Чужбински манджи

• 71 260
  • 956
  •   1
Отговори
# 660
  • The QC to be!!!
Има едно индийско с хумус, но го правиш от самият нахут (зърната) леко ги смачкваш или мешаш хумус с варените зърна и леко запържваш с малко сол и чесън, добавяш спанак и бон апетит.   chef Ako обичате по пикантно да е, слагате или малко лют червен пипер, или люти 2-3 чушлета които запържвате преди нахута. И да не кажете кое му е индийското - ако имате под ръка 2-3 зелени пресни листа къри.  Peace

# 661
Нали уточнихме, че хумусът е пастата, а нахутът са зърната. Въпросът ми беше за пастата Peace
Бейби, твоята рецепта ми харесва, ще се пробва Grinning

# 662
Тука продават доста видове готов хумус--класически, с червени чушки, с чесън и дори с маслини виждах... Има го в ресторанти също.   Пържен не съм пробвала или виждала. И ние го ядем на сандвичи главно.

Като говорим за зърната, много обичам фалафел (прилича на кюфтета от смлян нахуд с подправки), но сама не съм го готвила досега въпреки че не звучи много сложно. Слагат фалафел и в wraps и в рапс добавят хумус + ситно нарязана зелена салата + домати. Мм, огладнях!

# 663
  • T"A
Пастата хумус се забърсва, само на децата я мажат на филия  Mr. Green
(нещо такова)

Но има и разни закуски, в които го слагат -  с патладжан, предварително изпечен на скара, и варено яйце: сабих - снимка

Има и питки с пълнеж от хумус...

А зрънцата се правят в най-различни рецепти, ето стана въпрос по-горе за спанак и манголда, аз обичам нахут и на салата с мента.
Брашното може да се прибави и при приготвяне на хляб.
Пикси е споменала и фалафела... Simple Smile

# 664
За сандвичи имах предвид точно pita bread, но и на филия може!  Не забърсваме Simple Smile   Ще ми е интересно да опитам хумус където си ти, Мента!   Този сабих изглежда много вкусен. Ако има линкове към рецепти, сложи моля.

За хумус в Северна Америка, препоръчвам марката Sabra Go Mediterranean. Има го в обикновените магазини.  Имат и рецепти на сайта: http://www.sabra.com/

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 23:23 от Pixie

# 665
 Благодаря Ви много, дами!   bouquet

Сега остана, само да си избера рецепта! Simple Smile

# 666
аз пък хумус на филия не харесвам-някак тричаво ми идва,все едно хляб с хляб ям  Rolling Eyes

правила съм домашен квас за хляб с 50/50 брашно от нахут и пълнозърнесто брашно-има невероятно добър вкус/чувствителните на миризми не усещат натрапчивия вкус на силен квас така/

на салата го харесвам-хумус с 1 лъжичка силна горчица/дижонска или със семена/,доматки на кубчета и маслини

правила съм вегански омлет - нахутено брашно се размива с малко вода и се пържи като бъркани яйца,или като омлет

последният ми опит беше да заменя яйцата в киш с  нахутено брашно,а за млечните- пробвах единият път с остатъка от овесено мляко,а другият път-към остатъка от мляко от пшенични ядки добавих малко грис....резултата вторият път беше по-добър,но го оцених само аз  Mr. Green

# 667
 След като имах възможност да опитам различни кухни, установих че най-много ми харесва арабската/ Middle Eastern. Много са ми вкусни тези хумуси, баби Гануши, фелафели......Може би храната е доста сходна с българската и за това сьм такьв почитател. Имам един много апетитен спомен от турски ресторант в Ню Йорк, който се намираше някьде в Upper East side.  Порьчах си едно плато само с неща за мазане-хумус, салата с патладжан....беше страшно вкусно. В Торонто не сьм попадала на подобно заведение, за огромно сьжеление.

pc2ply  bye не я виждам тази сьседната тема да изкара дьлго, ама то е ряпешка работа.

# 668
Извинявайте за обърканото питане. В Германия ядох едина закуска , която много ми хареса, но не знам как се казва и как се приготвя.
Сини сливи бяха поляти с смес от мляко и яйца. МОже о още нещо да е имало в сместа. След това опечено и поръсено със захар.
Някой знае ли името на въпросното чудо?

# 669
  Момичета,много хубави рецепти сте дали,ще се пробват! Peace

# 670
  • по пътеката
мога ли да попитам тези ,които са в америката, дали има там марка тяхна  "американа"?! при нас идват едни консерви с тахина, хумус и др. и ми е интересно доколко е оригинална марката!

# 671
  • The QC to be!!!
Извинявайте за обърканото питане. В Германия ядох едина закуска , която много ми хареса, но не знам как се казва и как се приготвя.
Сини сливи бяха поляти с смес от мляко и яйца. МОже о още нещо да е имало в сместа. След това опечено и поръсено със захар.
Някой знае ли името на въпросното чудо?
Toва ми звучи на един вид сладкиш който го прави една моя позната французойка, но тя твръди, че е Френско  Wink Малко има вкус на вдлетено нещо, но заради сливите вътре е доста вкусно. На теб не ти ли изглеждаше малко вдлетено  newsm78

# 672
Марси, ако има такава марка за хумус "американа,"  аз поне не съм забелязвала или са главно за износ.  Може би зависи за кой район става дума. В консерви хумус по принцип не виждам, ако говориш за класическите консерви (cans). Тука в магазините са в пластмасови кутийки, като тези, които показах.  

Крисимами, съгласна съм за турските ресторанти!  Тука има един добър, който е посещаван предимно от хора, които нямат нищо общо с Middle Eastern култура и е изключително популярен.  Имат хляб "лаваш,"  който поне при тях е огромен, кръгъл, доста висок, и вътре е кух. Сервира се за цялата маса.  Сигурно има други видове, но този е интересен за нас.  За предястия имат хумус, няколко вида с патладжани, кюфтета от тиквички, млечна салата с краставици, боб...  Правят вегетариански гювеч (и го пишат "Guvec" на менюто)  от бамя, за моя радост, и го сервират в малки глинени съдове.  Тази кухня е здравословна и се харесва от много хора.

# 673
  • Boston, MA
И аз много обичам арабска/средиземноморска кухня, до нас наскоро отвориха арменско-ливански ресторант, който удря всички други в земята, там открих перфектното комбо "шауафел" - точно като за мен, дето винаги се колебае между фалафел и шауарма, тук е всичко на едно.  Joy

# 674
И аз много обичам арабска/средиземноморска кухня, до нас наскоро отвориха арменско-ливански ресторант, който удря всички други в земята, там открих перфектното комбо "шауафел" - точно като за мен, дето винаги се колебае между фалафел и шауарма, тук е всичко на едно.  Joy

Ауууу,ливански ресторант-това е приказка. Heart Eyes
sabra ги има и при нас-наистина са много сполучливи.

И преди да съм забравила за какво влязох в темата  Embarassed,да питам-Witlof-а винаги леко ми нагарча. Rolling Eyes
Слага ли се нещо във водата?
Обикновено го правя с някакъв сос/горгонзола,кашкавален,гъбен/ и пикантно някакво месце,тип колбас,шунка....но винаги се усеща този вкус.
Така ли си е?или има някакъв чалъм?

Общи условия

Активация на акаунт