Машина за хляб-28 част

  • 54 329
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
  • Мнения: 1 230
Здравейте на всички,аз днес не съм готвила изпитваха ме,едвам ви прочетох честно  ooooh!
Капризче утре съм на работа обещавам да питам колегите за този черен прах,още повече че мога да го покажа на снимки.Но според мен не би трябвало да го има  Thinking Няма да забравя да питам утре и ще докладвам какво съм научила.
Браво на всички ви,гответе аз се нахраних и така   bouquet

# 541
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
как мога да постигна гладка коричка като на заводски хляб отгоре?
нещо трябва да се сложи след втасване или самото тесто е по-друго?

# 542
  • София
  • Мнения: 8 495
как мога да постигна гладка коричка като на заводски хляб отгоре?
нещо трябва да се сложи след втасване или самото тесто е по-друго?

Що сега каква ти е кората ?

# 543
  • Мнения: 321
Върнах се назад да ви чета писанията ,момичета и видях козунак на Цоцоланка. Това е произведение на изкуството. МАМА ЦОЦОЛАНКЕ ,ти си месила само в новата машина ,а си пекла във фурната ,нали. В противен случай ще си хвърля тъпата Аляска.По рецептата на Пина ли ти е козунака?Аз пак съм тук след едногодишно отсъствие ,отново досаждам с въпросите си,но не успявам да ви догоня.МНОООГО сте добри-много!

# 544
  • София
  • Мнения: 8 495
Върнах се назад да ви чета писанията ,момичета и видях козунак на Цоцоланка. Това е произведение на изкуството. МАМА ЦОЦОЛАНКЕ ,ти си месила само в новата машина ,а си пекла във фурната ,нали. В противен случай ще си хвърля тъпата Аляска.По рецептата на Пина ли ти е козунака?Аз пак съм тук след едногодишно отсъствие ,отново досаждам с въпросите си,но не успявам да ви догоня.МНОООГО сте добри-много!

Ми точно Аляската ти трябва за да ти омеси козунака.  Laughing

# 545
  • Мнения: 293

kapri_z много ясно се виждат износванията в триещите се повърхности

.....


Първо да ти кажа  колко съм ти благодарна , че се ангажира така с проблема  Hug Докато не ми каза къде са изтритите места въобще не ги бях видяла  Shocked Всъщност тя си прави така от самото начало машинката  , при това и на двете бъркалки и за това реших , че е нормално , но когато се загледах сега и видях колко е износено ме втресе...Мазнах малко с машинно масло , но в понеделник ще звъня в сервиза да питам , а и didolinaa , обеща да се включи с информация   bouquet....До олкото обаче виждам явно е често срещан проблем при Мулинекс , и започавам да се ядосвам на себе си , че не си взех Тефал (спря ме малкото казанче) .Весело ще си изкарат с мене ако ми се опънат нещо за гаранцията  smile3516

Dina.K, съжалявам за мажинката ти , стискам палци да ти признаят гаранцията и скоро да ни зарадваш с нов домашен хляб  Peace

Labrador , коричката на заводския хляб се получава чрез пароподаване в пещта.Мога да ти кажа как да я постигнеш в обикновенна фурна , но идея нямам как да го направиш в хлебопекарната .



 

# 546
  • Мнения: 7 779
Хайде и аз в кюпа  :D
От 3 месеца си имам машинка Severin - с двете бъркалки.
За сега върши работа , като се има впредвид, че до момента никога не съм правил хляб.
Да не се хваля,но до сега не съм имал провал с хляба - винаги става. Може и някоя снимка
да метна , но незнам как става това тук. Не виждам разрешение за вмъкване на снимки.

# 547
  • Мнения: 0
Grandpa;  Simple Smileвъв връзка с износването на съединителя /така се казва подвижната връзка м/у казанчето и задвижващия механизъм/може да се опита със силиконова смазка която е за мазане на триещисе части при високи температури но по скоро мисля че трябва да се премахне причината за износването? Simple Smile

# 548
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
как мога да постигна гладка коричка като на заводски хляб отгоре?
нещо трябва да се сложи след втасване или самото тесто е по-друго?

Що сега каква ти е кората ?

леко кафява и матова. а ми се искаше да е гладка и златиста

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs438.ash1/24208_13 … 624_7313791_n.jpg

тук не се получи добре отгоре защото явно маята беше малко повече и опря в капака.

# 549
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 442
    Здравейте момичета и дядо Хаджия, да ви питам само аз ли не мога да вляза в темата и да я преглеждам след 31 страница или има някакъв друг проблем. Стигам до 31 страница и не мога да продължа да разглеждам по-нататък, а не вярвам че сте спрели да пишете на 5 март. Сега като пиша ми показва че има публикувани 95 нови отговора докато съм преглеждала темата, но аз не ги виждам  newsm78

# 550
  • Мнения: 9 785
Норче, изтрий бисквитките по указанията от Правилата на форума. Вярвам, че ще се оправи проблема Hug.

Хайде и аз в кюпа  Grinning
От 3 месеца си имам машинка Severin - с двете бъркалки.
За сега върши работа , като се има впредвид, че до момента никога не съм правил хляб.
Да не се хваля,но до сега не съм имал провал с хляба - винаги става. Може и някоя снимка
да метна , но незнам как става това тук. Не виждам разрешение за вмъкване на снимки.


Трябва да качиш снимките в някой сайт. В правилата на форума можеш да видиш в кои сайтове и как да вземеш код от там.

# 551
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 828
Гала,привет. Hug Машинката ти значи е оправена.Какъв й беше проблема?За картофеният хляб не мога да ти помогна,не съм правила никога.

Аз отдавна не съм писала явно  Embarassed
А си ползвам машинката доста.
Четири седмици ми я задържаха, опавиха я - семниха някаква част, която внесоха отвън, та затова чакахме. Не знам какво точно й беше, нещо затягаше и не щеше да върти.

Дядо Хаджия, картофеният хляб до кой хляб от книжката на Мулинекс е най-близък? Белким пък го пусна на най-подходящата програма  newsm78

# 552
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
    Здравейте момичета и дядо Хаджия, да ви питам само аз ли не мога да вляза в темата и да я преглеждам след 31 страница или има някакъв друг проблем. Стигам до 31 страница и не мога да продължа да разглеждам по-нататък, а не вярвам че сте спрели да пишете на 5 март. Сега като пиша ми показва че има публикувани 95 нови отговора докато съм преглеждала темата, но аз не ги виждам  newsm78

При мен няма проблем при отварянето на страниците.

# 553
  • Мнения: X
За гевречетата,правиш фитил,усукваш го,съединяваш двата края да стане на геврек,потапяш в разбито яйце и овалваш в сусам,нареждаш върху хартия и останалото го знаеш.
Мерси,мах-мама! Hug
Сл.път,като правя кифлички ще усуча и няколко гевречета. Peace
Да споделя,че както е по рецепта,оставих тестото по-мекичко,а и разточвах на намаслена повърхност за първи път и наистина се работеше по-лесно,а и тестото не се засушава.

# 554
  • Мнения: 9 785
Еликсирче, забравих да ти похваля кифличките Hug! Аз все се каня като правя, да ги пробвам някой път и в тази форма. Защото си знам един начин, и все така Laughing. А това са си асъл кифли, дето се казва Peace.

Общи условия

Активация на акаунт