Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -3

• 116 709
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
розовата мисля, че е сензитив. Затова е слаб аромата. Аз купих от Метро кутия за бяло от зелените и те не перат. На бялото тествам новите прахове. Не съм доволна никак в сравнение с гела. Пише че са френски, но служителите ми казаха, че вноса бил от Румъния. Не знам, но няма да повторя

Със сигурност не са произведени в Румъния. Заводът там не може да произведе прах, по-концентриран от еврокомпакт, та камо ли да са вложили пари за линия за течни дози.

И аз видях течни дози за цветно в дрогерия dm и се зачудих на ниската цена. Явно продължават да внасят боклуци като за нашия пазар.

# 601
розовата мисля, че е сензитив. Затова е слаб аромата. Аз купих от Метро кутия за бяло от зелените и те не перат. На бялото тествам новите прахове. Не съм доволна никак в сравнение с гела. Пише че са френски, но служителите ми казаха, че вноса бил от Румъния. Не знам, но няма да повторя

Със сигурност не са произведени в Румъния. Заводът там не може да произведе прах, по-концентриран от еврокомпакт, та камо ли да са вложили пари за линия за течни дози.

И аз видях течни дози за цветно в дрогерия dm и се зачудих на ниската цена. Явно продължават да внасят боклуци като за нашия пазар.

сигурно си права. най-вероятно са си френски, но минават през Румъния. Ама и аз не устоях да ги пробвам, въпреки че си знам

# 602
Момичета, за това имате ли отзиви?
http://freshaktiv.eu/7/12/147.html

# 603
Момичета, за това имате ли отзиви?
http://freshaktiv.eu/7/12/147.html

Това се слага заедно с праха за пране, а не при последното плакнене. Дозира се в барабана или в отделението за основно пране, не в отделението за омекотител. Действа на принципа на праховете 2 в 1.
От моя опит не омекотява изобщо, а ароматизира много слабо.

# 604
  • София
 Здравейте, ужасно много е писано по темата не мога да прочета всичко и за това реших направо да питам. Извинявам се ако повтарям нещо. Та въпроса е:
 Моля да ми препоръчате препарат за пране /гел, прах/ които да изпира наистина хубаво.  Искам за бяло и цветно пране различни, но има и проблем. Имам детенце, което е алергично и пера само с Персил Сензитив /бебешкия/ - та праха/гела/ искам да е бебешки. Искам хубав скъп препарат които наистина изпира. Моля да ми помогнете  Rolling Eyes

# 605
здравей ,  за цветно  мога да ти препоръчам  Корал  Колор  Сенсетив - концентрат  780 мл/ 20  пранета.  за  бяло - не  знам ,ако си  доволна  продължавай с Персил  сенсетив.

# 606
  • Стара Загора
Аз за детето не бих сменила препарата, ако няма проблем с Персила. Аз съм доволна как изпира течния ползвам за децата, понякога немски, понякога от Метро.

# 607
  • София
 Аз неговите дрехи ше пера с Персила. Само сега мисля да го заменя с течен, мисля че по добре се разтваря и изплаква. Искам за кърпите и чершафите, покривки и ей такива неща дето са по "общи" в смисъл че и детето има допир до тях. От този Персила не съм много доволна. Да търся ли вносен. В ено магазинче човека ми обяснява за един които е без ензими или нещо такова и бил специално за хора с алергии, беше пак Персил течен, но беше доста скъп и не купих. Сега като почнах да чета тука разбирам защо е бил толкова скъп, но мисълта ми е да купувам ли такъв или не? Ще ми изпере ли добре дрехите или не? И какъв да гледам де е Германски, Гръцки, Австрийск.....?

# 608
  • Бургас
Израелския Сано според мен е също много хубав прах за деца с чувствителна кожа.

# 609
  • София
Аз да похваля това прахче за избелване ,бях скептично настроена,но избели няколко доста захабени кърпи.Първият път го пуснах заедно със Скип-а и мислех,че той е изпрал толкова добре,но вчера пробвах прахчето и с един най-обикновен Рекс и пак се справи Simple Smile Купувано е от Гърция и не знам тук дали го има,но ако ви изпадне от някъде не му се чудете  Simple Smile
gfrty,и аз го имам този проблем с детския прах за пране.Не смея да сменя Тео бебе,пробвах на два пъти със Сано-то и започва да кашля  Rolling Eyes ,с някои се изприщва  ooooh! А течният Скип с аромат Cajoline има доста силна миризма,въпреки че го дават подходящ за деца.

# 610
Аз неговите дрехи ше пера с Персила. Само сега мисля да го заменя с течен, мисля че по добре се разтваря и изплаква. Искам за кърпите и чершафите, покривки и ей такива неща дето са по "общи" в смисъл че и детето има допир до тях. От този Персила не съм много доволна. Да търся ли вносен. В ено магазинче човека ми обяснява за един които е без ензими или нещо такова и бил специално за хора с алергии, беше пак Персил течен, но беше доста скъп и не купих. Сега като почнах да чета тука разбирам защо е бил толкова скъп, но мисълта ми е да купувам ли такъв или не? Ще ми изпере ли добре дрехите или не? И какъв да гледам де е Германски, Гръцки, Австрийск.....?

Ти си от София и не можеш да се оплачеш от липса на магазини с паралелен внос.

Течните се разтварят добре, но трудно се плакнат, тъй като съдържат повече повърхностноактивни вещества. Вземи си немски или австрийски Персил сензитив на прах или мегаперли (производител Хенкел):

Течният не съм го пробвала, затова не ти го не говоря за него, но прахът и мегаперлите са изключително добри. Вземи предвид и това, което писах в началото на постинга ми, за течните.

Персилът, за който са ти обяснявали, е английски (затова е толкова скъп, не за друго), производство на Юниливър, и има по-общо с прах ОМО/Скип, отколкото с Персил на Хенкел. Продуктите без ензими, наречени в Англия non-bio не перат хубаво. Прах non-bio е горе-долу добре, но течните не се справят задоволително.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 13:33 от guess who

# 611
  • София
Аз да похваля това прахче за избелване ,бях скептично настроена,но избели няколко доста захабени кърпи.Първият път го пуснах заедно със Скип-а и мислех,че той е изпрал толкова добре,но вчера пробвах прахчето и с един най-обикновен Рекс и пак се справи Simple Smile Купувано е от Гърция и не знам тук дали го има,но ако ви изпадне от някъде не му се чудете  Simple Smile
gfrty,и аз го имам този проблем с детския прах за пране.Не смея да сменя Тео бебе,пробвах на два пъти със Сано-то и започва да кашля  Rolling Eyes ,с някои се изприщва  ooooh! А течният Скип с аромат Cajoline има доста силна миризма,въпреки че го дават подходящ за деца.

Прахчето за еднократно ползване ли е?

# 612
  • София
Прахчето е 150 гр и се разделя на две дози от по 75 гр за всяко пране.При силно зацапани дрехи се слага доза и половина(около 110 гр.),също и ако замърсените дрехи са над 5 кг.Аз го разделих на три и пак изпра добре.Слага се заедно с прахта за пране в същия разделител на пералнята.
Става и за ръчно пране като 75 гр. се разтварят в 10 литра вода.

# 613
  • София
 Благодаря за съвета guess who  ще потърся такъв прах с мегаперли да го пробвам. А относно гел и прах да питам ти казвах че гела трудно се плакне, а на мене ми обясниха /в онова магазинче със скъпия Персил дето споменах/, че в праховете слагали какви ли не "неща", които не можели да се разтворят добре във водата и после остават по дрехите  newsm78
 Аз на малкия всичко му пера с допълнително изплакване и после всичко гладя.
 И ако може да питам кой прах прави бялото наистина бяло?. 

# 614
Големи са разбирачи, значи!  Rolling Eyes
Праховете (хубавите, а не Бонукс, например) си се разтварят много добре. В някои от тях наистина има неразтворима съставка - това са зеолитите, които са неразтворими във вода минерали, служещи за омекотяване на твърдата вода. Те не остават по дрехите при нормални условия, но често, когато пералнята е препълнена, по цветни дрехи може да останат бели ивици. Ако не се препълва и има достатъчно място да се разтвори прахът правилно и дрехите да циркулират както трябва, всичко си е наред.
Както и да е. Праховете Персил от Германия и Австрия не съдържат зеолити; мегаперлите - съдържат.
И не е "прах с мегаперли". Прахът си е прах, мегаперлите са си отделен продукт (суперконцентриран прах под формата на малки гранулки). Нали съм сложила снимки да ги видиш как изглеждат? Отляво е прахът, отдясно са мегаперлите.

Общи условия

Активация на акаунт