Имате ли нещо против.........?

• 8 051
  • 207
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Ужас, колко ли майки съм разстроила за 3те години посещение на градина на детето ми! Случвало ми се е да не ни стигат резервните дрехи в детската, случвало ми се е и да забравя да сложа нови панталони на мястото на върнатите мокри или някой друг да вземе детето и да не ми каже, че трябва да занеса нови дрехи. И памперси съм забравяла да нося, но определено не с цел да се облажа от чуждите!  Crazy Ех, явно не ме бива за майка, след като не си изпълнявам стриктно задълженията. hahaha
Също така да ме прощават другите майки, че в частната градина не водя детето си с маркови резервни дрехи! ooooh! Но поне са чисти, изпрани и почти винаги изгладени. А, и памучни!

Все ми е тая с какви дрехи ще облекат детето ми и дали е ползвало чужд памперс в яслата. Не съм виждала мърляви деца, за да ме е гнус от праните им дрехи, а и детето ми реагира нормално на допир с чужди предмети и дрехи. Чуждите дрешки ги връщам винаги изпрани и изгладени.

Някой друг също попита, но така и не видях отговор - каква е разликата да бъдат обличани дрехи на друго дете и оборотни дрехи, обличани на кой знае колко и какви други деца? И защо първият вариант е по-лош? newsm78

# 166
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Най-вероятно на повечето се е случвало. Въпроса е да не става практика.

# 167
  • София
Ма вие сериозно ли с тия маркови дрехи Confused Rolling Eyes newsm78 #Puppy dog smile3555Щото децата разбират от дрехи и играчки с марки?Егати до къде я докарахме.
Всичко давам,ще пера,гладя и обличам,храня всяко детенце приятелче на моето дете и ще ги гледам като свое собствено и само мога да се надявам и с моето да  се отнесат така.
Те са деца за бога-нашите деца.На каквото ги научим това е.

# 168
  • Варна
На нас по-скоро са ни обърквали дрехите, най-вече пижамките /една нова така и си я прибра някоя мама, но да ми е за урок/. В началото като тръгнахме  на градината имаше няколко такива "инцидента", докато всички майки се научиха, че в раничката на детето трябва да има набор резервни дрешки. То това си е официално изискване, пише го черно на бяло при приемане в градината.
Сега, 2-ра група, децата са по-големи и сами си познават и търсят техните дрешки, а и се пазят повече и не стават аварии.
Конкретно по въпроса - нямам против да дадем или вземем дрешка назаем от друго дете, стига това да не стане практика.  Peace

# 169
  • София
Е нека тия с марковите дрехи да си водят децата в частни градини,така като се случи да им сменят дрехите ще бъдат маркови и тогава проблема ще е по-малък.Моето дете също носи маркови дрехи,но не и в градината.

Не е вярно! Стига сте гледали на държавните детски градини като на място, където детето ви да ходи раздърпано и със стари дрехи! Това е социална среда, възпитанието протича и там! На мен ми отне време да преглътна, че ризките и панталоните с копче и цип не са добра идея... Никой не ми направи забележка, но когато си дадох сметка как мъча персонала, сама накупих 4-5 комплекта по-читави анцузи (маркови, от разпродажби). Някои даже не приличат на анцузи, а на симпатични комплекти блузка с панталон на ластик.

Да не оставя резервни дрехи и бельо дори не мога да си представя, че е възможно! Не мога да си обясня и логиката... Детето ми не се е прибирало с чужди дрехи до сега.

Да облечеш детето си удобно и добре, в качествени материи вече не е лукс, а избор.

# 170
  • Русе/София
ивонска нещо не си ме разбрала.Нямам нищо против държавните градини,моето дете посещава точно такава.Казвам,че "марковите хигиенизирани дрехи",не са подходящи за детски градини.Моето дете ходи с български висококачествени дрешки,или такива от разпродажба на някоя марка.Редовно има дрешки в раницата си.Няма да имам нищо напротив някое дете да бъде облечено с наша дрешка.Но от писаното преди няколко поста на една майка,че дрехите на детето са маркови и не иска други деца да ги обличат ,затова и казвам ,че децата с детските маркови дрешки да бъдат в частни градини.Съжалявам,че е толкова крайно мнението ми, ама ми омръзна от фльорци,с маркови дрехи.

# 171
  • София
ивонска нещо не си ме разбрала.Нямам нищо против държавните градини,моето дете посещава точно такава.Казвам,че "марковите хигиенизирани дрехи",не са подходящи за детски градини.Моето дете ходи с български висококачествени дрешки,или такива от разпродажба на някоя марка.Редовно има дрешки в раницата си.Няма да имам нищо напротив някое дете да бъде облечено с наша дрешка.Но от писаното преди няколко поста на една майка,че дрехите на детето са маркови и не иска други деца да ги обличат ,затова и казвам ,че децата с детските маркови дрешки да бъдат в частни градини.Съжалявам,че е толкова крайно мнението ми, ама ми омръзна от фльорци,с маркови дрехи.

OK, прощавай, тогава!   Peace
Някак ми се иска всички да се стараем повече за красотата в живота на децата си, за това малко емоционално реагирах...  Wink

# 172

Да не оставя резервни дрехи и бельо дори не мога да си представя, че е възможно! Не мога да си обясня и логиката...
Абсолютно е възможно! Преди 2 седмици чинно сложих нов комплект в багажника,надиплен в пликче, в събота сутрин ,да не го забравя! в понеделник. Седя там до миналия петък когато се наложи да товаря колела и го мернах.Ей това е логиката-не е от лошо или от особена немърливост,но определено това не е сред най-важните ми приоритети.
Нямам проблем детето да се върне с чужди дрехи или друг да носи неговите,гледам ги с камера през деня и толкова много други неща са им "общи",че 1 кат панталони ми е сред най-дребните грижи.

# 173
  • София

Да не оставя резервни дрехи и бельо дори не мога да си представя, че е възможно! Не мога да си обясня и логиката...
Абсолютно е възможно! Преди 2 седмици чинно сложих нов комплект в багажника,надиплен в пликче, в събота сутрин ,да не го забравя! в понеделник. Седя там до миналия петък когато се наложи да товаря колела и го мернах.Ей това е логиката-не е от лошо или от особена немърливост,но определено това не е сред най-важните ми приоритети.
Нямам проблем детето да се върне с чужди дрехи или друг да носи неговите,гледам ги с камера през деня и толкова много други неща са им "общи",че 1 кат панталони ми е сред най-дребните грижи.

На всеки може да се случи това, но не вярвам мнозинството родители да се заплеснат едновременно, децата им симултанно да се намокрят/изпуснат/нацапат, та да се превръща в практика ползването на чужди дрехи и бельо... Но ако се наложи - воала! Аз съм ок.

# 174
И като ходи в частна градина да не би да не пикае, повръща, залива се или майка му да е като ходещ органайзър- никога не забравя нищо? А какво се прави, когато детето тихомълком реши, в комбина с друго, да си разменят нещо? Персоналът е длъжен да помни целия гардероб на 10, 15 или 30 деца? Особено ако разполагат с претъпкани дрешници  Mr. Green
Като вземете да ги пишете такива, чак се дразня.
Детската градина си е детска градина и децата са си деца.

# 175
  • софия
Нямам против.Случвало се е няколко пъти.Предпочитам детето ми да е сухо и чисто,отколкото да го заваря голо или мокро.Случва се да не стигнат резервните дрехи.А който не е съгласен по-добре да предупреди персонала и не дай си боже да не му сигнат дрехите -как ли ще си заварят отрочето newsm78?

# 176
Нямам против.Случвало се е няколко пъти.Предпочитам детето ми да е сухо и чисто,отколкото да го заваря голо или мокро.Случва се да не стигнат резервните дрехи.А който не е съгласен по-добре да предупреди персонала и не дай си боже да не му сигнат дрехите -как ли ще си заварят отрочето newsm78?

Ще го заварят, установявайки със задоволство, че въпреки, че е мокро, изцапано или каквото и да е, детенцето е със собствените си дрехи, не е облечено в чужди!

# 177
Освен един-двама в тази тема мисля, че нямаше други чааак толкова дребнави и крайни изказвания.
Нищо против нямам инцидентните случаи, но практиката ме дразни.
Когато дъщеря ми ходеше на частна ДГ, харизахме така три комплекта дрехи, защото на Х майката не й сложила в раничката резервни и от персонала решили да вземат от тези нашите.
Е, там беше практика да не се връщат напикани или нацапани дрехи- та в коша за боклук така ни отидоха още два комплекта.

# 178
  • софия
и на нас са ни изчезвали кърпи,дори пижама и все съм се чудела като видят в къщи,че детето не е със свои дрехи как  поне не ги върнат.И на мен няма да ми е приятно ,ако е масова практика,но понякога се налага.Има и такива моменти,затова сме хора!

# 179
  • Sofia
и на нас са ни изчезвали кърпи,дори пижама и все съм се чудела като видят в къщи,че детето не е със свои дрехи как  поне не ги върнат.И на мен няма да ми е приятно ,ако е масова практика,но понякога се налага.Има и такива моменти,затова сме хора!
На мен ми се е случвало да връщам дрехи - слагам ги в раничката и казвам на мъжа ми да предупреди, че не са наши, в края на седмицата ги намирам пак в раничката и така няколко пъти. Просто се забравят...

Общи условия

Активация на акаунт