Чужбински манджи

  • 71 359
  • 956
  •   1
Отговори
# 750
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Аз съм супер фен и на средиземноморска, и на френска кухня (то кой ли не е  Laughing).

Нещо, което ми се видя смешно, по кашер въпросите - в кашер магазин видях залепено на стената изказване на някакъв главен равин по въпроса киноата зърно ли е, протеин ли, и дали може да се употребява по важните празници.  Laughing Беше много обстойно, но не помня всъщност какво беше решението.

По нашите земи се готвим за голямото плюскане следващата седмица - Денят на Благодарността. Традиционно се яде пуйка, пълнена с ориз/хлебен пълнеж, отстрани сос от червени боровинки, картофено пюре със сос от пуйката, сладки картофи печени (понякога с маршмалоус отгоре), тиквен или ябълков пай.

Не видя снимки и аватари, повечето, от работа, ето сега и каналът с барбароните не разбрах кой е.   Rolling Eyes

# 751
  • Мнения: 7 605
Някой в американската тема май беше казал, че Х&М имали дрешки с барбарони...

Даааа, имат, дъщеря ми има чорапки и една пижама с тях  Laughing

# 752
  • Мнения: 27 523
Сега са пуснали и слипчета за момчета с тях. Но гадното е, че две са с лепенки, а едни само с боички. Лепенките падат на първото пране  Crossing Arms

# 753
  • T"A
  • Мнения: 2 515
Това с халал пуйката за Коледа е голям хит  Mr. Green

И френската и средиземноморската кухня заслужават признание, за мен те са си културно наследство.

Нещо, което ми се видя смешно, по кашер въпросите - в кашер магазин видях залепено на стената изказване на някакъв главен равин по въпроса киноата зърно ли е, протеин ли, и дали може да се употребява по важните празници.  Laughing Беше много обстойно, но не помня всъщност какво беше решението.

Имат специална комисия, която все с такива важни въпроси се занимава. С това изобилие на нови продукти покрай глобализацията...
Примерно, тук решиха преди няколко години да преименуват кокосовото мляко. Думата "мляко" подвеждала, че това е млечен продукт  Laughing В момента на кутиите с кокосово мляко пише кокосова течност или вода  Crazy
А въпросът дали жирафът е кашерен?! Не че някой има намерение да яде жираф, но становище трябва да има! Mr. Green

# 754
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
... А въпросът дали жирафът е кашерен?! Не че някой има намерение да яде жираф, но становище трябва да има! Mr. Green

 Joy

# 755
  • Мнения: 2 893
Здравейте, ще помоля, ако някой има рецепта за сладко от лимони или портокали да пише. Намерих рецепти, но там плодовете са доста едро  нарязани, а аз искам да сложа и корите за по-ароматно и да  е подходящо за палачинки например.

# 756
  • Пловдив
  • Мнения: 27 070
Здравейте, ще помоля, ако някой има рецепта за сладко от лимони или портокали да пише. Намерих рецепти, но там плодовете са доста едро  нарязани, а аз искам да сложа и корите за по-ароматно и да  е подходящо за палачинки например.
http://missby.wordpress.com/2010/02/23/orange-peel-jam/

# 757
  • Мнения: 2 893
Благодаря, наистина изглежда вкусно и лесно, но избягвам фиксовете заради консервантите, че детето има алергии. Искаше ми се някой, ако има автентична рецепта от страна където си варят обичайно такива сладка да сподели как го правят.

# 758
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
правя от мандаринени и портокалови кори4ки , но не е  лесно, защото корите се  оставят  във вода в голям съд, в хладилника за  няколко дни! при мене  5 дни, като сутрин се сменя  водата, може и по- 4есто, за да се махне гор4ивината! след това се дребят с ножицата на  малки пар4енца и след това се покриват със захарта! оставям ги няколко 4аса в хладиника да си поемат и пуснат сок и после на огъня ,бавно и славно ,като бабиното сладко! на няколко пъти го варя ,докато се сгъсти ! накрая  малко лимонтузу или лимон пресен и затварям горещо  в 4исти , сухи буркани, обръщам и така изстива!  в хладилника  го държа ,4е тук не падат    под 0 гр температурите! за пропорциите, аз не го правя прекалено сладко, примерно на три килограма кори4ки , около 1.5 кг захар!

# 759
  • Мнения: 6 909
Aз лично никога не съм правила сладко от цитруси (или каквото и да е било друго Simple Smile)) ), но в южна Италия (Сицилия) традиционно отглеждат лимони, портокали и др. и правят ликьори, сладка.
Ето една примерна рецепта от нета, преведена с преводача на Гугъл. Виж дали ще ти хване окото и, ако ти харесва, ще ти я преведа по-добре, без недоразуменията. Mr. Green
"Когато те са нежни, канал" ще рече, че когато коричките омекнат, се изцеждат от водата. Laughing

# 760
  • Мнения: 27 523
acer,  ето ти една френска рецепта  Hug  

6 портокала
2 лимона
2 л вода
3 кг захар

Измиите хубаво с четка портокалите и лимоните, след това ги подсушете. Нарежете ги на тънки лентички (стружки буквално) и след това на колкото се може по-малки парченца. Отделяш семките и ципите, доколкото можеш, и ги слагаш в 1/2л студена вода, а останалите парченца плод - в литър и 1/2 студена вода. За 24 часа. След това изцеждаш семките и ципите и ги връзваш в марля, взимаш водата, където са киснали, шслагаш марлята с тях + плодовете и ги вариш час и половина. Количеството трябва да се намали наполовина. Тогава прибавяш захарта, разбъркваш да се стопи и оставяш да ври още 20мин (проверяваш с капка сладко върху чиния - ако се стегне и не се разтича - готово е). Още вряло сипваш в буркани, затваряш и обръщаш надолу с капачките да изстине  Simple Smile

Ама 1/2л вода за 3кг захар?  newsm78 Нещо сигурно не се справих добре с превода  Embarassed Ето рецептата

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 12:41 от Блонди

# 761
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
аз съм правила лимонено сладко по тази рецепта:

Лимонено сладко

2 яйца, леко разбити
250 гр. захар
250 гр масло, нарязано на кубчета
кората и сока от 2 лимона

Слагаме в касерола всички продукти.
Слагаме касероата на водна баня и бъркаме докато получим гъста смес.
Изсипваме топлото сладко в сухо бурканче и съхраняваме в хладилник.

много вкусно става


# 762
  • Мнения: 1 909
Acer, свекървата прави страхотно сладко от горчиви портокали,  ще я питам как точно, но май прилича на рецептата на Марси.

Хара, това сладко ли е наистина? Звучи интересно - сладко с яйца и масло

# 763
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
да, сладко, вкусно сладко Laughing

# 764
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 959
да, сладко, вкусно сладко Laughing


Мммммм, едно от от любимите ми сладка - "Lemon curd"  Grinning. Става с всякакви цитруси (правила съм го и с розов грейпфрут), направо е чудно!

Общи условия

Активация на акаунт