Имате ли нещо против.........?

• 8 001
  • 207
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Имам чувството, че темата се хиперболизира.
Струва ми се, че принципно иде реч за инцидентна размяна на дрехи/ пампреси/ хавлии/ гащи...
В този смисъл предпочитам хората, които гледат детето ми в детската градина, да отделят повече време за занимания с децата, отколкото по цял ден нервно да бдят дали случайно нечий потник няма да се окаже на чужд гръб.

# 151
Против съм.

# 152
  • Beyond the Frontiers
В нашата детска градина имат оборотни гащи и дрешки /частна е/. Те не са на някое дете, а специално купени и предвидени за такива случаи.
Не ми е приятно детето ми да е с чужди дрехи, не бих одобрила да слагат негови на друго дете. И не става въпрос за маркови дрехи. Аз самата също не бих облякла чужда дреха. пък и съм чула коментар, как има деца, които цяла седмица ходят с едни и същи дрехи и бельо, дори и в частната ясла.

# 153
  • Страната на чудесата
Имам дъщеря, абсолютно против съм да обличат нейни дрехи на друго дете, както и чужди на нея. Сега е 3 група, от 1 група още нося всяка седмица резервни дрехи, които стоят в шкафчето и.Наложило се е да ги ползва 2-3 пъти за 3 годсини, но въпреки това имам грижата да ги осигуря ежедневно. Мисля, че това е част от задълженията на майка, така че и другите майки би трябвало да се погрижат за децата си, не да разчитат на някой друг.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 09:04 от Lucky Plam

# 154
Ако е инцидентно не бих имала нищо против. И моят син веднъж го хвана някакъв гаден чревен вирус. Добре, че се случи вечерта и бяхме вкъщи. За отрицателно време шкафа му се опразни откъм слипове. Видях се в чудо. Ако се беше случило в градината, не ми се мисли...  ooooh!
При нас всяко дете си има в шкафчето комплект с резервни дрехи и някои деца си ги ползват почти редовно. Моят син не е ползвал резервни дрехи повече от година и половина - от махането на памперса. Въпреки това, в шкафчето му в една торба чинно си стоят: бельо, чорапи, тениска, блуза и панталон. В началото на лятото ще ги подменя с летен комплект и пак ще си стоят там, без значение дали му се налага да ги ползва.

# 155
Aз нямам нищо против при някакви обстоятелства детето ми да бъде облечено с други дрехи или нашите да послужат на някой в нужда. При това не смятам себе си за мурдарка или мърла. Това по повод, че всички с обратното мнение изтъквате специалните грижи, които полагате към дрехите на децата си. Аз също ги сменям всеки ден, пера ги и т.н.

# 156
Здравейте.
За бельо категорично съм против.За други дрешки, ако е инцидентно, а не редовна практика, съм ОК, всеки може да изпадне в нужда.

# 157
Нямам, разбира се. Много ми е чудно тези с крайни мнения като " абсолютно съм против ", ако инцидентно детето им намокри/изцапа всичките си резервни дрехи дали пак биха разсъждавали така. Естествено, че предпочитам детето ми да не опира до чужди дрехи и бих сложила дори повече от един комплект за преобличане, но да услужим на друго дете не бих имала нищо против.

# 158
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Нямам, разбира се. Много ми е чудно тези с крайни мнения като " абсолютно съм против ", ако инцидентно детето им намокри/изцапа всичките си резервни дрехи дали пак биха разсъждавали така. Естествено, че предпочитам детето ми да не опира до чужди дрехи и бих сложила дори повече от един комплект за преобличане, но да услужим на друго дете не бих имала нищо против.
Да, но когато става практика е неприятно. Не може едни да носят резервни дрехи, а други да разчитат че някой ще е донесъл. А доколкото разбрах, на авторката се е случвало няколко пъти. Така че така поставен въпроса - да, неприятно мие.

# 159
Е, ако е система и на мен би ми било неприятно, но толкова категорични мнения прочетох за педантично хигиенизирани маркови дрехи, че ми стана смешно чак.

# 160
Е, ако е система и на мен би ми било неприятно, но толкова категорични мнения прочетох за педантично хигиенизирани маркови дрехи, че ми стана смешно чак.
Да,така е ,сигурна съм ,че и вие ще си услужите на  колежката ако се намокри тя с вашето марково бельо,блуза или панталон!
Не става въпрос за маркови или не-маркови дрехи,а за принципа всеки да има отговорности и да си набавя повече от просто необходимият един комплект дрехи за детето си и да не разчита на другите! Все пак авторката споменава,че се е случвало повече от веднъж!

# 161
Да,така е ,сигурна съм ,че и вие ще си услужите на  колежката ако се намокри тя с вашето марково бельо,блуза или панталон!
Не става въпрос за маркови или не-маркови дрехи,а за принципа всеки да има отговорности и да си набавя повече от просто необходимият един комплект дрехи за детето си и да не разчита на другите! Все пак авторката споменава,че се е случвало повече от веднъж!
Аз пък съм сигурна, че освен ако не ви го говорят звездите, то съвсем откровено пишете глупости или просто се заяждате. Като не става въпрос за маркови дрехи, тогава защо някои в темата го изтъкват ? Всичко се случва, искате да кажете, че е напълно невъзможно едно дете да намокри, или изцапа повече от два-три чифта дрехи ? Изрично ще предупредя живот и здраве да не слагат чужди дрехи на детето ми, че току виж някоя като вас ме осъдила Joy

# 162
  • Русе/София
Е нека тия с марковите дрехи да си водят децата в частни градини,така като се случи да им сменят дрехите ще бъдат маркови и тогава проблема ще е по-малък.Моето дете също носи маркови дрехи,но не и в градината.

# 163

В този смисъл предпочитам хората, които гледат детето ми в детската градина, да отделят повече време за занимания с децата, отколкото по цял ден нервно да бдят дали случайно нечий потник няма да се окаже на чужд гръб.

Мисля че едното не изключва другото и "бденето за чуждия потник" също е част от грижата за децата.
А и детската градина е "услуга" като всяка друга, и ако майката-клиент има изисквания донесените дрехи да не се ползват от други деца, то това трябва да се спазва.

# 164
  • София
Aз нямам нищо против при някакви обстоятелства детето ми да бъде облечено с други дрехи или нашите да послужат на някой в нужда. При това не смятам себе си за мурдарка или мърла. Това по повод, че всички с обратното мнение изтъквате специалните грижи, които полагате към дрехите на децата си. Аз също ги сменям всеки ден, пера ги и т.н.
Това е и моето мнение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт