Имате ли нещо против.........?

• 8 023
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
Но никой не ми отговори,ако детето ми направи кожен обрив от чужди дрехи, които дори и прани с хубав прах,не означава,че не могат да предизвикат някаква реакция,кой ще отговаря за това ?
По принцип чаршафите на децата се перат в градината. Там трудно ще се контролира с какъв прах се перат. Или си носите собствени и собственоръчно изпрани чаршафи?  Thinking

Има и такива градини, в които чаршафчетата са лични и се носят вкъщи да се перат.

# 121
Хайде, всички майки на протест! Надслов" "Не искаме гардеробчета, а дрешници за нашите деца!"  Laughing
Laughing Laughing Laughing

# 122
  • София
Но никой не ми отговори,ако детето ми направи кожен обрив от чужди дрехи, които дори и прани с хубав прах,не означава,че не могат да предизвикат някаква реакция,кой ще отговаря за това ?
По принцип чаршафите на децата се перат в градината. Там трудно ще се контролира с какъв прах се перат. Или си носите собствени и собственоръчно изпрани чаршафи?  Thinking

Има и такива градини, в които чаршафчетата са лични и се носят вкъщи да се перат.

Ами не знам. Ако чак толкова много държах на неприкосновеността на личните вещи и респективно хигиена на детето, не виждам как бих до изпратила на детска градина изобщо.

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 21:25 от Red

# 123
  • out of space
Не съм имала нищо против, но имаше един случай, когато блузата ни беше върната цялата омазана в нещо зелено- предполагам сополи. Не ми стана особено приятно, но продължавам да нямам нищо против дрещките да се обличат според нуждите. Бих останала много разочарована ако си прибера детето мокро или някое друго се разболее, защото не са го преоблекли, макар и с чужда дрешка.

# 124
Колко гъбички и гнусливи родители на едно място  Mr. Green А никой не спомена, че ще е цяло чудо ако по време на храненен децата не си разменят поне 10 пъти приборите или порциите. Поне по-малките го правят със сигурност  Laughing А и много по-гнусно и неприемливо е детето да се вози в градския транспорт, където може да хване от Хепатит до Бубонна чума, но никой не пуска теми - глобализация: няма граници, свободно движение на хора и стоки и свободно ползване на чужди дрешки при необходимост  Peace

# 125
  • Бургас
Нямам нищо против ако след това дрешките ми се върнат отново изпрани и чисти така както са били.Инциденти биха могли да се случат дори и на резервните дрешки. WinkДо сега не се е случвало да ни взимат дрешки,но се е случвало навън да си разменим дрешки с приятелки при подобни аварии. Peace

# 126
аЗ СЪЩО СЪМ ПРОТИВ не искам да ни носят дрехите

# 127
аЗ СЪЩО СЪМ ПРОТИВ не искам да ни носят дрехите

Не ти го пожелавам, но се случва и искам да те питам също ли ще си така твърда, ако се случи детето ти в градината да получи разстройство, да повърне и т.н.т, да се изчерпат наличните дрешки, които си сложила?
Дали ще си очарована и доволна, докато дойдеш да си го вземеш да стои мокро, мръсно, но задължително със своите си дрехи!
Или не искаш да ВИ носят дрехите, ама ако се случи нещо с ВАС може да ВИ облекат с чужди!

# 128
Според мен не е редно да се разменят така безразборно дрехите, както е описала авторката в първия пост. При нас всяко дете си носи резервни дрешки, аз лично слагам на моето повече от едни, за всеки случай. В някакъв много, много инцидентен случай, хипотетично е възможно да сложат на някое дете чужди дрехи, но като практика не, не съм съгласна. Ами че те децата са разнокалибрени при нас, па макар и от един набор, и освен това аз съобразявам и подходящата за мен дебелина за сезона, някой може да му е сложил по дебели или тънки отколкото аз смятам, или пък изкуствени... В предишната ни градина имаха и една ракла със донесени явно от предишни групи дрешки, като резерва, имаше и пантофки, които са омалели на едно, но пък ще станат за друго дете. Оттам вземаха ако се наложи за някое, а си няма в момента, това е чудесна практика.

# 129
  • София
Според мен не е редно да се разменят така безразборно дрехите, както е описала авторката в първия пост. При нас всяко дете си носи резервни дрешки, аз лично слагам на моето повече от едни, за всеки случай. В някакъв много, много инцидентен случай, хипотетично е възможно да сложат на някое дете чужди дрехи, но като практика не, не съм съгласна. Ами че те децата са разнокалибрени при нас, па макар и от един набор, и освен това аз съобразявам и подходящата за мен дебелина за сезона, някой може да му е сложил по дебели или тънки отколкото аз смятам, или пък изкуствени... В предишната ни градина имаха и една ракла със донесени явно от предишни групи дрешки, като резерва, имаше и пантофки, които са омалели на едно, но пък ще станат за друго дете. Оттам вземаха ако се наложи за някое, а си няма в момента, това е чудесна практика.

Чета, препрочитам и се чудя какво да отговоря.  ooooh! Кое му е чудесното на тази практика?!? Че не се знае кой кога е обличал/обувал и кога са прани за последно? Или то проблемът всъщност е да не обличат нашите дрехи, ама с/у обличането с чужди дрехи нямате нищо против ?

# 130
Е хайде и ти сега... От тези дрешки се вземаше много рядко, все пак всички майки си носят резервни комплекти за децата си. Не са били нахвърляни мръсни дрехи, а прани в градината. Там също така децата спяха с техни пижами, които се перяха заедно с чаршафите, не искаха от нас да носим собствени. Отначало се учудих, но приех реда им и никое дете не е имало проблем.  Беше яслена група. На мен винаги ми е било спокойно, че ако някой път донесените от мен дрехи не достигнат, или си намокри пантофките ще има откъде да вземат от резервните, а не от друго дете, та после да издирвам майката да ги връщам. Намекът ти, че едва ли не, ми се свиди да обличат друго дете с наши дрехи е неуместен - не ми е проблем, а и не съм обличала детето за градина с чак толкова ценни дрехи. А че мойто ще поседи един два часа с градински, не ни се случи, но щях да го преживея със сигурност.
Против такава организация съм, каквата е описана в първия пост.

# 131
На моя съм му сложила 3 комплекта  в раницата  за преобличане.До сега  не съм имала  случей да ни липсват дрехи.Само един път беше облякъл по погрешка едно елече и  го върнах  веднага  на лелката  която ми го водеше.Но няма да се расърда ако облечат някое детенце  с нащи дрешки вместо да  стой мокро.Утре може и  на мойто да се случи.

# 132
Аз сама съм давала резервните дрехи на малкият ми син да облечат друго дете в яслата.
Не виждам проблем в това.
Върнаха ми ги изпрани и изгладени...

# 133
В градините, където ходеха моите, имаше резерв "общи" дрехи (даже чорапи и белъо), дарени от родители. Ако някое се опика няколко пъти  Wink, слагат му от тях, после родителите перат и връщат.
Периодично ни подсещаха, ако някой има запазени дрехи, които детето не носи, да ги подари на градината.

# 134
  • София
Сега се сещам, че майка ми е разправяла, как като съм посещвала навремето ясла е имало два купа гащи - едн чист куп и един за о...и. Лелката ни е обувала с каквото докопа. Родителите са предоставяли необходим брой гащи в началото. Ей, трябва да я питам дали при напускане на яслата са им върнали същия брой вече мнооого употребявани...гащи.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт