Няма радост по голяма-през ОКТОМВРИ ще съм мама!

• 22 766
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
evrika123, казват, че е добра Димитрова. Тя и Мазнейкова са двете, които се спрягат най-много като имена оттам. Малко лекари правят амниоцентези, единици са. Моята докторка прави. Но още не съм я питала с мен как ще процедира заради възрастта ми или ще решава в движение с БХС и феталната  Rolling Eyes

# 466
Добро утро на всички!

Аз пак се успах, но на такова дъждовно време освен да спя или да уча, какво да правя! Предпочитам да спя.  Mr. Green

Еврика, няма нужда да чакаш още, за да се запишеш на ЖК. Личният лекар няма да ти откаже да ти даде направление.

Бърди, браво на синчето ти! Все така да те радва!

DoubleTrouble, на мен гинеколожката ме пита, дали ми трябва болничен, за да ми издаде. Може и личният да ти издаде също. Няма какво да се мъчиш да ходиш на работа, след като ти е зле. Аз поне като се чувствам така  Sick, не съм изобщо работоспособна.

Стелти, явно без антибиотици няма да мине този зъб.  Confused  Има такива и за бременни, няма страшно.
За креватчето още не сме мислили какво да е, но снощи с мъжа ми разглеждахме колички. Просто така, информативно, за да видим и цени и модели. Еми харесахме все такива с цени над 1000лв.  Whistling

Аз, да си призная, първите дрешки за бебчо съм ги купила, още преди изобщо да планираме дете. Миналата година, при едно пътуване в чужбина толкова си харесах няколко нещица, че си ги купих. Сега си имам страхотни, сладурски бебешки...... роклички. Laughing Имам и странното чувство, че бебето е момче.  Joy

# 467
  • София
Не съм... в Тина Киркова вип зала за раждане е 100 лв и присъствие на бащата е 100 лв. Поевтиняло е от мое време. Ама избора на екип е двоен. Аз и първият път отидох на юнашко доверие без да познавам никого. Сега нищо не ми пречи с/у 200 лв да се замъкнем с мъжа ми да раждаме  Twisted Evil

# 468
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не съм... в Тина Киркова вип зала за раждане е 100 лв и присъствие на бащата е 100 лв. Поевтиняло е от мое време. Ама избора на екип е двоен. Аз и първият път отидох на юнашко доверие без да познавам никого. Сега нищо не ми пречи с/у 200 лв да се замъкнем с мъжа ми да раждаме  Twisted Evil

smile3521 Точно това ми е и на мен идеята, ама ще си проверя и в Шейново как е. Друго си е да има някой с теб като раждаш. Пък и той да види за какво иде реч.

На мен пък снощи ми беше лошо, а и май малко ми е паднало кръвното, въпреки, че пия много вода.

Бърди, браво на детенце, все така да продължава! Моето за сега освен с оплакване от госпожите с друго не ме зарадвал.  Mr. Green

Георги есента ще е предучилищна и понеже ще се местим ще го записвам в тамошното най-близко училище, просто много ще му дойде да го записвам в др. градина и на следващата година ново местене, то тъй или иначе му се събира на детео бая, дано се справим.

Всички с проблем да се оправят!   bouquet
Изчетох всичко, ама просто ужасно ме мързи да пиша, така, че се извинявам на всички пропуснати и им пращам по една  Hug  love001

# 469
  • София
Не съм, айде като провериш драсни да знам  Wink

# 470
  • Stavanger,Norway/ Varna
Относно покупките за бебето. Сещам се, че с Йована започнахме да купуваме още от 4 месец по малко дрешки и мебели. Всеки месец по нещо ново, така не усетихме финансовата тежест на нещата.  Peace

Бърди, браво на малкия математик  Hug

Доволна съм от срещата в градината. Казаха, че Йована много добре говори норвежки (аз незнаех, понеже в къщи говори само на български и сръбски). Популярна била сред децата, че дори и от по- горните групи. Всичко искала сама да прави и ей такива хвалби. Не си давала нещата, обаче, ама явно е перид, тя и в къщи не ги дава. Сега с бебето дано се научи да е малко по- малко егоист. Поговорихме и за това с какво не сме доволни, та се очаква по- голямо съдействие от тях сега. След лятото влиза във втора група (тук има само две групи- деца от 1-3 и от 3-6 години), а преминаването ще го направят плавно с общи екскурзии с деца от горната група, както и ходене на *гости* при тях.

Сега се чудя какъв сценарий да измисля, че да не ходя на работа, ама нищо не ми идв ана акъла. А как не ми се ходиииии. Много изморена се чувствам напоследък.  Confused

# 471
  • София
Някой беше попитал за болничния кой го издава....
Издава се от гинеколога за 7 дни и след това може да се удължи но само с ЛК!

Ваче,аз като раждах 2007 г. пак беше толкова вип зала и таткото да присъства!

Бобче,браво на Йованка  Party Hug
Като не ти се ходи на работа казаваш,че няма да ходиш и така като не ти е добре няма снисмъл сега бебето е по важно!  Hug

Аз се прибрах в такова задръстване се заврях в тоя дъжд,че ад ooooh!

# 472
Има ли някой от вас който първо си е взел направление обикновенно за АГ и след колко време мога да взема от личния лекар за избор за АГ ?
Направленията за избор или преизбор на АГ следящ бременността са извън лимита на джи питата, така че нищо не им коства да дават направление във всеки един момент.

# 473
еха като гледам май отбора от Пловдив се увеличава Wink А вие много пишете аз днес имам много работа и не мога да ви хвана.....А така да ми се спиии и главата и тя се обажда,а до 6 има толкова многоооооо времеееее  Close

# 474
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ето ги и за Шейново, проверих в сайта им: Присъствие на бащата при раждане - 150.00лв., присъствие на бащата без избор на екип - 300.00лв. ВИП стаята е 60лв. Ако наистина е така, колкото и да си харесвам родната болница ще предпочета ТК. А избора на екип е 900лв, та не мисля да го избирам, аз тъй или иначе нямам никаква представа кой колко е добър.
 Ще проверя и в МД кое как е, поне имам достатъчно време да мисля.

# 475
Здравейте, момичета!
Относно домашните любимци - и аз имам кученце (булонка), което не смятам да махам. Той синът ми толкова го обича, че когато коментирахме с таткото да го махаме ли (бяхме двамата в кухнята), малкият дочул разговора, отвори вратата на кухнята и заяви:" Ако махнете моето куче - ще се махна и аз!" Толкова силни думи, направо се разплаках. Та така- кучето остава!
За движението и спорта някой беше попитал и ще си дам моето мнение: Имате ли възможност и чувствате ли се добре - задължително спортувайте или се разхождайте с часове. Така ще се чувствате по-добре, ще качите по-малко килограми и след раждането ще се възстановите много по-бързо!
Искам сега да попитам нещо, което би трябвало да знам, защото ми е втора бременност, но...     забравила съм  Embarassed
Кога започва да личи бременноста? Горе-долу коя седмица? Има ли някоя от вас, на която вече и личи? И споделете моля ви, как се движите за сега с килограмите? Качили ли сте?  А тези, които постоянно повръщат и не им се яде, отслабнахте ли?

# 476
  • София
Здравейте Октомврийски мамчета! bye
Честита Баба Марта.
Добре дошли на новите и леко бременеене  Hug
Стискам палци  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed на всички, които са на прегледи и само хубави новини да чуете.
Нямаше ме три дни и сега се връщам да ви прочета, че много сте изписали и после пак ще се включа.

# 477
  • Варна
Привет!
Ние сме с Т 39 и на антибиотик.  Явно е вирус и сега се чудя как аз да се предпазя  Confused
Гледам засегнали сте ражданията. Аз се смлях да търся и не мога да намеря за Варна официалните цени за АГ-то. В окръжна раждах предния път и психологически не е минало достатъчно време  за да се върна там.

Има ли някой от вас който първо си е взел направление обикновенно за АГ и след колко време мога да взема от личния лекар за избор за АГ ?
Направленията за избор или преизбор на АГ следящ бременността са извън лимита на джи питата, така че нищо не им коства да дават направление във всеки един момент.

Абсолютно е така. Аз вземах вече два пъти предния месец.

# 478
  • У дома
http://bgpetition.com/za-decata-na-RB/index.html

Момичета, ако искате подкрепете петицията.

На мен си ми личи вече, предния път ми пролича 4-5 месец, ама бях по-слаба, нямах корем, пък сега..... имам си от предното раждане коремче, та не му трябваше много време, за да се изпъчи напред.

Да не казвам на лош час, но мен май ме подминаха вече всички неразположения, като момиченце съм, е изморявам се по-бързо и т.н., но вече не ми става лошо и тежко.

Дано, пу-пу.

babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7 babydust7

Айде малко и за вас, да не сте така оклюмани и да се чувствате добре  Joy

# 479
  • София
Обичам ви, девойки, ей, много ви обичам  Hug Hug Hug
Смених лекарката, връщам се от новата преди малко. Имам си сакче - 2 и нещо см, отговарящо на 7 седмици и 2 дни  Heart Eyes Имам си "ембрионална структура", имам пулс, има кръвопоток към сърчицето на ембриончето, абеееее всичко си имаме бее  Party Party Party
Още не е късно да стане някоя поразия, вече съм суеверна станала, но на този етап, тук и сега, съм много щастлива  Hug

Общи условия

Активация на акаунт