Чужбински манджи

  • 71 311
  • 956
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 703
Изненада за съпругата/приятелката,а? PeaceМного похвално.Мога да ти препоръчам кухнята на Блонди.Аз използвам много нейни рецепти и винаги става страшно вкусно.Ако тя не се включи скоро,потърси из мненията тук,има линк в подписа й.Успех!

# 646
  • Мнения: 27 523
 Embarassed Embarassed Embarassed  Hug

Нямам линк. В подфорум любимите рецепти има много хубави неща на много момичета.  Simple Smile

AKELA, кажи поне някой продукт (примерно агнешко, постно...) за да можем да предложим нещо, така общо е трудно, а и всеки харесва различни неща  Simple Smile

# 647
  • Мнения: 30
Блонди пилешки бутчета, кюфтета за друго не се сещам Simple Smile . Много искам да ям от италианската, френската, финландската , индийска, японската, мексиканската  или от  китайската кухня. Ако живеете в някоя от съответните държави, ще ми помогнете много.

# 648
  • Мнения: 5 462
Блонди пилешки бутчета, кюфтета за друго не се сещам Simple Smile . Много искам да ям от италианската, френската, финландската , индийска, японската, мексиканската  или от  китайската кухня. Ако живеете в някоя от съответните държави, ще ми помогнете много.
Може да отвориш сайта на фиеста тв .Има много хубави рецепти .
http://www.fiestatv.tv/index.php?ul=28

# 649
  • T"A
  • Мнения: 2 515
давайте всичко, което се прави с манголд, обичам да експериментирам

Този въпрос надали е актуален вече (манголдът или е изяден, или е увехнал  Mr. Green), но ще споделя идея, пък  за следващия път може да я имаш предвид  Grinning Тъкмо си купих книга с рецепти от ливанската кухня, идеята е от там - салата от хумус* с листа манголд/цвекло

500 гр манголд, 2 лука, 4 с.л. олио, 1/4 ч.ч. сварен хумус (аз бих сложила повече, защото обичам)
Листата се изчистват от стеблата и се нарязват на ивички, бланшират се във вряла вода за 3 минути и се изцеждат
Лукът също се реже на тънко и се запържва леко до златисто, прибавят се листата манголд, 1/4 чаша вода и хумусът. Готви се около 20 мунути на тих огън, до изпаряване на водата. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Може да се карамелизира лук и да се добави като украса.

Книжката ми е нова и още не съм изпробвала никоя рецепта, вкл. и тази, обаче ливанската кухня си заслужава да се опита  thumbsup





*хумус=нахут

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 21:35 от Mentha

# 650
  • Мнения: 7 699


500 гр манголд, 2 лука, 4 с.л. олио, 1/4 ч.ч. сварен хумус (аз бих сложила повече, защото обичам)

имаш предвид нахут ли?
рецептата изглежда примамлива,ще я пробваме   bouquet
всъщност ,много ми напомня на задушен спанак с нахут Peace

# 651
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Да, нахут  Peace
Аз го обичам със спанак, може би за това и тази рецепта ми е грабнала погледа Simple Smile

# 652
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Много обичам  пържени картофи, но преди да се изядат ги поръсвам с оцет, сол и изтисквам резенче лимон. Звучи отвратително, но всъщност е много вкусно!  Simple Smile
Цяла Ирландия точно така си ядат пържените картофи  Peace Даже и чипс имат в пакети по този начин.

За пилешки бутчета ако можеш да намериш някъде има една индийска комбо подправка казва се "chicken masala". С нея само ги поръсваш обилно и печеш или пържиш. Стават страхотни. Aз ползвам тази:


Има различни пройзводители и има по люти и по малко, с и без къри.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 20:38 от Baby*

# 653
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 954
Baby*, интересна идея Simple Smile. Ще пробвам следващия път като пека картофите да ги наръся с някоя масала.

АKELA, преди време в Готварския подфорум имаше няколко теми за различните типове кухня, където момичетата, живеещи в съответните страни бяха давали рецепти:
- италианска
- испанска
- арабска
- индийска
- израелска

А ето и от мен някои неща:
- френска (по-скоро класическа)
- френска (с интерпретации)
- индийска

# 654
  • Мнения: 945
Хумус и нахут едно и също ли е newsm78
Аз защо си мисля, че са различни неща

# 655
  • Мнения: 9 987
хумусът се прави от нахут/и тахина/. Това е пастоподобната разядка, а нахутът си е варивото
.
в рецептата се добавя варен нахут, както са уточнили.

# 656
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Ами, да ви кажа хумус в иврита е нахут (chickpea)/леблебия (разликата между нахут и леблебия съвсем наскоро ми я обясниха, различни били зрънцата по големина нещо...).
Та, не само пастата, ами и самите зърна тук се наричат хумус, и аз по навик... Peace


(самата зърнена култура си има официално име, но на народен език казват просто хумус-зърна)


Но сега, като чета написаното от тити - по света явно се прави това разграничение, и хумус си е пастата, вече като приготвено ястие...

# 657
  • Мнения: 9 987
абе той май и на арабски си е баш хумус нахутът  Mr. Green мда, сега го погледнах в речника -  chickpeas е преведено като hummus/hommos/....

# 658
  • Мнения: 945
не знаех, че хумусът е смлян нахут Embarassed
мерси за инфото
а какво правите с хумусът, аз освен намазан на филия, не съм яла по друг начин

# 659
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
за  хомс, като нахут ли питаш или за хумус като ордьовър? с нахут (хомс) правим доста неща, като той е добавка,  в мермез(лу4ена яхния), в кускуса, в пилешката супа с фиде, в сосовете към агнешкото, в зелената яхния, много са  му фенове  по моите земи!а да не говорим за сладките -е там ве4е е като брашно и е заместител на брашното на 95 процента!

Общи условия

Активация на акаунт