Чужбински манджи

• 71 277
  • 956
  •   1
Отговори
# 885
Е как пък фирмите решават. Ако това, което пускат на пазара, не се харесва от потребителите и съответно не се купува, те го спират от производство. Та не знам кой диктува  Wink

# 886
Tatjana не е съвсем вярно. Вкусовете на потребителите може да се манипулират много лесно, когато даден продукт е подкрепен от съответната реклама, проучвания и дори здравословни препоръки. Мога да ти дам няколко примера в тази насока. Примерно, продуктите направени без глутен (не сьм сигурна дали се изразявам правилно), като оризов хляб, брашно от боб, соево мляко и др, които не съдържат голяма част от зърнените/ млечни продукти. Все повече се говори колко полезни са тези продукти и не само за хора с алергии. Обаче вкуса на доста от тези продукти е направо отвратителен. Имах глупостта да си купя такова брашно и не искам да казвам на какво имаше вкус. Допълнително цената на такива храни е двойна, но хората се хващат и съответно пазарния дял расте. Все повече ми прави впечатление, че хората не казват за храната че е вкусна, а че е здравословна. Всичко това е благодарение на маркетинга.
Друг пример-бебешките бутилки, в които се сьдьржа този химикал-БФА(май така се пишеше). Тук е Канада настъпи голяма паника, хората спряха да ги купуват и само за това се приказваше, бутилките бяха махнати от магазините. Няколко месеца по кьсно, чух по новините, че според едно изследване, консервите с храни сьдьржат 2-3 пьти повече от този химикал. Обаче нищо не се случи с консервираните храни и продължават да се продават по магазините.
Сещам се и за още един пример, пак в Канада, някой от големите вериги магазини, продават плодове и зеленчуци с различно качество, според района в който се намира магазина. В райони, в които живеят хора с нисък доход, качеството е доста по-лошо и понякога цената по висока. Съответно хората продьлжават да купуват евтини неща като чипс, сода, кола...
ох, май доста се отклоних от манджите  ooooh!

# 887
  • Пловдив
Е как пък фирмите решават. Ако това, което пускат на пазара, не се харесва от потребителите и съответно не се купува, те го спират от производство. Та не знам кой диктува  Wink
Не е точно така, класически пример е Кока-кола, учила съм го някъде по маркетинг. Тествали от кока-кола вкуса и установили, че хората харесват по-сладък, и тръгнали да променят кола-та. Почнала рекламна кампания за "новата кола", обаче хората не искали да купуват. И се върнали на старата рецепта.

# 888
Ами аз мога само да споделям моя опит от времето когато работих във фирма-производител за хранителни аромати. Рецептурата за киселото мляко (примерно) беше различна за различните държави. И с много продукти е така, понякога разликата е много малка.

Крисимоми, това за консервите е абсолютно вярно, и аз го чух тия дни по ТВ. Обаче, кое новородено има досег с храна от консерва?  Wink 

Вярно е, че боклуците (дълбоко замразени храни, тостерен хляб и т.н.) са много евтини и хора с нисък статут предпочитат тях - хем лесно, хем евтино, хем "вкусно", балгодарение на глутамати  Sick  А те все се оплакват, че със социални помощи нямат достатъчно пари за да си готвят всеки ден с пресни продукти. Та сега тук са модерни книги с дневни менюта, които не надхвърлят дневната помощ за храната - показват йм, че и с малко пари е възможно да се готви нещо прясно и здравословно, вярно че не е с продукти с био-качество, но пак е по-полезно от другите боклуци.

# 889
Дълбоко замразените зеленчуци са дори по-полезни от пресните, защото съдържат повече витамини.
Пресните за да се пренесат се обират неузрели и така.
Вече доста пъти го гледам по телевизията.
Има и полезни дълбокозамразени храни, които стават, например фроста без консерванти и оцветители. Peace

# 890
Те FRoSTA са завладяли Германия и Полша,но в Скандинавия,няма кой да ги пусне.Това за зеленчуците и витамините...вярно е! Peace

# 891
тъкмо днес,по повод рекламата за старта на LIDL в България,го коментирахме това удома-била съм в техни магазини в 3 страни,и разликите са фрапиращи...както в асортимента,така и във вариантите на една и съща стока-пазара е определящ качеството и вида на стоката

# 892
Е,чак пък фрапиращи не са дее.Сравнявам в Германия,Австрия и Финландия...А ти къде?

# 893
  • usa
Вярно е, че боклуците (дълбоко замразени храни, тостерен хляб и т.н.) са много евтини и хора с нисък статут предпочитат тях - хем лесно, хем евтино, хем "вкусно", балгодарение на глутамати  Sick  А те все се оплакват, че със социални помощи нямат достатъчно пари за да си готвят всеки ден с пресни продукти. Та сега тук са модерни книги с дневни менюта, които не надхвърлят дневната помощ за храната - показват йм, че и с малко пари е възможно да се готви нещо прясно и здравословно, вярно че не е с продукти с био-качество, но пак е по-полезно от другите боклуци.

дълбоко замразените зеленчуци и плодове са за предпочитане извън сезона, защото са зрели когато им е било времето, набрани са точно когато са узрели, съотвенто пълни с витамини и прочие полезни неща и замразени бързо. този процес на производителите им излиза най-евтин. а пресните плодове в магазина извън сезон, да речем през зимата или ранна пролет или късна есен, са отгледани на сила, в оранжерии, не видяли слънце, обрани зелени и въобще я имат три витамина, я не, на всичко отгоре скъпи. 

# 894
Е,чак пък фрапиращи не са дее.Сравнявам в Германия,Австрия и Финландия...А ти къде?
Португалия,Испания,Франция Peace

# 895
  • Пловдив
Когато бях в Дания, живеех в семейство което правеше сос за салата. Нещо с горчица, зехтин, оцет и.... нямам идея какво. Някой има ли по-точни рецепти за такъв сос?

# 896
Chrisimommy & Tatjana,

споделете какво сте чули за храните в консервите, моля.

Янтра, аз освен горчица, зехтин и балсамико/оцет слагам  малко сол и зелени подправки- магданоз, копър босилек... но това си е мой опростен сос, не е рецепта от дания  Wink

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 13:40 от Azalee

# 897
Днес купих Mustamakkara,която по принцип означава Кървавица,но по вкус и състав са много различни.(съдържа кръв все пак)http://www.tapola.fi/tapola/images/mustamakkara_tuotekuva.jpg
Направи ми впечатление една финландка,която беше купила няколко кг.от същата +едни малки блини приготвени от кръв и брашно  Sickhttp://ffp.uku.fi/pics/food/meat-verilettu.jpg
Помислих си:Много кръвожадни станали тия финландци, Crazy
При вас продават ли продукти,приготвени с кръв?   
Изключвам blood pudding,кървавица и всичките й преводи..

# 898

дълбоко замразените зеленчуци и плодове са за предпочитане извън сезона, защото са зрели когато им е било времето, набрани са точно когато са узрели, съотвенто пълни с витамини и прочие полезни неща и замразени бързо. този процес на производителите им излиза най-евтин. а пресните плодове в магазина извън сезон, да речем през зимата или ранна пролет или късна есен, са отгледани на сила, в оранжерии, не видяли слънце, обрани зелени и въобще я имат три витамина, я не, на всичко отгоре скъпи. 

Нямах предвид зеленчуците, и аз купувам от тях поради същите причини. Имам предвид готови манджи - лазаня, пици, шницели....такива работи  Peace 

# 899
  • Пловдив
Янтра, аз освен горчица, зехтин и балсамико/оцет слагам  малко сол и зелени подправки- магданоз, копър босилек... но това си е мой опростен сос, не е рецепта от дания  Wink
Кажи пропорциите де Simple Smile Не мисля, че соса беше точно типично датски, просто не е типичен за Бг.

Общи условия

Активация на акаунт