Чужбински манджи

• 71 319
  • 956
  •   1
Отговори
# 630
Сещам се за Саманта от "Секса и града", която нямаше под ръка синтетичните си хормони и нагъваше хумус, за да си набави естрогени, докато бяха в Абу Даби. Това са растителни естрогени.Също влияят на хормонания баланс. Растителни естрогени се препоръчват против целулит, също така. Соята е много богата на такива естрогени ( фитоестрогени)

# 631
  • Пловдив
Ленените семена също.

# 632
  • пак на Рив Гош
Я, научих нещо ново  Grinning. Не знаех, че авокадото е толкова богато на естроген. Ще взема да го пробвам и против целулит  Laughing
За любителита на сладко-солените комбинации - хубава салата става и от авокадо с портокал и цикория (ендивия). А днес правих зелена салата с розов грейпфрут, goji berries и кашкавалоподобно сирене (неузрял кантал).

Някой знае ли рецепта с манголд?  /освен на супа, търся нещо друго да експериментирам/
Опитвала съм го като гарнитура на основно ястие в два вида - нарязан ситно и задушен с малко лук и пушени гърди, както и запечен на фурна с гъст бешамел и сирене от кашкавалоподобните. Иначе в южна Франция (около Ница) правят сладка тарта с мангод (или както му казват тук "блет"/"blettes") и пиниеви ядки. Ако искаш, мога да ти изровя някоя рецепта.  Grinning

# 633
Я, научих нещо ново  Grinning. Не знаех, че авокадото е толкова богато на естроген. Ще взема да го пробвам и против целулит  Laughing
За любителита на сладко-солените комбинации - хубава салата става и от авокадо с портокал и цикория (ендивия). А днес правих зелена салата с розов грейпфрут, goji berries и кашкавалоподобно сирене (неузрял кантал).

Някой знае ли рецепта с манголд?  /освен на супа, търся нещо друго да експериментирам/
Опитвала съм го като гарнитура на основно ястие в два вида - нарязан ситно и задушен с малко лук и пушени гърди, както и запечен на фурна с гъст бешамел и сирене от кашкавалоподобните. Иначе в южна Франция (около Ница) правят сладка тарта с мангод (или както му казват тук "блет"/"blettes") и пиниеви ядки. Ако искаш, мога да ти изровя някоя рецепта.  Grinning
http://www.davidlebovitz.com/2010/10/swiss-chard-tart-recipe-tourte-de-blettes/
Това ли имаш предвид ??

# 634
и аз ще мина на авокадо, значи:)

# 635
  • пак на Рив Гош

Точно това е... ама още не съм се престрашила да го пробвам.

# 636
Само не прекалявайте с фитоестрогените, че ако дойдат в повечко, става  Confused способстват образуването на неприятни болести

давайте всичко, което се прави с манголд, обичам да експериментирам ..и утре е почивен ден, а и имам два големи букета  Wink, моят съпруг помислил, че става за салата и ги купил, защото в магазина свършили марулите. Днес правих супа, утре?  newsm78, ще пробвам на Роца с бешамелов и кашкавал.

а за тази тарта може ли да ми преведете само основните продукти, да забъркам и нея. Само пиниеви ядки нямам, но и с други ще стане. Да правя, че листата увяхват много бързо

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 21:40 от :-))

# 637
 И на мен ми хареса тази тарта,аз обичам да правя такива неща,благодаря за рецептата.
Досега този зеленчук съм го използвала за гарнитура само-задушен ,нищо специално-сол,зехтин,босилек,пресен лук и скилидка чесън....
Ето превод,не много подробен в частта за приготвянето,но мисля,че е ясна технологията.....

За тестото

0.325 гр.  брашно (2 1/3  чаша)
 0.65 гр. захар (1/3 чаша)
 1 1/2 ч.л. бакпулвер
 1/2 ч. л. сол
 1/4 чаша (60 мл.) зехтин
 2 големи яйца
 По желание: 2-3 супени лъжици пълномаслено мляко 

За плънката:

0.750кг  само къдравата част  на манголд
 сол
 60 гр. стафиди
 бренди
 30 гр. кедрови ядки, препечени
 1/2 чаена лъжичка канела 
 30 гр. пармезан, прясно настърган
 100 гр. захар 
 2 големи яйца
 2 средни ябълки /печени/

Като гледаш картинките ще се ориентираш как да я приготвиш,но мисля,че е важно:
тестото се охлажда поне 1 час.
Тестото може да се направи до два дни по-рано. Rolling Eyes
Листята се слагат във вода с щипка сол и се варят до омекване-около 15 минути.След като са готови се обливат под студена течаща вода.Това помага да запазят свеж,зелен цвят.
"Изстискват" се хубаво,да се махне водата.
Стафидите се заливат с бренди и се кипват,докато абсорбират,после се охлаждат на стайна температура.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

# 638
Благодаря Кате за разясненията.  bouquet
утре сутрин ще се пробва, само ядки нямам, но и орехи и бадеми ще свършат работа.

# 639
Някой знае ли рецепта с манголд?  /освен на супа, търся нещо друго да експериментирам/

Aми ако си яла лапад,спанак или листа от цвекло,значи си го яла тоя манголд.. почти де:hug:Аз разлика не намирам кой знае каква във вкуса. CrazyОбикновено  го приготвям с ориз,в супи съм го слагала,а листата му съм използвала за сърмички,в салати не съм го слагала...Дръжките ,честно казано изхвърлям,много жилави ми се виждат...
Забравих да кажа,че тук в маркетите съм виждала и от трите вида(зелен,червен и жълт)и мисля,че бяха
Swiss Laughing,така,че Роца знае сигурно..

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 00:14 от Bee.

# 640
Вчера правих авокадо със скариди, стана много вкусно  Blush

# 641
Иии,Блондии,направо ме заби в земята ! CrazyОще днес ще взема манго и скариди(всичко друго си имам)и ще направя да пробвам. Peace
Пробвала съм ти рецептите и винаги е ставало супер... Hug
А,и пресни ягоди..

# 642
Ягодките са само за украса, може и без тях. От мангото сладни, ако не харесвате такива комбинации не слагай  Hug

# 643
Оххх момичета бих искала да ви споделя този сайт .
http://www.lidiasitaly.com/videos/
Гледах за тази дама Лидия по фиеста тв и търсейки една нейна рецепта която гледах вчера , попаднах на сайта и .
Много се кефя и радвам като малко дете като открия някой нов за мен , но много интересен сайт .
Party Party Party

# 644
 Много обичам  пържени картофи, но преди да се изядат ги поръсвам с оцет, сол и изтисквам резенче лимон. Звучи отвратително, но всъщност е много вкусно!  Simple Smile

Моля Ви кажете ми няколко чужбински манджи, но да сте останали с добро впечетление от тях и продуктите да се намират и тук  в България. Моля напишете и рецептата, ще съм Ви много благодарен и задължително пишете националнята кухня на манджата! По-възможност манджата да е с някакво месо или само зеленчуци.
 Много ще съм Ви благодарен, дами!   bouquet
 Яде ми се нещо различно, а искам да направя вечеря във нас! : )
  Пишете на ЛС, но и тук не е проблем ! :  )

Благодаря Ви предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт