. Аз бих прибавила и варена царевица на всичкото това Blush Интересно защо ми се мръщи на предложението зеле със заквасена сметана, лук, ябълки и орех  Thinking

so what? кажи допаднала ли ти е  Wink

# 621
  • Мнения: 4 310
 Бейби, седя си с купата и с лъжицата пред телевизора Laughingняма шанс да остане. Обърках малко обаче рецептата, сложих лека майонеза вместо сметана, чела-недочела. Извадих още грах да се размразява и после ще пробвам оригинала.

# 622
  • Мнения: 481
Брее, така и не му свикнах на това авокадо Rolling Eyes
Сега тук са много евтини, ще направя нов опит - за трети път Mr. Green
А сте дали и добри комбинации Peace

Аз,понеже не съм фен на готвенето  Embarassed,винаги гледам да не си усложнявам живота и авокадото го правя по следния начин:разрязвам го по продълговатата част на две,изваждам костилката,правя същия дресинг който е споменала so what?

Скоро ядох салата от авокадо и стар лук, зехтин сол, черен пипер, няколко капки оцет.
Лукът,обаче го нарендосвам на ситно ренде,да стане като каша и слагам другите съставки.Пълня дупката,която е от костилката ,слагам го в чиния с няколко черни маслини  и няколко шайби лук,за външен вид  Grinning и го ядем с лъжичка,т.е. дълбаем го .

# 623
  • Мнения: 703
Аз не съм кой знае какъв майстор на манджите,но авокадо използвам редовно.Много обичам гуакамоле,правя си разни сосове,из нета е пълно с рецепти,експериментирам... Hug

# 624
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Ако трябва да сме буквалисти, доматът също е плод, а не зеленчук.  Wink

# 625
  • Мнения: 1 263
Цитат на: MissNellie
Цитат на: basis

МОже ли подробности?  bouquet


Заповядай:
http://www.cretan-nutrition.gr/wp/?p=1254&lang=en

Спокойно може да се приготви с готови дебели листи, вместо stàka(масло от овче и/или козе мляко) със краве масло и вместо mizìthra(Като италианския си колега „Рикота” гръцкото „Мизитра” също е производно на „нормалните” видове сирене. То е непастьоризирано и се прави от суроватката, останала от приготвянето на „Фета” и „Кефалотири”. Вкусът му може да се обогати с прибавяне на овче или козе мляко. Прясното „Мизитра” е меко и много напомня на извара. Цветът е снежнобял, подобен на козметичен крем.) извара .

# 626
  • Мнения: 27 523
И да питам, а някой хапвал ли е пържени кисели краставички? Като бяхме в Кейп Код ги видях в едно меню, но не се престраших да опитам и сега ме гложди.

Аз, не, само пържени пресни, едно към едно са като тиквичките все едно, даже често в ресторантите предлагат тичквички извън сезона, а однасят краставици  Wink Но кисели не съм, според мен ще е добро  Simple Smile

# 627
  • Мнения: 413
Влизам да ви напиша рецептата за  "австрийски ауфщрих с авокадо"
- 1 Авокадо се намачква, прибавя се много ситно нарязан магданоз-повечко,, сока на един лимон, половин глава лук настъргана,чесън, орехи, сол, черен пипер - всичко се пюрира. Мажат се препечени филийки и да ви е сладко.
Моите комшийки изяждат по 2-3 авокадота на седмица, защото с напредване на възрастта намавал  естрогена, а авокадото си е чист естроген. Рецептата я научих от тях. Много е освежаваща.

Някой знае ли рецепта с манголд?  /освен на супа, търся нещо друго да експериментирам/

# 628
  • Мнения: 2 093
Влизам да ви напиша рецептата за  "австрийски ауфщрих с авокадо"
- 1 Авокадо се намачква, прибавя се много ситно нарязан магданоз-повечко,, сока на един лимон, половин глава лук настъргана,чесън, орехи, сол, черен пипер - всичко се пюрира. Мажат се препечени филийки и да ви е сладко.
Моите комшийки изяждат по 2-3 авокадота на седмица, защото с напредване на възрастта намавал  естрогена, а авокадото си е чист естроген. Рецептата я научих от тях. Много е освежаваща.

Някой знае ли рецепта с манголд?  /освен на супа, търся нещо друго да експериментирам/
тази рецепта изглежда много апетитна и ще я пробвам.
да споделя още едно приложение на авокадото-супа от авокадо. Аз не сьм опитвала тази супа, но сьм виждала да я предлагат в заведения и сьм се наканила да я опитам следващият пьт.
Аз в момента сьм на вьлна cupcakes. Заканила сьм се да направя за рождения ден на детето и сега практикувам. Готовите са доста скьпи, а те всъщност не са трудни-вьпрос на желание и време.

# 629
  • Мнения: 27 523
Моите комшийки изяждат по 2-3 авокадота на седмица, защото с напредване на възрастта намавал  естрогена, а авокадото си е чист естроген.

 rotfImao rotfImao

Ако не се лъжа естрогенът са женски полови хормони. Не знаех, че авокадото било чак толкова "надарено"  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт