Имате ли нещо против.........?

• 8 036
  • 207
  •   1
Отговори
# 180
Факт е, че често марковите дрехи са на по-добра цена от надутите долнопробни боклуци по магазините от некачествени материи. Ние също имаме много такива, но фактът, че са ги облякли на друго дете не би ме докарал никога до инфаркт, или повишено кръвно Grinning От хигиенна гледна точка е добре всяка майка да осигури достатъчно количество резервни дрешки на детето си, но ако се случи инцидентно това не би ме притеснило изобщо.

# 181
Ама нали въпроса не е, ако е инцидентно, за което стана ясно, че никой няма нищо против, а ако такава им е системата и практиката, както е описано в първия пост....

# 182
  • София
Факт е, че не е нормално да пускаш на градина детенцето си с дрехи, чиято загуба не би могъл да преглътнеш. Не само разменени, детските дрехи често биват лекьосвани, скъсани, загубени, износени и протъркани и т.н и т.н. А "маркови" или не - това е въпрос на възможности и на вкус.

# 183
  • Beyond the Frontiers
Тъй като само в моя пост има съчетанието "частна градина" и "маркови дрехи" предполагам, че нападките касаят мен. Все пак прочетете още веднъж мнението ми, преди да генерализирате нещата.
Имам един много ярък спомен от детската си градина - обортни нощници за всички, по които имаше засъхнали неизпрани сополи  #Crazy

Случвало се е да обличат на сина ми от резервните общи дрехи, веднага ги сменям, изпирам и връщам. За съжаление се съмнявам, че всички родители са така.

# 184
Не само в твоя :П
3xi каза, който искал маркови дрехи да си водел детето в частна градина.

Е нека тия с марковите дрехи да си водят децата в частни градини,така като се случи да им сменят дрехите ще бъдат маркови и тогава проблема ще е по-малък.Моето дете също носи маркови дрехи,но не и в градината.

В частна или в държавна, децата са си деца, и дрехите са си дрехи.

# 185
Ама нали въпроса не е, ако е инцидентно, за което стана ясно, че никой няма нищо против, а ако такава им е системата и практиката, както е описано в първия пост....

Детето на авторката от две седмици ходи на градина и  два пъти са взимали от неговите дрешки!
За толкова малък период от време не можем да преценим дали практиката на градината е такава или пък е чиста случайност, че са взели от техните!
Нека след време авторката да се включи пак да разясни!

# 186
  • Beyond the Frontiers
Не знам, защо хората продължават да се заблуждават, че което дете е на частна ясла, задължително е с мноого богати родители.

А за марковите дрехи, еми предпочитам да дам 26 лв в интернет и детето ми да носи Адидас. Ама като е Адидас няма да го сложа в рамка.

# 187
  • София
А за марковите дрехи, еми предпочитам да дам 26 лв в интернет и детето ми да носи Адидас. Ама като е Адидас няма да го сложа в рамка.
Това е нормалното поведение.

# 188
И малкият ми  син ,когато беше 1 група ,се върна с чужди гащички.Не ми стана приятно,но ги изпрах и ги върнах.Лелката явно е взела от раничката на другото дете ,което дели гардеробче с нашето.Но ми е чудно как имате дрехи за градина  Rolling Eyesи за излизане ли имат децата?Аз купувам дрехи ,които ми харесват и са качествени ,но никога не подбирам това за градина това за .....къде,къде ходят децата ,че да имат специални дрехи за излизане.След два месеца ще са им малки .Обличам децата си винаги с хубави дрехи и нямаме други и в къщи стоят с хубави дрехи.Големият ми син не би тръгнал с дреха ако не му харесва, където и да е.

# 189
  • София
mama 123 -  аз купувам дрехи за градина - под формата на анцузи, долнища предимно... нещо което преди да тръгне на градина рядко присъстваше в гардероба, но просто на него са му по-лесни за обличане, също спец за градината гледам и горнищата, да са с по-широк отвор за главата, да нямат копчета и ципчета, които да го затрудняват допълнително....  и т.н. има си и дрехи, които просто съм харесала и купила, но поради по-трудно обличане  не му слагам за градината - по-тесни дънки, ризи и т.н.

Иначе не му деля дрехите на официални, за вкъщи, за игра и т.н. просто за градината гледам да му е лесно.

# 190
  • София
Факт е, че често марковите дрехи са на по-добра цена от надутите долнопробни боклуци по магазините от некачествени материи. Ние също имаме много такива, ...

Понеже има родители, които не разпознават описаните от катюнгелче боклуци, би ми било неприятно ако в допир с кожата на синът ми влезе някоя блузка, която носи бонус контактен дерматит заради боята. И не, не е невъзможно.

Така че, от тази гледна точка не е съвсем безобидно...

# 191
Не е безобидно разбира се,след настояването на децата ми да им купя едни блузи на спайдърмен,на малкият се появиха пъпки по вратлето и лицето-там където имаше допир блузата.Повече не ги сложиха!!!

# 192
  • софия
Започна се-кой какви дрехи имал,това ли ви е проблема.И не мога да разбера острия тон на Ивонска,никой не е длъжен да мисли като теб и да има твоите проблеми.Така,че си казвай мнението без да нападаш другите,ако обичаш!

# 193
  • София
Добре де - къде ви е проблема, надпишете си раниците и дрехите, кажете, че не искате да ви се ползват дрехите за други деца и че в никой случай не искате вашето да е с чужди дрехи.... най-вероятно няма и да се случи...е има малка вероятност някой ден да с и заварите детото мокро или мръсно до уши...но какво пък...ще си е с неговите дрехи.

Предполагам , че при такава изрична "молба" ще се постараят хората, така и така надали получават много такива специални, ще им е лесно да запомнят и уважат желанието ви.

# 194
  • София
Започна се-кой какви дрехи имал,това ли ви е проблема.И не мога да разбера острия тон на Ивонска,никой не е длъжен да мисли като теб и да има твоите проблеми.Така,че си казвай мнението без да нападаш другите,ако обичаш!

Какво остро видя и кой нападнах??? Не ти хареса, че назовах някои факти и произтичащите последици? Ти да не би да считаш дерматитите за безобидни фобии на зли майки???

А и къде ти попречих да мислиш със собствените си ресурси?

Общи условия

Активация на акаунт